[ calexx @ 26.11.2013. 08:17 ] @
Možda je najveća greška bila što nisi napisao pismenu žalbu na licu mesta i tražio od onog prvog da potvrdi da je rekao da ti je besplatan saobraćaj. Prvo onako usput povežeš tu dvojicu pa ovaj nekako prizna a onda ako neće da se to ubaci u žalbu, počneš da galamiš, zoveš šefa ... oni ne vole da se pred ostalim mušterijama priča negativno o njima. Drugi put si ponovio grešku kada si sa tim menadžerom dogovorio bez dokaza. Da li bi pristao da nastaviš da trošiš da je on rekao da može? Ne veruj nekome sa takvim radnim mestom. ;)

Nešto je malo čudno, posle potrošenih smartova si krenuo u download i verovatno je išlo punom brzinom ... ne bi gubio vreme da nešto dovlačiš sa 64 ili 32kbps ili koliko već ide posle onog što imaš u paketu. To ti nije bilo čudno?

Sad je kasno, jedino da se obratiš onima za zaštitu potrošača mada nemaš mnogo argumenata da prihvate da je bilo stvarno tako. To što si snimao ne može da prođe jer ne smeš to da radiš bez dozvole i najave. Na početku si napisao da na sajtu Vipa piše da svi Smart paketi imaju besplatan internet, ako je tako onda i to može da znači ... ali ako ne piše baš tako nego navode za koje Smart pakete važi ... pa možda ti dozvole plaćanje na rate. :( Gde si tačno video to da svi Smart paketi imaju besplatan internet po potrošnji smartova?
[ since1986BC @ 26.11.2013. 09:28 ] @
Ipak treba pokusati sa pisanjem zalbe. I zar se razgovori sa operaterom ne snimaju, moze li to biti ikakav dokaz?

Biti uporan kod njih. Ili ici preko udruzenja za zastitu potrosaca. Sto je po meni bolje jer je manja situacija da dodjes u konflikt sa ljaljanima iz prestavnistva.
Nisi ni prvi ni poslednji koga su obmanuli u lokalnom predstavnistvu.
[ deki111 @ 26.11.2013. 09:56 ] @
Citat:
since1986BC: I zar se razgovori sa operaterom ne snimaju, moze li to biti ikakav dokaz?

Da kad ih zoveš telefonom, a ovde to nije bio slučaj.
[ since1986BC @ 26.11.2013. 14:08 ] @
deki111
U pasusu koji pocinje sa: "U subotu (21.9.) sam spiskao te moje smartove ..."
kaze da je zvao VIP call centar. Ja sam tako shvatio.
[ deki111 @ 26.11.2013. 14:13 ] @
pre toga:
"Dana 13.9.2013.,oko 15h,sam bio u ovom mom lokalnom VIP centru,da se raspitam za to.Moj razgovor sa likom koji radi tamo:
- Zdravo,samo kratko da tepitam - kad potrosim moju mesecnu pretplatu jel imam besplatan internet?
- Koji paket imate?
- Smart 120.
- Da,naravno."

[ Dexic @ 26.11.2013. 14:21 ] @
Nije ti palo na pamet da preko telefona proveris da si potrosio x MB i onda probas SAMO 1MB max. da skines, da ne bi napravio ovakav problem sebi?
Nemam predlog, ali me ovo bas kopka.
[ make_lele @ 26.11.2013. 14:46 ] @
Citat:
deki111:
Citat:
since1986BC: I zar se razgovori sa operaterom ne snimaju, moze li to biti ikakav dokaz?

Da kad ih zoveš telefonom, a ovde to nije bio slučaj.Izvini, a zasto se ovaj audio snimak ne moze iskoristiti kao dokaz? Pogotovo u kombinaciji sa video zapisom koji je napravljen sigurnosnim kamerama, a koji oni moraju da dostave nadleznim organima ukoliko ga zatrazi?
[ deki111 @ 26.11.2013. 15:20 ] @
Citat:
Doduse,drugi put kad sam bio u VIP centru sam mobilnim snimio razgovor sa zaposlenima,hehehe (al im nisam to jos pomenuo u zalbi ).E sad,kad bi se to nekako iskombinovalo sa snimkom njihovih sigurnosnih kamera...al opet,ne verujem da bi oni to dozvolili

Imam utisak da ovde nije obaveštena druga strana da se razgovor snima, pa takav snimak ne može predstavljati dokaz pred sudom.
[ newtesla @ 26.11.2013. 16:48 ] @
Mene je isto tako zayebhao njihov agent u poslovnici, ali da ne dužim moj slučaj: samo pritisak na call centar - PRITISAK, MEGA PRITISAK - ali, bez psovki i dizanja tona, nego samo debeo zahtev da ti se javi neko iz službe za brigu o korisnicima. Jer: račun ti je prevelik zbog greške njihovog zaposlenog.

