[ onixx @ 16.10.2013. 19:19 ] @
Prije svega pozdrav svima na ovom forumu a narocito onima koji daju valjane i pouzdane informacije.
Ja bih imao neka pitanja pa ako neko ima neka iskustva vezano za moju problematiku bio bih mu veliko zahvalan.
Zivim u HR i radim ko masinski inzenjer i imam HR pasos.Trebao bih se ozeniti sa svedankom koja nije bas zainteresovana da dode u HR zivjeti pa bih ja trebao ici u Svedcku zivjeti.Svedcki samo znam onako par rijeci, sto znaci da ne znam.Mene interesuje nakon vjencanja gore koliko vremena meni treba da dobijem taj njihov maticni broj da bi mogao ici u skolu da jezik ucim i jesu li oni deficitarni sa masinskim inzinjerima tj. da li bi mi priznali diplomu i da li bi mogao raditi ko inzinjer kod jih , naravno poslije dobro naucenog jezika. Ili da mi neko malo opise kako to sve ide poslije vijencanja(ne mislim u braku ) vec vezano za tu papirologiju. Hvala svima unaprijed
[ deedee5 @ 16.10.2013. 20:03 ] @
Ulaskom Hrvatske u Eu Švedska navodno nije postavila nikakva ograničenja Hrvatskim državljanima. Pogledaj malo HR forum verovatno ćeš dobiti više informacija...
[ madmax-wifi @ 19.10.2013. 06:10 ] @
Posle vencanja odes u www.migrationsverket.se mislim da se tamo dalje sve resava i to za prijavu i za personnummer.
Ako gresim neka me neko ispravi...
Mada moze sve i bez vencanja kao sto je rekao deedee5 u svedskoj nema ogranicenja za HR drzavljane.