[ jankobg84 @ 22.11.2013. 12:31 ] @
Bio sam na nokiinom sajtu jer zelim da uzmem lumiu 920. Na sajtu ima dosta "ovlascenih" prodavnica koje sad prodaju Nokiu, ranije ih je bilo mnogo manje. Medju prodavnicama se nalazi i jedna prodavnica pod imenom H...y, za koju sam po forumima video da ima puno negativnih komentara, da prodaju lose verzije telefona, da se cesto kvare, pa cak i da se podaci ne poklapaju *mislim da se to odnosi na onaj IMEI broj*. Interesuje me, kako je moguce da ovlascena prodavnica prodaje neispravne telefone kao i kako je u toj prodavnici pomenuti telefon 10 do 20 hiljada jeftiniji nego u drugim prodavnicama na sajtu? Ukoliko neko zna o cemu je rec, voleo bih da mi objasni. Unapred puno hvala.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 22.11.2013. 14:56 ] @
Ima nekoliko načina...dobavljaju odnekud telefone, ubacuju ih u radnju, prikazuju na stanju jedan koji nikada ne prodaju, a kupcima prodaju druge bez fiskalnog; garancija im je na 3 ili 6 meseci, eventualno godinu dana, ne na 2 godine kako je po zakonu.
Nokija se može prodavati u 1001 prodavnici, zvaničnim kanalom nabavljene, ukoliko se kupuju od zvaničnog uvoznika. Mislim da je Alpha Copy bio i ostao jedini zvanični distributer za Nokiju na našem tržištu, a kome oni dalje sve distribuiraju robu je već deo njihovog plana.
[ jankobg84 @ 22.11.2013. 17:18 ] @
Upravo tako -V-O-Y-A-G-E-R-, 2009. godine sam uzeo Nokiu 5800 u Alpha Copy-u platio je malo skuplje nego u ostalim prodavnicama sto je bila, ali je i dan danas koristim i ni jedan jedini problem nije imala. Ali te prodavnice vise na nokiinom sajtu nema, a ne mogu da je nadjem ni na internetu nigde...Jedna od njihovih prodavnica je bila kod autobuske stanice, ali mislim da je tamo vise nema...A ne znam postoji li nacin da se sazna pravi Nokiin distributer, ukoliko Alpha Copy kojim slucajem ne postoji vise...
[ zevla @ 05.02.2014. 18:41 ] @
Kupio sam lumiu 920 novu ali preko oglasa i nisam bio zadovoljan baterijom. Drugau se svideo moj tel. i odlucio da kupi isti ali u prodavnici kod ovlascenog prodavca. Ono sto je dobio je duplo kraci vek baterije, e sad, u cemu je stos i ja se pitam! :)
[ jjovanovic @ 06.02.2014. 06:42 ] @
"Štosova" koliko hoćeš: wireless, HDSPA, yuotube, GPS.... bateriju bilo kog "pametnog" telefona, zavisno od načina korišćenja, možeš da isprazniš za manje od jednog dana... ili da "razvučeš" da traje čak tri dana..