[ djgorandj @ 06.08.2013. 10:14 ] @
Pisem u ime prijatelja, zanimaju me Vasa misljenja i iskustva sa ovakvim slucajem:


Bio sam na letovanju u Crnoj gori i aktivirao „Nedeljnu kartu, koja mi omogućuje besplatne dolazne pozive i besplatan internet preko operatera Telenor CG.
Koristio sam ovu uslugu i povremeno proveravao stanje na računu.
U jednom trenutku stiglo mi je tri SMS-a, gde me opominju da mi je trenutni dug oko 50.000,00 rsd i da to hitno uplatim kako ne bi bio isključen. Ostavili su broj telefona na koji da se javim, gde se naravno niko nije javljao.
Po dolasku u Srbiju, otišao sam u predstavništvo Telenora da proverim o čemu se radi. Rekli su da sam koristi internet preko drugog operatera, pri čemu nisam ni znao da sam u drugoj mreži. Sve do tog trenutka sam bio u uverenju da sam priključen na Telenor CG, kao što je bilo prethodnog dana. Nije mi stiglo nikakvo obaveštenje da sam priključen na mrežu drugog operatera.
Zanima me da li je neko imao slično iskustvo, i kakva su moja prava (po pitanju Zakona o zaštiti prava potrošača, i članu 208.krivičnog zakonika).
Zanima me da li vredi voditi parnicu protiv njih, odnosno da li je njihov „Lobi“ jači od zakona.
Zanima me takođe kome mogu da se obratim po pitanju ovog slučaja (zaštitniku građana, udruženju potrošača, agenciji za telekomunikacije...)
[ Joker @ 06.08.2013. 11:15 ] @
Trebalo je u podešavanjima namestiti izbor mreže ručno, a ne automatski. Ukoliko je taj saobraćaj napravljen preko drugog operatera teško će se nešto moći uraditi u vezi računa.
[ gavraar @ 06.08.2013. 12:11 ] @
ali nije postojalo nikakvo uputstvo od Telenora kako se koristi usluga, i ni u jednom trenutku nije bilo nagovesti da je aktiviran drugi operater
[ Slobodan Milivojevic @ 06.08.2013. 14:45 ] @
Ukoliko postoje drugačije tarife za saobraćaj kod roaming partnera, treba se obrati pažnja koji operater se koristi. U uputstvu za svaki telefon koje izdaje proizvođač, piše kako se koristi opcija ručnog biranja operatera.

Jedini način da telefon u automatskom režimu selektuje baš određenog operatera je da tvoj matični operater uopšte nema roaming ugovore sa drugim operaterima u zemlji koju posećuješ. Što sa Crnom Gorom nije slučaj, Telenor Srbija ima roaming ugovore sa Telenor Crna Gora, T-Mobile i m:tel mrežom. Tvoj telefon će u slučaju da se automatski bira operater izabrati onog ko u tom trenutku ima najbolje pokrivanje lokacije na kojoj si se našao.

Mislim da jedino što će ti reći svi ovi koje pominješ je da je to pisalo u uputstvu za korišćenje telefona, i da je jedino korisnik odgovoran zbog korišćenja usluga u roamingu u mreži operatera koji ima skuplju ponudu.
[ Mr One @ 06.08.2013. 14:48 ] @
Nije "njihov lobi jači od zakona", ali u ovom slučaju čini mi se da nema osnova za tužbu.
Telenor je jasno obavestio korisnike da promocija važi u Telenor CG mreži i to velikim slovima.
Telenor nema kontrolu nad tim na koju mrežu će se nakačiti tvoj, odnosno u ovom slučaju telefon tvog prijatelja.
Znači u ovom slučaju krivac je telefon odnosno korisnik koji nije podesio telefon na ručno biranje mreže već automatsko, pa je tako telefon sam preša na drugu mrežu čiji je signal na datoj lokaciji u datom trenutku bio stabilniji i jači jer je bio podešen da to uradi. Realno Telenor ne može da odgovara za to što tvoj prijatelj ne zna da rukuje mobilnim telefonom u smilsu da ručno odabere mrežu u kojoj važi promocija.

JBG to ti je isto kao da kriviš Telenor za to što npr. nisi znao kako da isključiš internet na telefonu pa su ti aplikacije pojele sav net ili nabile račun.

Naravno ne bi bilo loše da Telenor pored toga da promocija važi u Telenor CG mreži naglasi da je potrebno podesiti telefon na ručno biranje mreže, ali opet nisu u obavezi. To spada u domen podešavanja samog telefona, a Telenor nije proizvođač telefona već pružalac usluga.

Eto i Sloba je to lepo objasnio.

Ne preostaje mu ništa drugo nego da plati račun, sve ostalo je gubljenje vremena.
[ Slobodan Milivojevic @ 06.08.2013. 15:04 ] @
I još jedna bitna stvar, obračun troškova iz roaminga za postpaid korisnike kasni, i to može da bude i 10 dana nakon korišćenja usluga. Tako da se plašim da iznos od 50.000 dinara možda i nije konačan, i da će račun biti još veći.

