[ Alt-F4 @ 14.03.2004. 21:20 ] @
Svima nam je jasno da hardverska zahtevnost PC konfiguracija mora pokazati zavidne performanse, tj.pripada onoj extra klasi, koja takodje povlaci za sobom i extra para itd.Interesuje me vase misljenje na ovu temu?Sta bi po vama "morala" da sadrzi jedna 'prosecno dobra' PC konfiguracija namenjena CAD/CAM/FEA modelovanju/analizama?Takodje i 3D modelovanju i renderovanju? Neki predlog, koji ne mora biti i konacan: Monitor - proizvodjac, karakteristike, min.velicina u inchima,... Graficka kartica - proizvodjac, karakteristike,... HDD - proizvodjac, kapacitet,rpm,... Procesor/i - proizvodjac, karakteristike,... RAM Memorija - proizvodjac, karakteristike,... Maticna ploca - proizvodjac, karakteristike,... Periferni uredjaji - skeneri, ploteri,... itd. Neko moje grubo misljenje je da bi konfiguracija trebala da bude, otprilike ovaka: Monitor - minimum 19",flat Graficka kartica - Neka ATI-ijeva(Cuo sam i za neke nVidia Quadro? ) HDD - 120 GB Maxtor, 7200 rpm Procesor - Intel Pentium IV (2.6+ GHz) (Sta mislite o Dual procesorima?AMD?) RAM Memorija - Minimum 512 MB DDR, 400MHz, Maticna - ne znam ![]() Periferni uredjaji - Najjeftiniji ploter ![]() Nesto drugo, sto me takodje interesuje je kompatibilnost software-a sa OS.Tj. najbolja kombinacija OS i softwarea. Na pr. ProE i Linux(vec postoji tema), 3D Max i WinXP, i ostali, dao sam samo predlog. Interesuje me vase misljenje.Vasa pozitivna/negativna iskustva i td. |