No, pre toga pažljivo proveri: da li je u pitanju VIP prodajno mesto, ili VIP partner (prodavnica mobilnih sa VIP mogućnošću): tojest, da li je dotični zaposlen kod VIP-a, ili ne.
=========

Ja sam ih zvao jedno 4-5 puta, a svaki razgovor je trajao po 30+ minuta - da bi im na kraju rekao da do sutra imaju rok da me nazove neko iz Službe za retenciju korisnika - jer kad ušetam u Telenor, tada im je sve kasno. Možda pomaže što imam dva broja... Zvala me je njihova she-agent nekih 20 metara ispred Telenorove poslovnice
[ ventura @ 26.11.2013. 17:24 ] @
Citat:
Laza ZR
OK,ne verujem da me je lik NAMERNO zaj...o,verovatno je i on mislio da svi Smart paketi imaju besplatan internet...al 'bes ga,zbog te njegove (dez)informacije je nastao toliki racun (koji je inace 56000 i nesto ).On je mene time doveo u zabludu i taj racun je direktna posledica toga sta mi je on rekao.Mislim,ja NI U LUDILU ne bih toliko trosio i napravio takav racun da sam znao da to nije besplatno.

Veruj mi da jeste.

Ti likovi u VIP-u vrlo dobro znaju šta rade i šta pričaju, samo što bi i rođenu kevu prodali u belo roblje samo da uvale nekome pretplatu.

Ja sam tako u VIP-u potpisivao ugovor za firmu i uzeo kartice za zaposlene koje sam 'blokirao' na 5000 dinara. Nakon par meseci mi stiže račun jednog zaposlenog na preko 1000 evra (skupo pornićarenje)... Uglavnom objašnjenje VIP-ovca je bilo da oni uopšte ne pružaju tu uslugu, i da nema pojma kako sam ja to mogao da blokiram.

Pre nekog vremena takođe uzimam brojeve za firmu, ali želim da blokiram roaming i pozive ka inostranstvu. Dobijam informaciju da roaming može da bude blokiran, ali da pozivi u inostranstvo ne mogu. Pošaljem devojku iz firme da ode u VIP centar i vidi sa njima oko tih blokada, i njoj prodavac opušteno kaže da pozivi ka inostranstvu mogu da se blokiraju. Ja joj kažem da uzme od njega napismeno potvrdu da je to zaista tako, on odbija. Ja kažem da uzme bar potvrdu da je prosleđen zahtev u korisnički servis da se ta usluga blokira, prodavac i to odbija... Zaključk je vrlo jednostavan - prodavac će da slaže, i da kaže sve što potencijalna mušterija želi da čuje, samo da mu uvali paket. A posle kad dođe do problema, onda ide stara dobra igra gluvih telefona, i sve se na kraju prelomi preko leđa korisnika.

[ Dexic @ 26.11.2013. 17:43 ] @
Znas da je tako - kad se ja skroz slozim sa venturom ;)
[ Laza ZR @ 27.11.2013. 01:07 ] @
Citat:
calexx:Gde si tačno video to da svi Smart paketi imaju besplatan internet po potrošnji smartova?

Pa,ako odes na njihov sajt,gde su tarife,videces:
http://www.vipmobile.rs/privat...tpaid/tarifa/vip-smart.33.html
da za sve navedene Smart tarife pise da imaju besplatan internet posle potrosene mesecne pretplate.U tom smislu sam napisao "za sve Smart tarife".
A moje tarife tamo nema (Smart 120) i zbog toga sam i otisao njih da pitam da li to vazi i za mene (tj. moju tarifu) ili ne vazi.

Reko,prvo idem da pitam,da ne bude da sam nesto sam uradio na svoju ruku.Kad ono...

Citat:
Dexic:Nije ti palo na pamet da preko telefona proveris da si potrosio x MB i onda probas SAMO 1MB max. da skines, da ne bi napravio ovakav problem sebi?