Zašto je tako, pitajte operatere, ali praksa je to pokazala. Za prepaid se sve obračunava u realnom vremenu, al za postpaid kasni i po 10 dana.
[ KrkaCiC @ 06.08.2013. 15:14 ] @
Kod mene na telefonu ima opcija status,i tu pise da li je tel u romingu,kod kog operatera...
Mislim da opet dolazimo do onog istog,da korisnik nije dovoljno upucen u materiju
[ ventura @ 06.08.2013. 16:33 ] @
Citat:
Slobodan Milivojevic:
Zašto je tako, pitajte operatere, ali praksa je to pokazala. Za prepaid se sve obračunava u realnom vremenu, al za postpaid kasni i po 10 dana.

Ne obračunava se ni prepaid u realnom vremenu, već kad si prepaid tvoj operater obavesti roaming operatera koliko ti love imaš na računu, pa se shodno tome i roaming operater ponaša. Recimo VIP čak i za postpaid korisnike obaveštava roaming operatera da je data limit 5000 dinara, pa kada se on ispuca usluga je automatski 'blokirana'.
[ llux @ 06.08.2013. 17:05 ] @
Po mom misljenju, oni su krivi, jer se radi o astronomskim ciframa. Ja bih ih obavezao da do detalja upute korisnika kako mora da postupa. Ili da mu blokiraju sve sto nije sam trazio. Apsolutno je nemoguce da svako zna sve o mobilnim telefonima, a jedna greska kosta nekoga strasnu sumu para. Da su normalne cene, pa nekako.
[ ventura @ 06.08.2013. 17:17 ] @
Sopstvena glupost nije nikakvo opravdanje. Odeš u restoran, poručiš bocu nekog vina za koje si čuo, konobar ti donese račun od 1000 evra i ti se praviš lud jer nisi znao da to košta toliko?

[ gavraar @ 06.08.2013. 17:42 ] @
Ovde se ne radi o sopstvenoj gluposti. Kad bi ste danas Leonardu Da Vinciju, koji definitivno nije bio glup, dali mobilni telefon bez adekvatnog uputstva verovatno bi ga koristio za krcanje oraja.
Primer restorana: Odeš u restoran i konobar ti ponudi bocu vina za 10€, i ti prihvatiš, a stigne ti račun od 1000€, zato što vino nisi pio iz odgovarajuće čaše?
A što se tiče gluposti, zakon je tu da glupe zaštiti od veoma inteligentnih prevaranata.
[ Miroslav Cvejić @ 06.08.2013. 17:46 ] @
Svakog leta ista priča. Neko u romingu spuca dve plate jer je kačio slike na facebook a nije naučio dak oristi telefon.

Nije juče izmišljen roming. Ručno biranje mreže je tu oduvek, ali niko ne čita uputstva ili pita nekog ko se razume, nego lajkuju ko muve bez glave.

Ako već hoćete analogije, to je kao kad ugradite plin a vozite na benzin i dalje i kukate da je skupo.
[ Morpheus NS @ 06.08.2013. 22:22 ] @
O kakvim uputstvima pričate? Jasno piše da ponuda važi za mrežu Telenor CG. Treba samo pogledati u gornji deo ekrana telefona i videti na koju mrežu je telefon nakačen. Kad se ekran uključi, ta informacija teško može proći neuočena. Ako nije Telenor CG - ponuda ne važi, primenjuje se standardna roming tarifa. Nije tu u pitanju nikakvo nepoznavanje uputstava, nego prosta logika i čulo vida.
[ KrkaCiC @ 06.08.2013. 23:59 ] @
Podrazumeva se da se zna koristiti aparat-mobilni telefon.
Necu da zalazim ni u ciju inteligenciju,ali ako neko ima neki android telefon,trebalo bi se malo raspitati,pogledati neke stavke u meniju
Ako nekom to predstavlja problem,uvek moe taj telefon prodati i za 500 dinara kupiti drugi koji "nema nista" i na njemu ce na ekranu pisati slovima ime operatera ciju mrezu koristi
Ja kod mene kad god se nakacim na net (omogucim mobilnu mrezu) uvek telefon ispise "...moguci su dodatni troskovi"

Neupucenost u materiju se placa,kao i svako iskustvo

Bar u danasnje vreme svi noviji telefoni imaju Wifi a slobodan Wifi ima skoro svaki kafic

PS Vozac automobila ne mora znati mehaniku ni malo,ali mora znati da se u odredjenom intervalu menja ulje,zupcasti... I sta sad neko kupi nov auto,ne pridrzava se toga,motor zakove i on ce reci davaocu garancije da to nije znao
[ llux @ 07.08.2013. 05:36 ] @
Zbog toga sto je u pitanju ogromna suma novca, trebalo bi detaljno uputiti korisnika. Pa tako bih ja mogao da precutim nesto u vezi nekog posla, gde su u igri milioni evra, i neko ih izgubi. Gotovo sam siguran da bi mogao da me tuzi, jer nisam sve istakao.
[ djgorandj @ 07.08.2013. 06:34 ] @
Ma sve je to po meni manje vise ok. Najveci problem je sto provajder nije obavestio korisnika o velikom racunu, recimo, Vas racun iznosi 5 000 dinara, stigne sms, drugo obavestenje, Vas ravun iznosi 10 000 din.
E pa tu je problem, ne moze da se opljacka korisnik, ne moze limit za onog koji ima paket od 500 din mesecno i onog koji ima 5000 din mesecno da bude isti limit. Cim neko ko ima racun 500 din a taj mesec pocne trositi visestruko vise znaci da se nesto otrglo kontroli i to tako sto bi ja cak limitirao potrosnju na max 10 000 din. Ako je neko ukrao telefon, poceo da krca racun, pa nek se limititira bar potrosnja na neku normalnu sumu. Deset puta vise od osnovnog paketa. Kome smeta neka licno poveca limita pa je posle sam kriv.

