[ Pigoza @ 09.09.2013. 11:38 ] @
Drugari,treba mi informacija,koju antenu treba da kupim da bih gledao RTS-analogno sa Ovcara,i to za prvi program RTS-a.
Ono sto sam ja nasao je da RTS Emituje na 8 kanalu VHF sa Ovcara,ali nisam siguran,pa vas molim za pomoc?
Jedino sam ovo nasao,ali nerazumem jel to UHF ili VHF http://www.rts.rs/page/tv/sr/Frekvencije.html

I ako kupuim VHF antenu,znaci da necu moci da gledam kanale sa UHF podrucja ili ce biti dosta slabiji signal,jer ako je samo RTS 1 na VHF-u a ostali na UHF.....sta da radim? Pozz
[ Mali_Milojica @ 09.09.2013. 12:08 ] @
Kanali do 12-tog su VHF a od 21-og su UHF.
[ gilopile @ 09.09.2013. 13:09 ] @
Pa kupis `kombinovnu` - koja hvata i VHF i UHF, jer samo tako ces imati dobar signal na svim podrucjima.

Recimo mrezastu sa pojacalom, odlicno se pokazala, a vrlo pristupacna cena. Jes da kvalitet nije na zavidnom nivou, ali par godina ce sigurno izdrzati. Jedina mana je sto je jako osetljiva na grmljavinu i sevanje. Ocas posla staticki elektricitet sprzi pojacalo i potrebno ga je zameniti - sto je vrlo jednostavno. Drugar, inace seviser mi je odao tajnu i rekao ako nabijem najlonku kesu u kutiju gde se nalazi pojacalo i dobro stegnem, da je nece tako lako staticki el. unistiti. I da kucnem u drvo, evo vec par g. radi bez problema, a pre sam skoro svake grmljavine morao da menjam plocicu. :)