[ Pioneer cdj 200 @ 28.09.2013. 22:44 ] @
[ Pioneer cdj 200 @ 28.09.2013. 22:44 ] @
[ zeoN_Rider @ 28.09.2013. 22:56 ] @
To je mono radio sigurno.
[ Pioneer cdj 200 @ 29.09.2013. 18:00 ] @
Vjerojatno :) Budem poslikao iznutra čim stignem. Sječam se prije dosta vremena kad sam ga otvarao da je imao dva tranzistora u TO-3 kućištu za pojačalo.
[ zeoN_Rider @ 29.09.2013. 18:20 ] @
Kao što rekoh mono i pravljen je za Nemačko tržište.
[ Pioneer cdj 200 @ 03.10.2013. 23:18 ] @
Jel znaš možda još nešto o njemu; godina proizvodnje ili auto u koji se ugrađivao?
[ zeoN_Rider @ 03.10.2013. 23:37 ] @
Sedamdesete a u koji auto, ko će ga znati.
[ Pioneer cdj 200 @ 25.06.2025. 15:24 ] @
Pred koji dan čistio po garaži i iskopao opet ovo čudo. Brzinski Google i naletio ravno na ovu temu na koju sam i zaboravio da sam postao :)
Ne uspjevam ništa naći za ovaj radio online. Nemam pojma uopće kako da ga spojim. Iz njega izlaze dva para žica: siva i sivo-crna, te dvije su zaljepljene zajedno pa bi rekao da je to za zvučnik. No te su ujedno i deblje. Tu su još plava i plavo-žuta. Te su tanje i nisu zaljepljene zajedno. Moja pretpostavka je da je jedna od tih +12V, masa je kućište, a druga plava je vjerojatno za motor za antenu, jer po naljepnici na njemu vidim da ima tu opciju. Konektor za antenu je zasebno. Također, iza je DIN konektor 6-pinski, vjerojatno za eksterni kazetofon. Volio bi upogoniti to čudo i složiti AUX preko tog DIN konektora za Bluetooth prijamnik. Pa eto ako netko ima ideju odakle da krenem. Volio bi naći shemu ali za taj model nema ništa po internetu. Piše da je "Made in Japan" pa možda postoji neka druga oznaka za njega. Čudno mi je da nema baš ništa. I zanima me snaga izlaznog stepena. Vjerujem da je dosta slabašan, ali ako mu puknem osjetljivi zvučnik sa nekog starog lampaša vjerojatno bi pristojno sviruckao. Ako je ispravan uopće. Čitao sam da su ti stari Blaupunkti na DIN konektoru imali izlaz iz tunera i ulaz u pojačalo i da tu mora biti "poklopac" koji bridga to dvoje, i da kad se on izvadi, nema zvuka sa tunera. Pa ako i ne bude radio, to bi mogao biti trag. Shema bi tu naravno pomogla. Raskopat ću ga danas. [ Pioneer cdj 200 @ 25.06.2025. 15:50 ] @
Evo našao manual za 322B, ne znam u čemu je razlika: https://www.ebay.com/itm/276058905692 ima samo 8 stranica pa sam zamolio sellera ako bi mi mogao skenirati i prodati kao PDF.
Barem sam saznao da je izlazni stepen 3-5W. [ mrkabrka @ 25.06.2025. 22:09 ] @
Dobar je ima UKW do 104MgHz ....
[ zeoN_Rider @ 25.06.2025. 22:41 ] @
Citat: Pioneer cdj 200: Barem sam saznao da je izlazni stepen 3-5W. Dovoljno za garažu! [ Pioneer cdj 200 @ 26.06.2025. 07:42 ] @
OK, skinuo poklopac, istražio malo i potvrdio da je plava žica +12V, povezao napajanje preko osigurača, povezao zvučnik na sive i očekivao bijeli dim, kabum, nešto. Nula bodova, mrtav-ladan.
Zatim sam ga raskupusao svog i krenuo nekim redom. Sijalica za skalu je bila skurena, pa sam našao ispravnu doma i zamjenio. I dalje mrtav, ne radi ni sijalica, nigdje 12V napona u njemu. Kad sam malo bolje pogledao, našao brzo problem: ![]() Dakle glavni vod za 12V na ploči je očito poslužio kao osigurač. Premostio sam ga žicom: ![]() I probao opet. Sijalica je sad proradila, i dobio sam 12V na plavo-žutoj žici za motor antene kad je radio uključen. No zvučnik i dalje šuti ko zaliven. ![]() Očekivano, onaj "osigurač" nije sigurno bez razloga prdnuo u rosu, iako sam se ponadao da ga je sijalica možda izbila kad je puknula. Pa sam išao čačkati dalje i uskoro otkrio još jedan izgoreni vod, i to onaj koji vodi na izlazni tranzistor. ![]() Tako da, očito su izlazi kaput. Vjerojatno netko kratkospojio izlaz. Probao sam izmjeriti tranzistore. Kolektor je kućište i to je spojeno na masu. Emiter pokazuje kratki spoj naspram kolektoru/masi i njegov vod je izgorio. Baza pokazuje 30 oma naspram oba. Trebam ih izvadit da bi ispravno izmjerio, ali po meni je to to, čim je ovaj u kratkom spoju prema masi, a vod mu je izgorio tako da nije emiter trenutno negdje spojen dalje. Neka ideja di provjereno nabavit original? Ovi su Hitachi. I da li je dovoljno samo njih zamjenit ili bi mogli prdnut opet? ![]() S obzirom da je mono u pitanju, onaj DIN konektor ne bi trebao biti previše kompleksan. Na njega ide +12V i masa, i idu dvije žice na potenciometar i prema ploči. Vjerujem da je jedna audio input, a druga output sa tunera. Nema tu nikakvog switcha da se isključi tuner no negdje sam čitao da postoji prazno mjesto na skali na koje treba okrenut, i onda tuner začepi. Pošto imam i +12V, idealno za Bluetooth modul. Najviše me sad brine kako odvojit ovu skalameriju za tuner od ploče. To će biti kuku majci. [ zeoN_Rider @ 26.06.2025. 08:36 ] @
Izmeri tranzistore van radia!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|