[ mrkii @ 29.09.2013. 17:10 ] @
Na kucnom kompjuteru vrsim linkovanja u okviru dokumenata jednog foldera (linkovi su isto ka word dokumentima, kao i nekim pdf dokumentima i slicno).
Tu linkovanu strukturu sam kopirao na USB i probao da li ce da otvara kako treba, i sve radi (na istom kompjuteru).

Medjutim, kada tu flesku odnesem na posao linkovi ne rade, iako se sva linkovana dokumenta nalaze na USB-u sa nepromenjenom strukturom. Dakle, sve isto, samo razlicit kompjuter.

Sa druge strane, slican dokument sa brojnim linkovima koji sam napravio pre par godina na isti nacin, rade na svim komjuterima gde sam probao.

U cemu gresim i kako da prorade linkovi na svim mogucim kompjuterima? Na kraju word dokument sa svim pratecim dokumentima koji su linkovani treba da narezem na disk, i posaljem nekom trecem i plasim se da njemu nece raditi, a kod mene radi.

Hvala :)
[ 3okc @ 29.09.2013. 18:10 ] @
Ne liči mi na problem za ovaj forum ali možda mogu da pomognem. Proveri da li je putanja do linkovanog fajla zapisana u apsolutnom obliku, sa sve slovom za drajv na početku; ili, relativno - gledano od nekog baznog direktorijuma.

U prvom slučaju problem bi mogao da se javi uvek kada se USB-flashu dodeli slovo različito od onog koje je predviđeno linkom.
Npr ako ti je puna putanja F:\radni dir\pdf\d1.pdf onda link neće raditi na računarima gde je F:\ već bilo zauzeto.

Zato je bolje definisati putanju spram direktorijuma u kom se nalazi sam dokument.
Pod pretpostavkom da je to F:\radni dir\ onda isti link iz preth. primera promeni u .\pdf\d1.pdf
[ mrkii @ 29.09.2013. 18:51 ] @
U pravu si da mi prikazuje i slovo diska sto narusava link. Postoji li opcija u wordu da mi ne automatski ne ubacuje to slovo u link? Moram li sve peske da prelinkujem jer ima stotine linkova? Ako u krajnjem slucaju sve odradim na jednom kompjuteru (sto mi ne odgovara jer bih radio i kuci i na poslu), pa narezao disk, da li bi sa diska svuda radilo kako treba?
[ 3okc @ 29.09.2013. 19:39 ] @
Za masovne izmene linkova koristi ReplaceAll - vidi samo prvo šta se sa čime menja.

To što bi dokument narezao na disk ne menja ništa u odnosu na primer sa flash-memorijom. Ali u krajnjem slučaju kupi RW disk pa testiraj.