[ majak.nis @ 26.08.2013. 19:49 ] @
Skinula sam program za knjigovostvo u exelu,program je ok ali mi je potrebna jos jedna stavka
pored postojecih otvorila bih novi sheet sa nazivom artiki ( naziv artikla,sifra artikla,cena)
na postojecoj fakturi zelela bih da u koloni SIFRA
ukucam samo br sifre a da mi tog treba izadje ime tog artikla i cena artikla ( ti podaci bi se povukli iz sheeta artikli) koj bih naoravila
moze pomoc kako to da izvedem :(

sheet artikli zanm da napravim ali dalje ...

http://www.dodaj.rs/f/1x/OJ/1BNjc9Mi/untitled.png
[ Jpeca @ 27.08.2013. 08:48 ] @
Nisi navela o kakvom se programu radi, ali rešenje bi bilo sledeće.
1/ Otvori novi list sa nazivom artikli, ali gledaj da ti PRVA kolona bude šifra artikla - biće ti lakše.
(dakle šifra artikla, naziv artikla, cena)
2/ Imenuj opseg šifra artikla na novom listu kao lstSifre
3/ Na listu faktura dodaj validaciju pomoću liste u koloni D (sifra). Uslov za validaciju treba da bude =lstSifre. Na taj način obezbedićeš da se šifra ispravno unese - da ne može da bude unos koji nepostoji na listu artikli
4/ U koloni C (naziv artikla) napravi formulu koristeći VLOOKUP vraća naziv proizvoda VLOOKUP(D25;artikli!$A$2:$C$65536;2;FALSE)
5/ U koloni F (cena ) napravi sličnu formuli koristeći VLOOKUP

Ja sam pošao od aplikacije koje je postavio Jasko i tu primenio prethodno.

5/ Na kraju da bi se izbeglo prikazivanje #N/A kao rezultat VLOOKUP za prazne redove možeš VLOOKUP formule ubaciti unutar IF (ili na neki drugi način http://www.elitesecurity.org/t...e-prikazuje-negativan-rezultat)

[ jaskojsako @ 04.09.2013. 13:20 ] @
poz
majo skinula si moj program ali ako hočeš drugu verziju sa šifrom artikla javi pa ću ti poslati
ok
[ majak.nis @ 05.09.2013. 20:04 ] @
da zelim drugu verziju sa sifrom artikala nesto kao sto je Jpeca na forumu okacio + rabat ocu da dodam ali mi ne ide
hvala ti u svakom slucaju na pomoci , ove nove funkcije nisam znala ali mi mnogo znace i pomazu
hvala jos jednom ')
[ majak.nis @ 10.09.2013. 20:48 ] @
oce li mi neko pomoci :(
[ majak.nis @ 10.09.2013. 20:49 ] @
Citat:
jaskojsako:
poz
majo skinula si moj program ali ako hočeš drugu verziju sa šifrom artikla javi pa ću ti poslati
ok

daj posalji mi please :)
[ jaskojsako @ 12.09.2013. 14:44 ] @
poz majo nisam mogao prije
evo probaj sa ovim malo pogledaj i dotjeraj ako budeš mogla a ako ne onda ću ti ja onu prvu fakturu uraditi da budu i artikli ok
poz