[ zoccy @ 30.10.2013. 18:10 ] @
| Pozdrav svima na forumu. Imam problem sa ovim modelom TV-a .Pokušavam da shvatim u čemu je problem pa imam pitanja u vezi toga. Molim za savet.Slika je zamućena i to se manifestuje najviše kod teksta kao npr. titlovi, ali i na OSD-u. Slova deluju zamućeno, kao da su duplirana. Pokušao sam okrenuti prsten na kat. cevi za konvergenciju - nema uticaja.Probao sam okrenuti vijak za fokus na VN trafou malo levo-desno za oko 20 stepeni i takodje nema promene. Može li mi neko reći:
1. Da li može nešto drugo biti uzrok zamućenja slike (loš kondenzator i sl.)?
2. Da li kod podešavanja fokusa na trafou treba vijak više okrenuti (npr. pun krug)?
TV je oko 5 godina star i osim ovog nema drugih problema. |
[ Raikonen @ 30.10.2013. 19:07 ] @
Slobodno okreni levo desno i malo pritisni dugme ka trafou,ako nema promene proveri podnožje kat.cevi.
[ zoccy @ 31.10.2013. 18:17 ] @
Hvala,pokušaću proveriti i kontakte na podnožju kao i komponente na toj ploči.
[ zoccy @ 06.11.2013. 14:23 ] @
Problem je u međuvremenu rešen. Uspelo je sa štelovanjem fokusa na trafou iz drugog pokušaja. Bilo je potrebno manje okrenuti vujak, tek "za dlaku" prema desno. Naravno, najprije sam markerom obeležio početni položaj, a onda zaokrenuo prvo desno za oko 40 stepeni , a posle isto toliko u levo i u oba slučaja slika je bila gora. Vratio sam u početni položaj i jedva okrenuo malo desno i na moje iznenađenje slova više nisu bila duplirana ! Sve to ide na osećaj.Pozdrav.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.