Stvar je u tome,kao sto sam napisao u tekstu,da tebi realno stanje (koliko si REALNO potrosio) ne stize odmah,vec posle nekoliko sati (ili cak i posle pola dana).
Ja sam povremeno proveravao stanje (taj internet se "odigrao" u 13 sesija tokom tog dana,izmedju sam nekoliko puta proveravao stanje) i nijednom me nisu obavestili da sam bilo sta prekoracio ili nesto slicno.Sve dok nisam "dogurao" do 56 hiljada.

Citat:
newtesla:
No, pre toga pažljivo proveri: da li je u pitanju VIP prodajno mesto, ili VIP partner (prodavnica mobilnih sa VIP mogućnošću): tojest, da li je dotični zaposlen kod VIP-a, ili ne.

Tek nedavno sam saznao (pre par dana) da je taj lik kod njih zaposlen preko studentske zadruge.
Inace,to je zvanicni/oficialni VIP zentar u gradu (nije VIP partner,ako na to mislis).
[ milan_obr @ 27.11.2013. 01:42 ] @
Pozdrav,

Prva greška: Ugovor sa PREVARANTIMA, Šta si, uopšte tražio u vIP - u? Na net-u IMAŠ HILJADE PRIMERA TEŠKE KRAĐE I PREVARE OD STRANE vIP-A.

Druga greška: Informacija (usmena) je NAMERNO DOVOĐENJE U ZABLUDU, A U OPŠTEM (vIP) INTERESU. ( Moja pok. keva je govorila: "Pas laje vetar nosi.")

Treća greška: Prevara da će zameniti megabajte (novokupljene za potrošene), je još jedan dokaz magarčenja naroda. Ako si stvarno u to poverovao, onda si još dete. (Jedino još deca "padaju" na šarene laže.)

Pogledaj:
https://www.google.rs/search?c...;tbs=lr:lang_1sr,ctr:countryRS

Milan.
[ starka @ 27.11.2013. 01:43 ] @
Pozdrav.
Valjda se snimaju ti razgovori.
Sve zavisi od operatera do operatera.
Ima i skroz profesionalnih, ali i skroz mutavih, tako da...
Možda bi bilo dobro i provlačiti priču da si svojih deset prijatelja
koji nameravaju da pređu na Wip, nagovorio da odlože tu odluku dok se ne
reši tvoj slučaj.
Ili da to stvarno učiniš, a moguće je.
Čak i ovde je dovoljno da je procurela vest o neprofesionalnom ponašanju
zaposlenog u toj kompaniji.
Imala sam pre koju godinu račun od 10000 dinara i doživela sam takav šok
da mi se odrazilo na zdravlje, a kamoli taj tvoj, s tim što sam ja samu
sebe morala da lečim od pink nagradnih igara.
Mislim, kola i tako to...
[ plus_minus @ 27.11.2013. 02:30 ] @
Jel' se ta nazovi pilićarska vip "kompanija" i dalje nalazi pomalo na mts, a pomalo na telenor predajnicima pa im plaćaju 'kiriju' ili su konačno dobili i svoj pilićarski predajnik?
Ne znam koliko su puta uspeli da naplate do sad.. tako, po 1gb .. po tim navedenim cenama..
Mislim, stravično. :S "Profi. Extra i super poslovno."

@milan_obr

Code:


url meNotSheepDotCom == HTTP Error 503. The service is unavailable.

[ Dexic @ 27.11.2013. 07:45 ] @
Citat:
Laza ZR:
Citat:
Dexic:Nije ti palo na pamet da preko telefona proveris da si potrosio x MB i onda probas SAMO 1MB max. da skines, da ne bi napravio ovakav problem sebi?

Stvar je u tome,kao sto sam napisao u tekstu,da tebi realno stanje (koliko si REALNO potrosio) ne stize odmah,vec posle nekoliko sati (ili cak i posle pola dana).
Ja sam povremeno proveravao stanje (taj internet se "odigrao" u 13 sesija tokom tog dana,izmedju sam nekoliko puta proveravao stanje) i nijednom me nisu obavestili da sam bilo sta prekoracio ili nesto slicno.Sve dok nisam "dogurao" do 56 hiljada.