Ne vidim logiku limita od 50k din na paket od 1k din.
[ newtesla @ 07.08.2013. 06:47 ] @
^^Ali, Telenor nije prećutao ništa: lepo su naveli da ponuda važi samo za tu-i-tu mrežu. U kom slučaju, ako ne znaš kako - nazoveš operatera (jeste da je poziv 10 dinara, ali bar nije 50000 ) i pitaš kako se podešava, itd itd.

...gde je sad Dimković da kaže onu čuvenu "dok je ćurana biće i podvarka"?

S druge strane: ko nam je kriv kad živimo u bambus-državi, koja NEMA zakon kakav ima većina EU: da račun u romingu ne može da pređe 50-60€, i da te preko toga gase.

Očekivati da će multi-kompanija u kapitalističkom društvu da brine više o korisniku nego o sebi i svojim zaposlenima je ravno očekivanju da će tramvaj da skrene da te ne bi udario.
[ llux @ 07.08.2013. 06:55 ] @
Ako nisam dobio uputstvo za sve njihove usluge u pisanoj formi, mislim da su precutali. Mogao sam i ja ovome sto je izgubio milione da kazem "Pa imao si sve objasnjeno na internetu, na mom sajtu".
[ Bufalo Kikiriki @ 07.08.2013. 07:56 ] @
Manuelno biranje mreže na mobilnom uređaju svakako nije usluga Telenora i to ne moraju da ti daju napismeno.
[ Slobodan Milivojevic @ 07.08.2013. 07:57 ] @
Ne branim telenor, ali mislim da su samo jedno mogli da još napomenu da se obavezno koristi ručni odabir mreže.
[ gavraar @ 07.08.2013. 08:05 ] @
Ako je uređaj kupljen u telenoru, bez adekvatnog uputstva za manuelno biranje mreže?
[ gavraar @ 07.08.2013. 08:09 ] @
A čija je odgovornost ako je telefon kupljen u telenoru, a telenor nije dao adekvatno uputstvo, u kom nije prikazano manuelno biranje mreže?
[ Dexic @ 07.08.2013. 08:20 ] @
Citat:
Slobodan Milivojevic:
Ne branim telenor, ali mislim da su samo jedno mogli da još napomenu da se obavezno koristi ručni odabir mreže.

Gde je kupio dodatak? Na prodajnom mestu? Morali su da mu kazu tamo. (ne moze da "vidi u pozadini na panou", mozda covek ne moze da vidi toliko dobro).
U telefonu biranjem tog dodatka? Da li je uz potvrdu stigla i opomena da se bira mreza? Morala je.
Na sajtu? E onda jbg, negde je sigurno stajalo.
[ llux @ 07.08.2013. 08:25 ] @
A otkud ja znam da ce njihov broj da radi i preko drugih operatera? Zasto onda ne radi mts i vip ovde? Dakle, ja ne znam kako se koristi taj njihov roaming, i sta sve mogu. Potrebno mi je uputstvo i cene. Ali ne da ulazem pare u internet opremu, u racunarsku pismenost i da placam internet, da bih pronasao te informacije.
[ gavraar @ 07.08.2013. 09:06 ] @
Pogledati članove 21, 22 i 23 zakona o zaštiti potrošača.
Telenor je napravio velike propuste, ostaje pitanje "LOBIJA" koje ovakve firme imaju u državnim organima!
[ Joker @ 07.08.2013. 10:39 ] @
Telenor nije uskratio ni jednu ifnormaciju, čak je bitan deo boldovan i obeležen drugom bojom.
http://www.telenor.rs/sr/Priva...ng/Promocija-u-mrezi-Promonte/
Pošto se usluga aktivira sms-om ili pozivom na određeni broj, ne znam ko je i kako trebao da mu da dodatne informacije?
[ Dexic @ 07.08.2013. 11:11 ] @
Pa SMS ili govorni automat kojim je aktivirao ili operater?
Zasto bi on morao da cita sajt :)
[ Slobodan Milivojevic @ 07.08.2013. 11:16 ] @
Sa sajta telenora:
Citat:
Promocija važi isključivo ako ste prijavljeni na Telenor Crna Gora mrežu...


Sad da li je nešto takvo stiglo prilikom aktivacije ne znam, niti imam potrebu da aktiviram ovu uslugu, pa samim tim ne znam da li telenor obaveštava o ovome i prilikom aktivacije.

