[ dragula10 @ 02.08.2013. 13:51 ] @
Pozdrav, imam u planu da napravim internet portal koji ce okupiti prodavce i kupce na jednom mestu (sajt ce biti za zene uglavnom...). Registracija i koriscenje sajta bi bili besplatni ali reklamiranje bi se naplacivalo. Moje pitanje je sledece: ja sam fizicko lice (zaposleno i prijavljeno u jednoj firmi d.o.o.) i da li kao takvo mogu da naplacujem od fizickih i pravnih lica za reklamiranje i da to bude legalno? Stranica je moje privatno vlasnistvo i ja licno ne vidim razlog zasto to ne bi bilo legalno. Mnoge stranice na Facebook-u naplacuju reklamu jer imaju mnogo fanova pa je i verovatnoca da neko vidi vasu reklamu jako velika. Raspitivala sam se za cenu tog reklamiranja na jednoj stranici i oni su mi odgovorili da je vlasnik stranice fizicko lice i da se uplacuje na njegov tekuci racun. Da li to nije ista stvar kao i sa mojim web sajtom (uz to, naravno imala bih i stranicu na Facebook gde bih isto reklamirala te ljude)? Da li je ovo sto doticna osoba radi na svojoj stranici legalno u potpunosti (pritom znam da mnogi koji se reklamiraju kod njega su pravna lica i uplatu vrse na isti nacin bez ikakvog ugovora o delu ili slicno....dakle vade iz svog dzepa za tu uslugu...)? Molim nekoga da mi lepo objasni ovo sto me zanima i ukoliko zaista moze doci do nekih problema zbog ne placanja poreza drzavi, koji bi bio najbezbolniji nacin (dakle da ne otvaram firmu) da to resim, jer sajt jeste besplatan ali on mora od necega da se odrzava a pritom zelim i da zaradim na tome. Hvala, svaka pomoc je dobrodosla! |