[ turkish1 @ 26.08.2013. 21:30 ] @
Tek pošto sam iskucao ovoliki tekst, videh da je imala ovakva tema, al tamo nema odgovora, tako da ipak postavljam ovo.

U petak mi je nestala struja na nekih pola sata, kad je došla, sve je normalno radilo, osim rutera koji se čudno ponašao (nije bilo konekcije, i pri svakom restartovanju, po nasumičnom šablonu, druge lampice su se palile.
Okrenem ja ono PLEME od Telekoma, i čovek od nekih 50 i kusur godina počinje da me ubeđuje da nikad nije video crni isdn modem bez antenice, iako je skroz isti kao onaj sa antenicom, samo što, jelte, nema antenicu. Kao da je antenica u opšte i bitna
Mačujem se ja tu sa njim pola sata i kaže mi da će neko doći u ponedeljak da pogleda to.

I za divno čudo, jutros mi dođoše dva majstora, čak su se i telefonom najavili, i na prvi pogled na ruter izvadiše iz kutije novi, hg520c, kojim su zamenili onaj bez antenice. Završili oni to za 3 minuta, ja uključio fejs da vidim dal radi, delovalo mi ok, oni se spakovaše u juga i odoše svojim poslom.

Ja uzo da nahranim ljubimca, pišam, popušim cigaru, odgledam Miru Adanju Polak kako jede go*na o nekim holanđanima, itd..., pre nego što sam pokušao da se ulogujem na Steam. Prilikom klika na ikonicu, dobio sam error: "Unable to connect to Steam network kurci palci", isto što bi mi pisalo da nemam konekciju.
Nakon (pokušaja) reinstalacije, shvatio sam da problem nije u programu, već je do mene, jer bi se instalacija u jednom momentu (prilikom preuzimanja fajlova sa neta) zamrzla.
Ja probam da uđem na Skajp , ono neće. Teamspeak isto. Probam sa drugog računara koji je na istoj mreži, sve radi u fulu.

Browseri manje-više rade dobro, iako imam par problema sa thumbnailovima i nekim sertifikatima, što ne verujem da ima veze sa ovim što se dešava, jer mi se to sjebalo odavno, a mene nešto mrzi da ga popravljam. Koga u opšte boli dupe za thumbnailove

Gugl me ne vodi nigde, osim do beskraja odgovora na pitanje "šta da radim ako mi browseri ne rade, a sve ostalo radi", što je običan dns problem, i ne nudi rešenje za moj problem. Gasio sam firewall, radio System Restore, i šta sve ne, ali ništa ne pomaže. Znači pomažite!

EDIT: zaboravih da napomenem da ne mogu ni da uploadujem slike (takođe od jutros), i zbog toga nisam postavio nikakav screenshot koji bi malo detaljnije objasnio u kakvim gov*ima se nalazim

[Ovu poruku je menjao turkish1 dana 27.08.2013. u 02:03 GMT+1]
[ turkish1 @ 26.08.2013. 22:09 ] @
E da, kad probam da uradim Speedtest kaže: "Test timed out"
[ calexx @ 26.08.2013. 22:49 ] @
Otkud HG520c za ISDN liniju?

P.S. Pokušaj da malo smiriš rečnik, ovo ipak nije forum na kome se piše na takav način.
[ acatheking @ 26.08.2013. 23:34 ] @
A da zamolis drugara/drugaricu/svalerku/enibadi da donese svoj laptop i da se poveze?
Ovo mi ne deluje bas kao problem do adsl-a vec do racunara.
[ turkish1 @ 27.08.2013. 00:49 ] @
Citat:
calexx:
Otkud HG520c za ISDN liniju?

P.S. Pokušaj da malo smiriš rečnik, ovo ipak nije forum na kome se piše na takav način.


Nisi me razumeo, ISDN modem za čiji model nisam siguran, mi je zamenjen ovim modernim HG520c.

[ calexx @ 27.08.2013. 06:45 ] @
Razumeo sam ali koliko se sećam, za ISDN je išao HG520i dok je HG520c bio za običnu liniju. Ili sada može na bilo koju? Da li ti uopšte imaš ISDN liniju?