Sad zamislite ja sa recimo mt:s postpaidom odem u Bugarsku, i cene odlaznih poziva su od 167din po minutu pa sve do 281 din po minutu. I to sve zavisi u mreži kog roaming partnera sam. I sad neko nije znao da pozove korisnički, da pita koje su cene, onda se vrati i kaže: A zašto mi niste naplatili odlazni minut 167 dinara već 281 dinar?

Odgovor koji bi dobio je: Zato što ste koristili mrežu Globul BG za obavljanje odlaznih poziva, a ne Vivacom BG. Samim tim cena odlaznih poziva Vam je veća, što piše u cenovniku.

Ja ne vidim nikakvu razliku između ovog scenarija i toga što se čoveku desilo u Crnoj Gori.

Zamislite, vozite bicikl, nemate položen vozački ispit, i prođete kroz crveno? Treba da kažete nekome da niste znali da kroz crveno ne sme da se prođe? Možda vi i niste znali, ali to vas ne opravdava što ste prošli kroz crveno.

Kaže neko, ja ne znam kako funkcioniše taj njihov roaming... Pa ako ne znaš, ili nemoj da koristiš ili pitaj, što kaže ona narodna: Ko pita ne skita.

Roaming kad je smišljan, nije glavni cilj bio da korisnik dobije naj povoljnije usluge, već usluge najboljeg kvaliteta. Zašto je tako, pitajte onog ko je smišljao roaming. Upravo zato telefon u automatskom režimu biranja mreže neće odabrati mrežu koja ima naj povoljniju ponudu, jer on to i ne zna, već će selektovati operatera sa najboljim mrežnim pokrivanjem.
[ Dexic @ 07.08.2013. 11:39 ] @
Da bi taj korisnik u Bugarskoj znao za nizu cenu mora negde da je nadje - sto ce moci na sajtu MTS-a tako sto izabare zemlju i operatera. Samim tim, mogao je, zdravim razumom da nastavi i proveri ostale operatere. Da je pitao korisnicki, moglo bi da ima prostora za "pitanja".

Ovo za bicikl pise u zakonu a to si duzan da znas.
Nigde ne pise u zakonu da moras da citas sajt operatera da bi nesto znao.

[ ekof9 @ 07.08.2013. 11:46 ] @
@Dexic
Budi realan. :)
@pokretac teme
Nemas ti ama bas nikakvog osnova za tuzbu u ovoj situaciji.
[ Dexic @ 07.08.2013. 11:59 ] @
Sta je nerealno? Da moras da ucis celu sferu tematike da bi koristio nesto standardizovano?
Tebi i meni ovo zvuci smesno, i mi ne bi imali osnova jer to znamo. Ali neuki ljudi ne smatraju da sve moraju da znaju, i u pravu su. Inace bi smo dosli do nebuloze da treba prvo iscitati ceo manual o koriscenju smart telefona pa tek onda manual za konkretan model i tek onda konkretan model - do tada ce taj model biti star.

Sasvim je realno ocekivati da TI OBAVEZNO kazu da moras koristiti Telenor CG mrezu i da koriscenjem drugih nemas te pogodnosti. A ti onda trazi sam kako da to uradis, tj. pitaj ih, to nije sporno. Ali ako si samo video dodatak u meniju, i aktivirao ga, a nigde ti ne kazu da vazi samo za Telenor CG mrezu, nije tvoja krivica.
Zdrav razum "kapitalizma" kaze to pitas, ali to ne znaci da su oni u pravu i da bi smeli tako nesto da rade.
[ calexx @ 07.08.2013. 12:00 ] @
Svake godine se prođe škola, što za roming, što za potrošnju interneta ovako ili onako. Svi mi umemo da podesimo internet konekciju i trošimo a ne umemo da pitamo. Sasvim je dovoljno što piše za kog operatera to važi a skoro sam siguran da negde na sajtu i piše da se mreža bira ručno a ne automatski. Pa koleginici se desilo da joj na Kopaoniku odjednom telefon pređe na šiptarsku (ili beše crnogorsku, nebitno) mrežu i da nije pazila, imala bi roming samo tako. Posle nije kriva jer otkud ona zna. A siguran sam i da je iskočila poruka da je telefon u romingu i da je prešao na konkretnu mrežu.
Kao da kupiš autobusku kartu za Lastin autobus pa uđeš u neki drugi jer ti na šalteru nisu objasnili kako izgleda Lasta. Nemojmo da se izvlačimo na neznanje, svaka škola ima neku cenu, ovoga puta ima bar 50000 razloga da se dobro zapamti šta se desilo.

Sledećeg leta/jeseni, mada očekujem i ove jeseni, će da bude opet ista priča od nekog drugog i opet će da bude ... otkud sam ja znao koliko je 300 kila.
[ llux @ 07.08.2013. 12:16 ] @
Ama, informacije o uslugama i cenama moraju biti besplatne! Kakav internet? Jel ti u prodavnici kazu nadji cenu na internetu?
[ bachi @ 07.08.2013. 12:17 ] @
Baš me zanima da li mogu naplatiti roming ako nisi ti lično prešao granicu i otišao u drugu zemlju?
[ Slobodan Milivojevic @ 07.08.2013. 12:24 ] @
Mogu, ako si koristio usluge stranog operatera. A i ti dokaži da nisi dao telefon nekome ko jeste fizički prešao u drugu zemlju.

