[ Thane @ 16.10.2013. 09:46 ] @
unapred se izvinjavam ako sam promasio odeljak za svoju temu, ova mi se cinila najpogodnija.

imam problem sa konektovanjem racunara na internet. posto ukljucim komp, moram da sacekam minut, dva dok ne dobijem pristup mrezi. posle toga, konekcija je u redu. slican problem imam i kada komp vratim iz sleep moda, samo sto se tada nekada desi da ni ne mogu uopste da se konektujem, pa moram da resetujem racunar.

ne znam u cemu je problem, pa bih vas molio za pomoc. pomislio sam da je mozda neki virus pa sam zato stavio u ovaj deo foruma.

[ valjan @ 16.10.2013. 11:02 ] @
Proveri najpre drajvere za mrežnu karticu, a ako je kartica integrisana onda i za matičnu ploču. Sećam se pre par godina da sam imao istu situaciju na nekoliko računara na kojima su bili originalni Realtek drajveri sa CD-a, prilikom dizanja sistema trebalo je da se izmapira nekoliko mrežnih foldera, a to zbog bug-a u tim drajverima nije moglo jer je kartici trebalo nekih dvadesetak sekundi da se aktivira i uspostavi mrežnu konekciju. Dakle, proveri na sajtu proizvođača tvog hardvera ima li svežijih drajvera, ažuriraj, pa onda proveri kako se ponaša konekcija.
[ Thane @ 12.11.2013. 02:39 ] @
odradio sam tako kako si rekao ali nista se nije promenilo... :(
[ jolemisa @ 12.11.2013. 20:59 ] @
Probaj memoriju izvuci stap i izduvaj slot i vrati,normalno iskljuci komp iz stekera dok to radis.
[ Thane @ 18.11.2013. 20:29 ] @
nisam probao to sa memorijom, ali sam skoro siguran da nije do toga. kada sam obrisao anti virus, kako bi presao na drugi, komp nikako nije mogao da dobije pristup netu. kada sam instalirao drugi, vratilo se na staro. trebalo mu je par minuta dok dobije konekciju.
[ Thane @ 20.11.2013. 10:02 ] @
problem je bio u firewall-u. resetovao sam ga i sve je sada ok.. moze lock