[ Dominator08 @ 01.10.2013. 09:22 ] @
Kako da suzbijem ovu pojavu? Radi se o tome da koji god USB nabodem sve što se na njemu nalazi je 'USB shortcut' i ne mogu da pristupim fajlovima koji se nalaze na njemu.
Evo opisa problema
Rešenje problema je attrib -h -r -s /s /d g:\*.* ali nemoguće je da to moram stalno da radim kako bih povratio USB, valjda nešto može preventivno da se uradi.
Koristim Win 7 Professional i AVG Free antivirus
[ calexx @ 01.10.2013. 10:12 ] @
Ovo nije lek nego samo opis šta da radiš da bi video/povratio zaraženu flešku. Ako se fleška samo kod tebe tako ponaša (a verovatno će tako i na drugim posle toga) onda je vreme da malo pročešljaš komp. Drugar stalno ide u neku štampariju/kopirnicu i svaki put mu je fleška zaražena ... srećom, već sam ga preveo u linux vode pa ostaje samo da to očisti.

Što se same komande tiče, nema potrebe da je stalno unosiš, dovoljno je da u file manageru ili u folder opcijama bude podešeno da se prikazuju i fajlovi sa raznim atributima, naročito hidden, pa će sve da ti bude vidljivo ali je tada kasno ako ti je uključeno automatsko pokretanje programa i autorun.inf odradi svoj posao.

Sve u svemu, lek za zaražene fleške može da bude i isključivanje automatskog pokretanja sadržaja kao i prikaz svega i svačega i onda se na prvi pogled primeti boleština.
[ kristi1 @ 01.10.2013. 21:30 ] @
Gamarue worm je u sistemu, dzabe cistis fleske, jer dolazi do reinfekcije.


Preuzmi FRST - (Farbar Recovery Scan Tool) i sacuvaj ga na Desktop

Napomena: Potrebno je preuzeti onu verziju koja je kompatibilna sa tvojim sistemom.


[*]Dvoklikom pokreni FRST;
[*] Kada se alat startuje, klikni Yes na disclaimer.
[*]Klikni na dugme Scan;
[*]Alat ce kreirati izvestaj (FRST.txt) u isti direktorijum gde je i FRST.exe sacuvan.
[*] Iskopiraj sadrzaj tog loga u poruku.
[*]Alat bi takodje pri prvom pokretanju trebao da kreira i dodatni izvestaj (Addition.txt). Taj izvestaj okaci u poruku koristeci opciju "Prikaci file".