Roaming nema baš mnogo veze sa time da li si u drugoj zemlji ili ne. Roaming ima samo i isključivo veze sa korišćenjem SIM kartice jednog operatera u mreži drugog.

Naj prostiji primer roaminga "kod kuće" je kad se sa Vip karticom povežete na Telenor mrežu (što jeste moguće) - doduše ne u svim delovima Srbije. Vi ste koristili roaming usluge na Telenor mreži sa kojom Vip ima potpisan ugovor o roamingu. Sasvim druga priča su cene i uslovi po kojima su se Vaš operater i njihov roaming partner dogovorili bilateralnim ugovorom.

Poenta je da je roaming svako korišćenje SIM kartice jednog operatera u mreži drugog. Toliko jednostavno. Nema to veze sa vašim fizičkim prelaskom granice. A i svi smo u osnovnoj školi učili da radio talasi ne mogu da stanu na granici dve države.

Ako vam je uslugu pružio drugi operater to ima svoju cenu. O njoj je vaš matični operater dužan da vas obavesti (e sad zakonom nije baš tačno definisano na koji način konkretno treba da vas obavesti) i tu nastaje problem.
[ Dexic @ 07.08.2013. 12:49 ] @
Citat:
calexx:
Sasvim je dovoljno što piše za kog operatera to važi

Ko kaze da PISE za kog operatera to vazi? U tome jeste ceo problem. AKo je dobio samo preko *111# menija tarifni dodatak a nije dobio obavestenje da mora biti povezan na Telenor CG, onda nije pisalo.

Samo to i jeste problem. Manite vi sto se 90% ljudi ovde razume u roming i tarife pa zna sve to.
[ ekof9 @ 07.08.2013. 13:14 ] @
@Dexic
Svi ti "neuki" nece ama bas nimalo da razmisljaju. Ocekuju da ako imaju smartphone, on ce ili vec neko drugi da brine o njima.
Ako zakon ne predvidja(ne znam kako pise) da u okviru vodica ne stoje uslovi, onda davalac usluge nije kriv, a ni duzan da ih stavi. A ako je u obavezi, onda lepo zalba/tuzba. Mada sumnjam da bi takav luksuz sebi dozvolili (Telenor).
[ ekof9 @ 07.08.2013. 13:17 ] @
Citat:
Dexic:
Citat:
calexx:
Sasvim je dovoljno što piše za kog operatera to važi

Ko kaze da PISE za kog operatera to vazi? U tome jeste ceo problem. AKo je dobio samo preko *111# menija tarifni dodatak a nije dobio obavestenje da mora biti povezan na Telenor CG, onda nije pisalo.

Samo to i jeste problem. Manite vi sto se 90% ljudi ovde razume u roming i tarife pa zna sve to.


A vala svako ko nije proveo zadnjih 20 god u pecini zna da roming je6e kevu, i nije logicno ocekivati da se povoljnosti primenjuju na sve mreze. Ali zasto razmisljati....
[ Slobodan Milivojevic @ 07.08.2013. 13:24 ] @
Da ne bi dalje bez potrebe pričali da li je bilo obaveštenja ili ne, evo šta sam ja dobio na *111# na prepaid kartici:


Sasvim lepo piše.
[ gavraar @ 07.08.2013. 13:29 ] @
A gde piše u kojoj si mreži?
Kako da znam da li sam prešao iz Telenor mreže u neku drugu ako me niko ne obavesti o tome?
[ ekof9 @ 07.08.2013. 13:30 ] @
Eto, Dexic, vidis da covek nema osnova da se zali, sve lepo pise.
[ ekof9 @ 07.08.2013. 13:32 ] @
Citat:
gavraar:
A gde piše u kojoj si mreži?
Kako da znam da li sam prešao iz Telenor mreže u neku drugu ako me niko ne obavesti o tome?

Podesis manuelno biranje mreze i nema da "skace" iz jedne u drugu.
[ calexx @ 07.08.2013. 13:34 ] @
Citat:
Dexic: Ko kaze da PISE za kog operatera to vazi? U tome jeste ceo problem. AKo je dobio samo preko *111# menija tarifni dodatak a nije dobio obavestenje da mora biti povezan na Telenor CG, onda nije pisalo.
Jesi li pročitao prvu poruku u ovoj temi? Ako nisi, citiraću drugu rečenicu:
Citat:
Bio sam na letovanju u Crnoj gori i aktivirao „Nedeljnu kartu, koja mi omogućuje besplatne dolazne pozive i besplatan internet preko operatera Telenor CG.


Bilo je onomad reči o poruci koja stiže kada se nakačiš na roming operatera, mogao bi neko ko skoro prelazi granicu da prenese sadašnje iskustvo. U svakom slučaju je bila poznata informacija o uslovima pod kojim važi akcija i samo je trebalo pogledati koji je operater. Pa ja sam pre 15 godina pazio da se ne javim kada sam bio u CG zbog rominga a sada to neko ne zna.
[ Dexic @ 07.08.2013. 13:44 ] @
Gledao samo kao, i promaklo mi je to... onda jbg, ne vidim osnovu za zalbu.
[ llux @ 07.08.2013. 13:59 ] @
Koliko ja vidim, to su informacije za konkretnu uslugu. Ako hocu, aktiviracu je a ako ne, dobicu drugu uslugu,koju nisam trazio, niti sam igde video neke informacije o toj usluzi. Zasto nisu blokirali saobracaj preko ostalih mreza?
[ ekof9 @ 07.08.2013. 14:08 ] @
Citat:
Zasto nisu blokirali saobracaj preko ostalih mreza?


