[ since1986BC @ 18.10.2013. 13:59 ] @
Cene za adsl, web hosting iste. Bar ove akcijske sto sam video.
Adrese lokacija provajdera na sajtovima iste: Bulevar vojvode Mišića 37, Beograd, Srbija

Dok sam postovao ovo nadjem i vest na Beotel sajtu..

Citat:
Kiparski fond "Kerseyco Trading Ltd" je novi vlasnik BeotelNeta

Od početka jula 2013. novi vlasnik BeotelNet ISP je kiparski fond "Kerseyco Trading Ltd", koji je deo "7LCP Emerging Europe L.P.".

Salvator Levis u ime fonda Kerseyco u Srbiji ističe da su se za akviziciju odlučili zbog "kvaliteta usluga BeotelNeta, stručnosti zaposlenih, kao i nivoa korporativne kulture za koju su sigurni da će pozitivno uticati na ukupne investicije njihove kompanije u Srbiji".

Direktor BeotelNeta Danijel Fujs prodaju vidi kao pozitivan znak, jer je na taj način obezbeđen kontinuitet poslovanja BeotelNeta, što je za poslovanje u oblasti interneta izuzetno bitno.

Kerseyco je u Srbiji već vlasnik Internet provajdera VeratNet. Novi vlasnik planira poboljšanje i proširenje usluga koje će ponuditi dosadašnjim i budućim korisnicima BeotelNeta i Verata, sa ciljem osvajanja što bolje pozicije na tržištu, a sve u cilju ostvarivanja što boljih rezultata ukupnog ulaganja u Srbiji.

http://www.beotel.net/?strana=...=glavna&jezik=1&katv=1
[ bachi @ 18.10.2013. 14:16 ] @
Verat net je jedna vrlo pasivna firma i uopšte mi nije jasno zašto nisu unapredili i proširili WiMax ponudu... Nisu mrdnuli od samog početka.
[ djricky @ 18.10.2013. 14:56 ] @
Na stranu sto sam tamo radio svojevremeno, ali reci za Verat da je pasivna firma je jednostavno - pogresno
Za firmu koja je prva u zemlji ponudila pristupacan dialup, a posle toga i broadband? Jun 2003, k'o da je juce bilo, sat vremena dialupa 12 din, a kod EUneta 45 dinara... npr...

[ since1986BC @ 18.10.2013. 16:08 ] @
^ Otrprilike od tad, osim WiMax pokusaja, slaba im je inicijativa. Mrsava. Gotovo nikakva.

Ako se ova akvizicija i ukrupnjavanje svede na ono sto se desilo sa Sezamom...kroz 5-10 god desice se jos vece ukrupnjavanje na nasem bednom trzistu. To mi se ne svidja. Al ko pa mene pita.
[ bachi @ 18.10.2013. 17:28 ] @
Citat:
djricky:
Na stranu sto sam tamo radio svojevremeno, ali reci za Verat da je pasivna firma je jednostavno - pogresno :)
Za firmu koja je prva u zemlji ponudila pristupacan dialup, a posle toga i broadband? Jun 2003, k'o da je juce bilo, sat vremena dialupa 12 din, a kod EUneta 45 dinara... npr...:)


Jeste Ricky, ali je to davna prošlost. Poslednjih n godina mrdnuli nisu i više niko ni ne pomišlja na Verat kada je bilo šta u pitanju.

A neko ko je prvi krenuo u Wimax da toliko pasivno to radi, bez ikakvog marketinga, bez normalne ponude, bez ikakvog proširenja na ruralne delove (čemu wimax u centru grada kada adsl i cable rulaju tu), stvarno mi uopšte nije jasno.
[ zivanicd @ 19.12.2013. 01:55 ] @
Otvorih danas sajt Verata i videh sitnim slovima u vestima da od 28.11.2013. godine na nasem trzistu nastupa zajedno sa BeotelNet-om.

Zapitah se logicno: ko je koga kupio ?
[ Sleepless_mind @ 19.12.2013. 04:36 ] @
APR veli sledece za oba privredna drustva:

Citat:

Članovi
Poslovno ime: KERSEYCO TRADING LIMITED
Matični broj: HE 183520
Zemlja: Kipar
Udeo: 100 %


E sad kako ce ici integracija i da li ce nastupati pod jednim imenom, ne znam. Ali znam da nastupaju sa iste adrese, Bulevar Vojvode Misica 37. :)
[ bachi @ 19.12.2013. 07:42 ] @
Ako to znači promenu menadžmenta u Veratu, pohvaljujem ovaj potez.
[ technotize @ 20.12.2013. 00:47 ] @
Ako budu spajali imena Beotel i Verat mogu da se zovu Borat
[ zivanicd @ 20.12.2013. 23:00 ] @
Svi gube trku protiv Telekoma i kablovskih operatera sa svojom infrastrukturom...

Jos kako gazimo Telekom da svaki dan obori cene u VP, Beotel ce imati veliki problem da zadrzi profit...

[ Sleepless_mind @ 20.12.2013. 23:11 ] @
700 miliona nije mala cifra... sad kad su sami tj. zejdno sa Veratom i bez gubitasha, ima potencijala...
[ Sava @ 22.12.2013. 08:44 ] @
Nadam se da nisam promašio temu!

Ja se sve više razočaravam u Beotel!

Jedan sam od najstarijih korisnika Beotela, negde od 1997, ili 98,g, ne sećam se najbolje, a oni su podatak izgubili! Imam troslovni user što odavno ne može da se dobije. Najstariji podatak koji imaju je iz 2005,g,, a tada sam dobio (konačno!) digitalnu centralu i prešao na ADSL.

Iskreno, nisam imao velikih problema, ali kada ih je bilo rešavani su sporo jer su me uvek obaveštavali kako im je natprovajder Telekom i da ne mogu da utiču na njih. U redu, ja sam imao razumevanja za to.

Da ne bih komplikovao, a kako su cene usluga slične kod svih ja sam i danas njihov korisnik uz ugovor na godinu ili dve, da sada ne tražim papir. Nedavno pogledam na sajtu i vidim da novi korisnici imaju osetno bolje uslove od mene kao starog korisnika! Pozovem ih i pitam gde je tu logika, svuda u svetu se nagrađuje privrženost firmi, a dama mi samo odgovori da je takva poslovna politika firme! Najzad zatražim da mi zamene žičani za bežični modem, a oni odgovore da moram da doplatim 2,000 dinara i da ih trenutno nemaju! Pazi sada, opremu daju na korišćenje i moraš da im vratiš kada raskidaš ugovor, a sada moram za to još da doplatim!? Kažem im da za te pare mogu da ga kupim na oglasu, damai kaže "pa kupite"! Novi korisnici dobijaju wireles u startu i bez ikakve posebne doplate, naprotiv mesečno plaćaju manje od mene. Za njih ima wireless rutera, za mene nema! Napišem mail sa tom temom pre jedno 10-ak dana i do danas ne dobijem nikakav odgovor.

Mislim da sve više osnova imam za raskid ugovora i razmišljam da pređem tamo gde je i većina, znači kod kablovskog ili državnog operatera! Što se mene tiče sa ovakvom poslovnom politikom Beotel može i da propadne i nestane sa tržišta!