Preko telefona, ne preko VIP-a. Imas valjda nacin da kontrolises potrosnju na tako malom paketu koja ne zavisi od njih.
[ calexx @ 27.11.2013. 08:18 ] @
Ništa mu ne znači provera potrošnje na telefonu ako misli da je besplatno. Samo bi znao koliko je (besplatnog) saobraćaja potrošio. ;) Opet mi nije jasno, ako je u priči besplatan saobraćaj sa smanjenom brzinom, nije bilo čudno što i posle potrošenih smartova ide punom?
Ja ipak sačekam da vidim zvanično tako nešto, evo mt:s tek ovih dana uvodi neograničen internet za Box pakete i sada imam i napismeno da je tako. Svaka priča nekoga u poslovnici mi nije toliko sigurica.
Citat:
Laza ZR: da za sve navedene Smart tarife pise da imaju besplatan internet posle potrosene mesecne pretplate.U tom smislu sam napisao "za sve Smart tarife".
A moje tarife tamo nema (Smart 120) i zbog toga sam i otisao njih da pitam da li to vazi i za mene (tj. moju tarifu) ili ne vazi.
Tamo lepo piše da važi za navedene nove Vip Smart tarife a da važi i za stare, onda ne bi ni uvodili nove. Trebalo je da još jednom pažljivo pročitaš po sajtu, da pitaš i kol centar, da potrošiš neki megabajt pa sačekaš da vidiš stanje ... a ti odmah prve noći ispucao gigabajt. Sa 64kbps je za gigabajt potrebno bar 35 sati neprekidnog saobraćaja.

Jedino da ih daviš da je do svega došlo zbog greške njihovog radnika, mada verovatno neće da se potresu ako im zapretiš da ćeš da raširiš priču o ovome i pređeš u konkurenciju. Sigurno su navikli na to.
[ Zlatni_bg @ 27.11.2013. 08:46 ] @
Idi opet u tu poslovnicu, reci tom radniku ili sta je vec da ti momentalno napise na papiru sta ti je rekao, reci mu da ce mu se ime naci na internetu (ime mu je javno, jer je radnik tamo), kao i poslovnicu gde radi, pa kreni sa pisanjem po internetu. Das mu link do jedne teme, pa otvoris na drugom forumu, pa na trecem, pa svratis do njega kad si u prolazu, das mu jos linkova na papiru lepo da se zanima kad dodje kuci, onda mu kazes da ces da posaljes nekim online novinama to sve, pa vidi malo kako ce da se ponasa kad vise ne bude samo izmedju vas dvojice.
[ Holocen @ 27.11.2013. 08:57 ] @
Evo kako vidim tvoju situaciju:

1. Apsolutno si u pravu, možeš dokazati da tvoj paket treba da ima besplatan internet jer tako je Vip objavio na svom sajtu.
2. Oni su provalili da zloupotrebljavaš protok i namerno ti naplaćuju više.
3. Za sud je ovo beznačajna stvar. Advokatu ćeš plaćati ročišta, podizanje tužbe, silna odlaganja, sve će se otegnuti godinama. U krajnjem slučaju ćete postići dogovor na sudu, a ti ćeš izgubuti duplo više novca dok dokažeš pravdu.

Savetovao bih te da sprovedeš građansku akciju:

Zakažeš razgovor kod službe za žalbe Vipa, i obrazložiš problem. Budi iskren kao na ovom forumu. Ponudi da platiš trećinu jer toliko novca imaš a delimično jesi kriv. Ako te kao korporacija odbiju, objasni im da ćeš im odbijati kupce pred nekom filijalom. Ako imaju mozga, prihvatiće tvoj predlog. Pre desetak godina sam sam rešio sličan problem pred prodavnicom Gigatrona sa kojim sam imao spor oko matične ploče, da ne ulazim u detalje...Probao sam razgovorom sa šefom, koji me kulirao satima. Čekao sam u prodavnici, čekao...Vidim boli ih k...Kažem šefu da ću početi da im odbijam mušterije od kupovine jer nisu prema meni korektni. Čovek skoči da me prebije, zadržao ga je njegov radnik. Posle pola sata diplomatije prihvatili su moj zahtev. Nisam bio nasilan samo uporan. Ako ti njima odbiješ 2 pretplatnika koje ćeš sačekati pred njihovom prodavnicom pukli su. Nemoj da te uplaše policijom, ne činiš krivično delo, a oni moraju shvatiti da je klijent svetinja.