Jesi li ozbiljan?
[ Slobodan Milivojevic @ 07.08.2013. 14:33 ] @
A sad zamisli da imaš potrebu da pozoveš nekoga a nalaziš se van zone pokrivenosti Telenor CG mreže, i recimo da je dostupna samo T-Mobile CG mreža. Da li bi ti onda odgovaralo da je saobraćaj preko T-Mobile mreže blokiran?

Po meni je ovde sve jasno. Telenor je obavestio korisnike (Opcija 1 - Info) da ta usluga važi samo u Telenor CG mreži, na korisniku je dalje da se raspita kako da koristi Telenor CG mrežu, a ne neku drugu.
[ gavraar @ 07.08.2013. 14:48 ] @
Citat:
Slobodan Milivojevic: A sad zamisli da imaš potrebu da pozoveš nekoga a nalaziš se van zone pokrivenosti Telenor CG mreže, i recimo da je dostupna samo T-Mobile CG mreža. Da li bi ti onda odgovaralo da je saobraćaj preko T-Mobile mreže blokiran?

Po meni je ovde sve jasno. Telenor je obavestio korisnike (Opcija 1 - Info) da ta usluga važi samo u Telenor CG mreži, na korisniku je dalje da se raspita kako da koristi Telenor CG mrežu, a ne neku drugu.


Nije na korisnbiku da se raspituje, Već da bude obavešten od strane prodavca.
[ llux @ 07.08.2013. 14:57 ] @
Kada znam da cu imati potrebu da pozovem nekog, ja kupim telefon i kupim karticu. Ako mislim da ce mi trebati ta opcija i kada se nadjem u inostranstvu, ja aktiviram uslugu. Ta usluga ne bi smela biti automatski aktivirana upravo zbog astronomskih cena.
[ Slobodan Milivojevic @ 07.08.2013. 15:13 ] @
Po meni je ovo rešen slučaj, kriv je korisnik i njegova nepažnja.

Slažem se da je vrlo često najbolje imati lokalni prepaid sim. Ali u ovom slučaju korisnik je svakako bio obavešten da usluga po tim cenama važi samo u Telenor CG mreži.

Citat:
llux: ... Ako mislim da ce mi trebati ta opcija i kada se nadjem u inostranstvu, ja aktiviram uslugu. Ta usluga ne bi smela biti automatski aktivirana upravo zbog astronomskih cena.


Slažem se da je često bolje nemati aktivan roaming na kartici. Ali šta bi se desilo onda, ljudi krenu u inostranstvo, a procedure za aktivaciju roaminga traju po više od 24h, bilo bi problema i tad. I slažem se da ovako operateri uzimaju više para, i da je to i jedan od razloga zašto je roaming na velikoj većini kartica aktivan.
[ ekof9 @ 07.08.2013. 15:54 ] @
Citat:
llux:
Kada znam da cu imati potrebu da pozovem nekog, ja kupim telefon i kupim karticu. Ako mislim da ce mi trebati ta opcija i kada se nadjem u inostranstvu, ja aktiviram uslugu. Ta usluga ne bi smela biti automatski aktivirana upravo zbog astronomskih cena.


Prijatelju, iskljucis automatsko biranje mreze i nemas problem s romingom. Prosto. :)
[ Mr One @ 07.08.2013. 17:23 ] @
Citat:
gavraar: Nije na korisnbiku da se raspituje, Već da bude obavešten od strane prodavca.

Upravo tako! Telenor je na svim mestima, a na sajtu čak i velikim slovima napisao: PROMOCIJA VAŽI U TELENOR CG MREŽI? I šta bi ti više od toga? Telenor je pružalac usluga mobilne telfonije, a ne škola za upotrebu mobilnih telefona. Kada kupiš telefon podrazumeva se da dobiješ uputstvo za upotrebu. Uputstvo za upotrebu dobijaš od proizvođača.
[ Iksi @ 07.08.2013. 18:03 ] @
na zalost mogu, ja sam sa porodicom bio u srbiji, ali je majka
zaboravila da prebaci mrezu na rucno biranje, sto inace radi redovno...
Ali, zbog toga sto je bg globul imao jaci signal od mts-a ona je upala u
roming i stigao joj je racun od 15000 din.
[ llux @ 07.08.2013. 18:54 ] @
Nisu napisali da kada se nadjem u inostranstvu, ukljucice mi se njihova usluga roaming, za koju ja nisam znao da postoji i kako se ponasa. Sto je jos gore, nisu me uputili u cene. A internet nemam i ne interesuje me, jer nemam para da ga uvedem.
[ KrkaCiC @ 07.08.2013. 19:18 ] @
Niko ne trubi ulicom ne temu da se za ubistvo sudi pa eto ljudi to znaju

Mozda nisi znao ni da se razgovor placa,tj da se mora imati kredit na prepaidu???

