[ Verbic Jovan @ 21.11.2013. 18:21 ] @
Da li ima jos neki nacin da se napise ovaj kod. Radim neki zadatak iz programiranja. U programu treba da unesem broj radnika cije plate treba da saberem, i izracunam srednju vrednost. Sad napravio sam ja sve to, i radi program. Ali zanima me ima li jos neki nacin ? Evo kako trebaju forme da izgledaju : FORMA 1 : ![]() FORMA 2 : ![]() FORMA 3 : ![]() Ovo je moj kod, al verovatno ovo moze preko neke petlje ili funkcije? Code: Form 1: Private Sub Dalje_Click() Form2.Show Form1.Hide Form2.zaposleni.Text = "" Form2.ime.Text = "" Form3.Zbir.Text = "" Form3.Prosek.Text = "" End Sub Private Sub Odustani_Click() Unload Form3 Unload Form2 Unload Form1 End Sub Form 2: Private Sub Form2_load() Form2.Refresh End Sub Private Sub Dalje_Click() Dim plate(100) As Double Dim n As Integer Dim i As Integer Dim suma As Double Dim Prosek As Double n = Val(zaposleni.Text) For i = 1 To n plate(i) = Val(InputBox("Unesite platu", i)) Next i suma = 0 For i = 1 To n suma = suma + plate(i) Next i Prosek = suma / n Form2.Hide Form3.Show Form3.Zbir.Text = suma Form3.Prosek.Text = Prosek Form3.Label1.Caption = ime.Text End Sub Private Sub Nazad_Click() Form2.Hide Form1.Show End Sub Form 3: Private Sub Form3_Load() Form3.Refresh End Sub Private Sub Kraj_Click() Unload Form3 Unload Form2 Unload Form1 End Sub Private Sub Pocetak_Click() Form3.Hide Form1.Show End Sub |