Pronašao sam mnogo detaljniji (ali i mnogo nekvalitetniji) sken uputstva.Imaju naznačeni svi naponi i brojevi namotaja, kojom žicom itd...
Slika je dole.
Jedini čovek koga znam sa osciloskopom ga je kupio da bi ga čuvao, a ne gurao u par 100V!Tako da od te priče zasad ništa...
Bio sam na vojnom otpadu ali nemaju moj skop na stanju.Imaju nekoliko c1-65 koji je jednokanalni i ne odgovara mi VN sa njega(mnogo veći naponi su u pitanju).Isto tako nije smps već klasično napajanje.
Svi DC naponi +80,-50,+-10V su ok.
Na slici se vidi da bi napon između tačaka 8 i 9 trebao biti 349V.Ja tu imam 14V.Ostali naponi su nešto viši od navedenih na slici ali ih merim nekim levim instrumentom.
Ako se zbroje svi naponi od tačke 13(mase) do tačke 8 gde se kači umnožavač za -900V, trebalo bi biti 450V, a na tački 6 480V(otud bi išao anodni napon).
Kada otkačim napajanje od ostatka osciloskopa i ostane spojeno samo grejanje cevi, anodni napon spojen normalno na tačku 6 trafoa, ali -900V umesto na 8 spojim na 9 dobijem sliku na ekranu.
2 horizontalne crtice dužine oko 1.5cm koje reaguju na regulaciju svetla i fokusa.
Nisam napisao da naponi u tom slučaju znatno skoče tako da umesto +80V DC imam 107V.
Umesto -900V imam -210V (tako kaže kinez), a anodni ne mogu da izmerim(previsok za kineza).
Znači, visoki napon nemam dovoljan čak ni kad je sve otkačeno sa trafoa.
Ipak verujem da su mi se sa VN namotajem desile neke ružne stvari.
Ne verujem da ću uspeti da se izborim sa 0.1mm žicom.I to 1200 namotaja...