Ma da
[ llux @ 07.08.2013. 19:30 ] @
Poredjenje nije dobro. Ovo je dobro poredjenje:
Udjes u prodavnicu da kupis nesto a oni ti pri izlasku naplate boravak u njoj.
[ KrkaCiC @ 07.08.2013. 19:58 ] @
Malo dete od 3 godine zna da se u prodavnici ulaz i boravak ne placaju

Svako ko koristi mobilni trebalo bi da je malo upucen u materiju

Moj deda recimo se ne razume uopste,i on ima neku nokiu,u boji,sa velikim slovima na ekranu,i on zna samo da se javi,skoro je naucio da ga otkljuca,zakljuca,pozove Njemu ne treba telefon koji "jede" internet,i njega ne interesuje mnogo data prenosu u romingu,a verovatno ni ne zna sta je to

Prosle godine sam bio do Cg,i pozvao sam operatera da vidim kakvo je stanje,cene...

Dakle ako ne znas,ti plati,ima ko zna,pa ces nauciti
[ llux @ 07.08.2013. 20:06 ] @
Da, ali ovde se pitamo sta kaze zakon. Mislim da kaze da me moraju uputiti u cene svojih usluga i ne mogu da kazu "pa to je opste poznato, trebalo je to da znas". A sto se tice te prodavnice, pa posle pet godina ce svi znati, da mogu izgubiti i 500 evra ako se dugo zadrze. Ali im i dalje niko nece govoriti da boravak kosta. Ni za roaming se odmah nije znalo.
[ ekof9 @ 07.08.2013. 20:42 ] @
Citat:
Da, ali ovde se pitamo sta kaze zakon. Mislim da kaze da me moraju uputiti u cene svojih usluga

Odlicno onda, lepo presavij tabak i obogati se za pretrpljenu stetu.
[ bakara @ 07.08.2013. 20:43 ] @
Citat:
llux:
Nisu napisali da kada se nadjem u inostranstvu, ukljucice mi se njihova usluga roaming, za koju ja nisam znao da postoji i kako se ponasa.

Na bilo kojem novijem androidu ako je ukljuceno automatsko biranje mreze ukljuci ce se roming ali data ce opet da ostane iskljucen, i tek posle citanja upozorenja o dodatnim troskovima moze rucno da se aktivira.

I kako je sad to pokretac teme preskocio taj deo i rucno znao da ukljuci data a nije rucno znao da odabere mrezu?
[ zvezdasbg @ 07.08.2013. 21:57 ] @
Citat:
llux:
Da, ali ovde se pitamo sta kaze zakon. Mislim da kaze da me moraju uputiti u cene svojih usluga i ne mogu da kazu "pa to je opste poznato, trebalo je to da znas". A sto se tice te prodavnice, pa posle pet godina ce svi znati, da mogu izgubiti i 500 evra ako se dugo zadrze. Ali im i dalje niko nece govoriti da boravak kosta. Ni za roaming se odmah nije znalo.

Losa paralela. Telenor je duzan da korisnike upozna sa svojim uslugama preko adekvatnog sredstva javnog informisanja, a to je izmedju ostalog i njihov sajt. To sto ti koristis njihove usluge, a ne odes da bacis pogled na sajt je tvoj problem. Oni su se tu zastitili.
Svi znaju, da je roming skupa zajebancija. Upravo iz tog razloga bi trebalo pred put se dobro informisati o cenama u zemlji u koju se putuje. Ja sam korisnik Telenora i mogu da kazem da oni imaju ubedljivo najbolji tarifni sistem. Cela Evropa je podeljena na dve zone i potpuno je nebitno na koji provajder ti se nakacio mob. E sad sa CG postoje promocije i to je jasno naglaseno. Meni kad god predjem granicu stignu od Telenora poruke sa detaljnim cenovnikom. I upozorenjem da se posebno obrati paznja na prenos podataka. U Crnoj Gori promocija vazi samo sa Telenor CG mrezom, ali postoje i druge mreze, sto znaci da je neophodno rucno izabrati mrezu kako telefon ne bi "setao". Cinjenica je da mnogi ljudi ne znaju za manuelno biranje mreze, ali nazalost to ne opravdava korisnika. Jednostavno svako je duzan da se informise.
[ zemun88 @ 07.08.2013. 22:41 ] @
Da su smradovi jesu, ali su u ovom slučaju u pravu.
1) Smart ili pametan telefon nije za svakoga
2) Uslovi su navedeni vrlo čitko i jasno "Promocija važi isključivo ako ste prijavljeni na Telenor Crna Gora mrežu, a pozivi upućeni ka svim ostalim destinacijama koje nisu obuhvaćene Dnevnom ili nedeljnom kartom se naplaćuju po važećem roming cenovniku."

Postoje rupe u Zakonu o zaštiti potrošača. Ali druga strana medalje je to što naši ljudi ne čitaju uslove promocije već ko telad idu glavom u zid. Tvoj drug je trebalo da pročita šta piše. A sledeći put neka ponese telefon koji odgovara njegovom znaju tj. upravljanju modernim tehnolodijama.

