[ denisu @ 10.11.2013. 14:55 ] @
-Trebao bi mi jedan od tih starih Linijskih-Pojacivaca pa pitao nekoliko mojih drugara sa ovog poznatog i vrednog foruma da li jos negde postoji stari Antensko-Pojacalo ili jos takozvani (Linijski,Kanalni Distribucjoni Pojacivac za Antenu ili Kabal) koji se nekad koristilo za Antenski (Kablovski) sistem zgrade ili ulice pa su mi rekli da postavim to na forumu jer verovatno neko ce videti i izaci mi u susret. Kako sam razumeo dosta su glomazni i metalno kuciste imaju. Sada uglavnom su skinuti ili baceni sa krova zgrada ili tavana ali mozda jos negde ima i jos uvek nije vremenski unisten. Kako sam razumeo kod nas se najvise koristilo Elrad,Iskra,Ei-Nis a i neke strane kao Kathrein,Siemens,Fuba itd... :> Samo jednom sam video to pre godinu dana na starom buvljaku trazio covek 250din. za njega medjutim u to vreme samo sam pitao posto je pa nisam znao sta cu sa njim jer znam da ne valja njega prikljuciti u TV direktno jer ce kako mi svi kazu puci Antenski-Tjuner u TV-u. On je za guranje jakog signala u Koaks.Kabal kroz sve stanove ili kroz celu ulicu. Sad skoro sam video jedan se prodao ali sam zakasnio ![]() ![]() - Nasao sam i neke slike kako otprilike izgledaju ti pojacivaci: http://prntscr.com/236mus Ako neko zna ili ima a ne treba mu vise pa hoce da prodaje to nek mi javi ili oglasava na forumu. Ili ako postoji neka schema tog starog pojacivaca da bi znao koje tranzistore su bili u finalu. Hvala! |