[ boogi @ 21.08.2013. 10:30 ] @
Evo ovako.

Moze li ko da mi pomogne oko sledece situacije:
imam folder u kojem se u momentu stampe pojavi fajl R.PRN koji generise odredjeni program. R.PRN je prisutan dok se stampa ne zavrsi. Posle stampe on nestane. Postoji li kakav softver koji bi , automatski, u momentu nastanka tog PRN fajla isti kopirao, konvertovao u TXT ili INI fajl i snimio na odredjenu lokaciju?

LP Boogi
[ djoka_l @ 21.08.2013. 11:49 ] @
Koji program je u pitanju?
Ovo te pitam zato što i naša bankarska aplikacija formira R.PRN (ili L.PRN) fajl u toku rada. Ovo su fajlovi koji su pripremljeni za štampu na štampačima Olivetti PR2 i osim teksta sadrže i kodove za kontrolu štampača (Olivetti PR2 ima mogućnost deljenja između dva radna mesta, tj. ima taster za levog i desnog operatera, pa program može da formira fajl L.PRN za levog, a R.PRN za desnog operatera, pa se u zavisnosti od toga da li je na štampaču preitisnut left ili right taster štampa L ili R .PRN fajl).

Dakle, .PRN fajlovi su uobičajeno fajlovi koji su privremeni fajlovi za slanje na štampač i osim teksta sadrže i kodove za kontrolu štampača. Ne postoji program koji zna kako da od nekog prn-a napravi txt.

Dakle, rešenje je da se printer ne uključi, pa da se fajl iskopira (jer neće biti odštampan dok printer nije uključen).
Druga stvar koju možeš da uradiš je da kontaktiraš proizvođača softvera, pa da ti on pomogne. Recimo, u našoj bankarskoj aplikaciji možeš da izabereš da li ćeš da štampaš u fajl ili na printer, pa onda nema ni potrebe da "hvataš" momenat formiranja fajla. Takođe, možeš i da napraviš poseban konfiguracioni fajl za štampanje u fajl kojim ćeš da izbaciš sve kontrolne sekvence i dobiti čisti tekst.
Treće rešenje je da koristiš neki drajver za printer koji će umesto na štampač snimati u fajl http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_virtual_printer_software

[ boogi @ 21.08.2013. 12:43 ] @
Uh.
-"rešenje je da se printer ne uključi, pa da se fajl iskopira" - mi ne odgovara iz razloga sto to treba da se dogadja u pozadini sve price i treba da se radi automatski.
-"Druga stvar koju možeš da uradiš je da kontaktiraš proizvođača softvera, pa da ti on pomogne. Recimo, u našoj bankarskoj aplikaciji možeš da izabereš da li ćeš da štampaš u fajl ili na printer" - "Antegra". Vidio sa da imaju predstavnistvo u Srbiji-to mi je zadnja opcija.Inace u opcijama tog programa samo se moze birati COM port , brzina , paritet,.... Nema snimanja na fajl a i situacija je takva da mi treba i stampa i fajl.

Inace printer je spojen serijskom vezom sa racunarom i koriste ga dva racunara koja su medjusobno vezana mrezom.Printera nema u START/PRINTERS AND FAXES. Epsonov je PLQ20 i prica je otprilike slicna ( R.PRN , L.PRN )

Ja imam aplikaciju koja treba da pokupi promjene ( znaci posle snimanja ) txt, ini ili jnl fajl i da ga posalje na COM port a istovremeno druga aplikacija ( Antegra ) treba da posalje podatke na print preko drugog porta s tim sto Antegra napravi R.PRN a moja aplikacija razumije TXT ili INI ili JNL.
I sve da radi AUTOMATSKI znaci nista open,copy,paste,save as.....

Hvala na trudu.
[ djoka_l @ 21.08.2013. 14:25 ] @
Pogledaj PP.