[ ivan85_zmaj @ 27.07.2013. 15:59 ] @
Molim Vas za jednu malu pomoc...
Pokusavam da napravim jedan batch file, koji bi imao zadatak da kopira jednu MDB bazu (MS Access) recimo na drugu lokaciju (npr.fles).
Ali mi je problem sledeci a to je da zelim da na tom flesu ostaju sve te baze, e sad ili da se automatski prave razliciti direktoriji a da ime baze ostaje uvek ista (sto bi najvise odgovaralo), ili da se prilikom tog kopiranja bazi dodeli drugo ime kako bi mogle da se samo dodaju jedna za drugom kad pokrenem batch file...

Radi se o tome da tu jednu bazu koju koristi jedan program, posle svakog rada i dopunjavanja podataka, sacuvam na drugu lokaciju ali tako da ih imam sve.
Ne bi bilo lose, to je moja neka zamisao kad bi kroz taj batch file mogla da se zada komanda koja bi pravila direktorijum koji bi u nazivu imao datum i da se u njega smesti fajl.
To bi bilo najidealnije resenje, da ne mora rucno da se pravi i kopira.

Hvala unapred!
[ rajco @ 27.07.2013. 16:13 ] @
Ako ti odgovara powershell kao rešenje javi pa ćemo napraviti nešto.
[ ivan85_zmaj @ 27.07.2013. 16:52 ] @
Pa ako ce da zavrsava posao sto da ne?!
Sustina mi je da osoba koja radi za tim programom posle upotrebe arhivira bazu, i da mu to olaksam maksimalno, da jednostavno samo treba da pokrene taj neki izvrsni fajl i da saceka da se to prekopira. A baze bi recimo automatski redjao na fles u direktorijume koji bi imali automatski dodeljene nazive u formatu datuma.

[ rajco @ 27.07.2013. 21:38 ] @
Pa nisam siguran koji je os, zato sam i pitao. Daj nam više detalja.
[ ivan85_zmaj @ 27.07.2013. 21:42 ] @
Pa u pitanju je XP... Ne znam sta bi jos trebalo da kazem...
[ rajco @ 27.07.2013. 22:36 ] @
Code:
$date = Get-Date -UFormat "%Y_%m_%d"
New-Item -Path "D:\$date" -ItemType directory -Force
Copy-Item C:\rajco.csv D:\$date

Ovo možeš da sačuvaš kao .ps1 i postaviš u task scheduler po uslovu koji ti odgovara. Možeš je i proširivati da pošalje mejl ili upiše log u slučaju uspešnog/neuspešnog kopiranja, da ima progress bar... Naravno pre toga testiraj.
[ newtesla @ 28.07.2013. 09:45 ] @
Bekapovanje na fleš????

Najiskrenije: zaboravi na fleš memoriju ako želiš sigurnost i ispravnost podataka. Bolje napravi batch da ti šalje bazu na yahoo ili gmail nalog.
[ ivan85_zmaj @ 28.07.2013. 11:12 ] @
Neizvodljivo je to... prvo radi se snimanje nekih dijagrama na vagonima, na laptopu... dakle rad na terenu, gde tesko da ima interneta. A desava se cesto da nestrucnim rukovanjem ili drugih raznoraznih faktora pukne ta access baza pa onda budu problemi. Zato mi je potrebno arhiviranje tih baza na fles ili na D particiju.
I to sto jednostavnijim putem da zbog nekog nestrucnog rukovanja ne pobrise to sa flesa i tako dalje.
Jednostavno da ubaci fles i 2x klikne na programcic... eto to mi je sustina.

Rajco, probacu ovaj kod, samo mi daj upustvo gde da ga napisem i sta treba da ubacim kao svoje podatke, tipa putanju baze i putanju gde da se smesti...
[ bachi @ 28.07.2013. 11:17 ] @
Citat:
newtesla:
Bekapovanje na fleš????

Najiskrenije: zaboravi na fleš memoriju ako želiš sigurnost i ispravnost podataka. Bolje napravi batch da ti šalje bazu na yahoo ili gmail nalog.... te onda zaboravi na privatnost. :)
[ ivan85_zmaj @ 28.07.2013. 11:39 ] @
Rajco, probao sam ovo al nista se ne desava, izbaci nesto crvenim slovima i brzo nestane ne vidim sta pise... al nije nista napravio i kopirao.
Prebacio sam kod u Notepad i snimio sa ekstenzijom PS1 prepoznao ga je kao Powershell. I jedino sto sam promenio je ime datoteke koju treba da kopira.


Code:
$date = Get-Date -UFormat "%Y_%m_%d"
New-Item -Path "D:\$date" -ItemType directory -Force
Copy-Item D:\untitled.jpg D:\$dateUspeo sam da uvatim screen poruke...

[ rajco @ 28.07.2013. 12:50 ] @
Sa prvom komandom proveri verziju PS, sa drugom vidi koji skriptovi su dozvoljeni za izvršavanje i ako je bilo šta osim unrestricted izvrši treću komandu kao admin.
Code:
Get-Host

Code:
Get-ExecutionPolicy

Code:
Set-ExecutionPolicy Unrestricted
[ ivan85_zmaj @ 28.07.2013. 13:29 ] @
Brate ti si zmaj, majke mi!!!
Izvrsio sam ovo i onda je programcic sve odradio kako treba... kreirao je folder sa datumom i iskopirao fajl u njega! Svaka cast!

Sta mislis dal dodati to sto si rekao za progres kopiranja da se zna kad je zavrseno, ili je kopiranje zavrseno kad se ugasi prozor?? Mada ovo je savrseno.
Nego oce li ovo sad raditi na xp?
[ rajco @ 28.07.2013. 21:38 ] @
Citat:
ivan85_zmaj
Sta mislis dal dodati to sto si rekao za progres kopiranja da se zna kad je zavrseno

Mislim da bi bilo odlično, ali prepuštam tebi da bi se malo upoznao sa tehnologiom :)
Citat:
ivan85_zmaj:
Nego oce li ovo sad raditi na xp?

Koristio sam samo komande koje su validne na verziji 2.0 koju možeš imati na xp-u, ali ga nemaš podrazumevano.
[ ivan85_zmaj @ 29.07.2013. 11:52 ] @
Druze, uspeo sam ovo da namestim i na xp da radi i uspeo sam da dodam i format za vreme :D Tako da mi sad extra ispisuje i datum i vreme sto je fenomenalno!
Nego jel moze ovo da se namesti da pokrece program odmah na 2x klik, posto sad nece tako da mi otvara lepo nego moram da idem desni klik i na Run with PowerShell...
Stoji mi i dalje u onoj PS1 ekstenziji... jel moze da bude to u nekom exe fajlu ili nesto drugo samo da se pokrece odma na dvo-klik?