[ owim @ 23.07.2013. 23:08 ] @


(izvor: Blic)

Zanimljivo je da MTS ima čak 1000 baznih stanica više i od Vipa i od Telenora. MTS 3G mrežom pokriva više nego dvostruko teritorije nego Vip i 1/4 više nego Telenor. S druge strane, 1000 baznih stanica više koje MTS ima u odnosu na konkurenciju ne daju veći procenat u pokrivenosti 2G mrežom nego druga dva operatera.

Naravno, ovo je samo viđenje broj brojeve, bez govora o opterećenosti, propusnoj moći, broju korisnika, kvalitetu.
[ zvezdasbg @ 28.07.2013. 23:20 ] @
Onda me zivo zanima kako to da u Beogradu ima bar 20 mesta gde uopste nema 3G signala m:ts mreze. Licno ja proverio.
Telekom ima najnestabilniju mobilnu mrezu. Cesto se desi da pocnem razgovor sa HDSPA a zavrsim ga na GPRS. Pritom se nisam pomerio sa mesta.
[ ŽUTE STRANE @ 29.07.2013. 12:35 ] @
Da li neko može da nas posavetuje koji je najbolji paket za rad Call centra. Potrebno je što više minuta ka svim mobilnim mrežama, internet paketi ne trebaju.
Trenutno koristimo neki paket kod VIP-a...Možete i direktno na mail [email protected]
[ bachi @ 29.07.2013. 12:48 ] @
Ko da pošalje?
[ Stijak @ 15.09.2013. 14:47 ] @
Uf - koliko ovo nije tačno. Po mom iskustvu sa dva mts paketa na telefonu i tabletu - 3Ga nema nigdje izvan većih gradova i značajnih putnih pravaca (autoputeva). A i tu su rupe mnogobrojne. Po nekoj slobodnoj procjeni MTSov 3G pokriva oko 50% stanovništva i manje od 10% teritorije... Pozitivna stvar je da mi se odavno nije desilo da ostanem bez ikakvog signala - što se pre 7-8 godina rutinski dešavalo u nekim selima i slično...

Broj baznih stanica ima više veze sa aktivnim brojem pretplatnika nego sa površinom koju pokrivaju. Domet bazne stanice je do 20km(40 km uz određene modifikacije GSM tajminga - što primjenjuju australijanci na velikim područjima slabe naseljenosti) i ovaj procenat pokrivenosti bi se mogao postići i sa svega 100injak stanica. Ali kako svaka bazna stanica ima određeni maksimalni kapacitet istovremenih telefonskih poziva, internet protoka i slično - u urbanim centrima je potrebno postavljati stanice malog dometa na svakih nekoliko stotina metara udaljenosti...
[ kostas_bgd @ 25.02.2016. 00:13 ] @
Telenor signala (ni 2G ni 3G ni 4G mreže) nema na međunarodnoj železničkoj pruzi Beograd-Novi Sad, na potezu između Inđije i Sremskih Karlovaca. Često putujem vozom na ovoj relaciji i signal se "misteriozno" gubi kada voz prolazi pored obronaka Fruške gore, odnosno kroz navedene lokacije. Kontaktirao sam više puta Telenor tehničku podršku i oni me uvek pitaju koji tip mreže je izabran na mom telefonu i očigledno ne mogu da shvate da nije problem u telefonu, već u mreži (pošto nisam jedini kome se navedeni problem dešava).