I ne znam zašto se pozivaš na Krivični Zakon kad to nema veze sa vezom

Neka plati pa neka se klati. A za te pare je mogao da uzme i satelitski roming. aahahahahahah
[ stex @ 07.08.2013. 23:09 ] @
Ono sto mene zanima u ovom slucaju je, ako mu se posle desilo da je presao u drugu mrezu zar nije trebao da dobije i od te druge mreze isto tako poruke sa obavestenjima sa njihovim cenama? Na taj nacin bi trebao da zna da vise nije u telenoru.

Skoro smo se supruga i ja vratili iz CG i oboje smo koristili te nedeljne pakete ili sta vec. Ona je mts, a ja telenor. Meni je stigao normalan racun, a njoj uvecan par hiljada. Ali sta, telenor mi je javio porukom kad sam aktivirao i javio porukom kad mi je prestao taj dodatak. Dok kod mts-a tek sutradan je dobila poruku da joj je usluga aktivirana. I ona je logicno mislila da joj tih nedelju dana vazi od prijema te poruke. Poruku kad joj je istekla usluga nikad nije ni dobila. Verovatno je tih par hiljada vise na racunu bio taj jedan dan kasnjenja poruke. To mi mislimo, jos se nije bila da zali tj. da vidi sta se desilo. E tu po meni vec korisnik nije kriv.
[ morpheusxxx @ 07.08.2013. 23:25 ] @
Citat:
stex: Dok kod mts-a tek sutradan je dobila poruku da joj je usluga aktivirana.


Stari dobri MTS ))
[ zvezdasbg @ 07.08.2013. 23:47 ] @
Citat:
stex:
Ono sto mene zanima u ovom slucaju je, ako mu se posle desilo da je presao u drugu mrezu zar nije trebao da dobije i od te druge mreze isto tako poruke sa obavestenjima sa njihovim cenama? Na taj nacin bi trebao da zna da vise nije u telenoru.


Trebalo bi, ali ih niko na to ne primorava. Nazalost.
[ newtesla @ 08.08.2013. 06:47 ] @
Citat:
llux:
A internet nemam i ne interesuje me, jer nemam para da ga uvedem.


A poruku na ES forumu si ostavio putem govorne pošte - ili si poslao pismo adminu poštom, s napomenom da ga prekuca ovde??? ...ma daj....
[ ekof9 @ 08.08.2013. 07:58 ] @
Citat:
morpheusxxx:
Citat:
stex: Dok kod mts-a tek sutradan je dobila poruku da joj je usluga aktivirana.


Stari dobri MTS ))


Hehe, a na mts temi na fb neki se zale da im i posle 3-4 dana nisu ukljucili roming dodatak.
[ zentriks @ 08.08.2013. 11:18 ] @
Pa ako si jednom u zivotu isao negde preko grane znao si sta i kako treba raditi kad si u romingu, a u Cg se ide tako reci svaki dan i nema osnove da se zali kad je sam kriv. Kriviti telenor i telekom je besmisleno zato sto neko nije podesio telefon. Jos ako koristi smartfon to je bar lako i ima more aplikacija ako je tesko rucno podesiti...
Duga prica je ako je telenor naplatio punu uslugu a nije trebao!!!!
[ llux @ 08.08.2013. 13:56 ] @
Ja ostajem pri uverenju da tu ima i krivice operatera. A to mislim i za uslugu interneta. Oni meni automatski aktiviraju internet. Tada ja mogu da se informisem o tome sta je internet i da ih pozovem da pitam za cene, ali, u medjuvremenu, telefon mi sam potrosi par hiljada dinara. Zato, mislim da su duzni, da uz svaki kupljeni broj, navedu kakve sve usluge pruzaju, sa uputstvom, a ponegde i napomenom, da racuni mogu biti i ogromni, ako se ne obrati paznja. Takodje, ja nisam duzan da ulazem pare u internet opremu i da placam internet, da bih video cene. Cene moraju biti lako dostupne i mislim da tu ima osnova i za tuzbu.
[ Miroslav Cvejić @ 08.08.2013. 15:31 ] @
Da li ima osnove za tužbu što je neko glup?
Ipak troši ostalima kiseonik i zauzima parking mesto.
[ llux @ 08.08.2013. 16:10 ] @
Ako sam dobro shvatio, vi ste u fazonu: "Sam si kriv sto nisi zakljucao vrata. Pa opste je poznato da je Beograd nebezbedan grad. Nema sta tu da se sudi zbog kradje". Malo je drugacija situacija, ali je sustina ista.
[ bakara @ 08.08.2013. 16:25 ] @
Citat:
llux:
Ja ostajem pri uverenju da tu ima i krivice operatera. A to mislim i za uslugu interneta. Oni meni automatski aktiviraju internet.

Ajde da ponovim jos jednom;
Internet u romingu je automatski iskljucen i moze se samo rucno ukljuciti tek posle citanja upozorenja da ti to moze napraviti dodatne troskove.

[ ekof9 @ 08.08.2013. 20:10 ] @
^ Ma, bre, zakljucaj ovo.