[ tandrli @ 01.10.2013. 13:15 ] @
| pozz
koristim Autocorrect kako bi kod kucanja datuma 01,01,2012 pretvorio u tačke 01.01.2012
međutim sad opcija u novcu tj. 1000 separator neradi .. npr. 55555.33 neće da pretvori u 55.555,33 i kad koristim curency ili numbers sa decimal/separatorom i dalje mi prikazuje 55555.33
kako se ovo moze rijesiti
thnx
|
[ Jpeca @ 02.10.2013. 13:36 ] @
Ne znam šta si tačno definisao u Autocorrect opcijama - zamena , sa .? Za unos datuma ako koristiš numeričku tastaturu čini mi se najlakše da razdvajaš delove datuma sa kosom crtom. Excel će primeniti odgovarajući format prilikom prikaza datuma (npr. dd.mm.yyyy, ako je tako definisano u regionalnim postavkama). Ovaj autocorrect pravi problem ne samo za numeričke podatke nego i ako ti treba tekst sa , neke šifre nećeš moči da uneseš.
Pretpostavljam da se , koristi za razdvajanje decimalnih mesta. Autocorrect u tom slučaju , pretvori u . a rezultat je tekst - ne numerik i zato se formati curency ili numbers ponašaju kako se ponašaju.
Znači moj predlog je da izbaciš autocorrect a da datume unosiš sa /
Ako baš insistiraš na zameni , u . možeš da je uradiš ali samo na selektovanim ćelijama sa replace ili sa odgovarajućim makromo na događaj Worksheet_Change koji bi se primenio samo na neku kolonu gde se unose datume - ovo nema smisla za sve tabele nego samo za neku određenu na kojoj se često radi pa unos datuma pravi problem.
[ tandrli @ 03.10.2013. 19:39 ] @
ma tako ce i biti izgleda hvala
mada se pojavio novi belaj
naime imao sam nakav stari excel fajl koji sam davno pravio pa ima pretragu / macroe
tu postoji jedna tabela .. kao i sa strane pretrage i polja sa unosom parametara za pretragu
i ono sto sam zaboravio jeste kako se polja mogu formatirati tako da ih vidim a nemogu isprintati
nekad davno sam znao pa zaboravio a na netu nijedan search ne pomaze svi pricaju o hide i mjenjanju boja
npr. sto sam uspio naci jeste da ;;; sakrije iznos u ćeliji .. a postoji jedna skracenica znaci da neprinta iznos u celiji a prikazuje je u racunaru
thnx
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.