Poslušaj me i rešićeš svoj problem.
[ zlobnino1 @ 27.11.2013. 09:25 ] @
Citat:
Jel' se ta nazovi pilićarska vip "kompanija" i dalje nalazi pomalo na mts, a pomalo na telenor predajnicima pa im plaćaju 'kiriju' ili su konačno dobili i svoj pilićarski predajnik?
Ne znam koliko su puta uspeli da naplate do sad.. tako, po 1gb .. po tim navedenim cenama..
Mislim, stravično. :S "Profi. Extra i super poslovno."


Kanda se nalazi pošto im je domet nikakav čim odeš malo van naseljenog mesta. Inače kad ste već opleli po VIP- u da im se ia malo načestitam predstojećih praznika. Krš operater. Devojka mi je na pretplati kod njih i malo - malo se dešava da joj kartica blokira, ne može da prima ili šalje sms ili čak blokira odlazeće pozive. To potraje i po pola meseca dok talenti ne otklone kvar (znači tehnički samo zamene karticu ali zato paaaapirooologija...) a svo vreme uredno stiže račun za naplatu. Ja sam opet doplatio, za kao malo bolji telefon a uvaljali mi neki škart sa fabričkom greškom. Posle se ispostavi da je cela serija tih telefona takva, ne radi ni jedan kako treba a od 3, 2 je sasvim neupotrebljivo. Svi nagrnuli da reklamiraju, oni ti zamene uređaj i dobiješ isti takav, koji jel, isto ne radi. I tako u krug. Tek posle jedno 4 zamene poneko uspeva da zameni za drugi model. I posle godinu dana i dalje isti imaju u ponudi. Doduše ovo važi i za Telenor. Koji je isto lopovska kompanija. A ni MTS- om nisam nešto zadovoljan :D
[ RoRa @ 27.11.2013. 10:38 ] @
Nažalost, naši ljudi, najčešće, uporno prave dve iste greške u komunikaciji sa državnim, paradržavnim i svim drugim institucijama odnosno firmama.
Prva greška je slepo verovanje onome što kažu zaposleni i pored jasne i glasne napomene ( u pisanoj formi ) svake ozbiljnije firme da važi samo ono što je negde napisano. Usmena obećanja zaposlenih poslodavca ne obavezuju, iz sasvim razumljivih razloga.
Druga greška je odlaganje u nedogled onoga što je neminovno a to je žalba u pisanom obliku. Usmene žalbe na jedno uvo, šefu, uđu a na drugo te iste žalbe iziđu.
U zaključku: čitati i pisati, drugog puta nema.
[ anon115774 @ 27.11.2013. 14:23 ] @
Citat:
ventura:Ti likovi u VIP-u vrlo dobro znaju šta rade i šta pričaju, samo što bi i rođenu kevu prodali u belo roblje samo da uvale nekome pretplatu.


VIP u svojoj bonus semi uzima u obzir samo prodate pakete i prepaid kartice. Ne uzima se u obzir ostvaren saobracaj. Tako da taj lik koji mu je dao pogresnu informaciju nema nikakav interes da to uradi namerno. Njemu licno je ni iz dzepa ni u dzep to da li ce ovaj da potrosi GB preko pretplate ili nece. On za to bonus ne dobija.
[ ventura @ 27.11.2013. 20:09 ] @
Citat:
Informer: VIP u svojoj bonus semi uzima u obzir samo prodate pakete i prepaid kartice. Ne uzima se u obzir ostvaren saobracaj. Tako da taj lik koji mu je dao pogresnu informaciju nema nikakav interes da to uradi namerno. Njemu licno je ni iz dzepa ni u dzep to da li ce ovaj da potrosi GB preko pretplate ili nece. On za to bonus ne dobija.

Ali ga je tim lažim da ako uzme pretplatu kod VIP-a da će imati neograničene giabajte i dve Rumunke da ga masiraju po čitav dan možda navukao da uzme pretplatu koju inače ne bi uzeo... O tome se radi.
[ Laza ZR @ 28.11.2013. 02:38 ] @
Jeste da tom zaposlenom ni iz dzepa ni u dzep,ali sto mi neko rece,ne bi me cudilo da su ga jos potapsali po ramenu i dali mu povisicu,za to sto me je "navuako na tanak led".

Citat:
milan_obr:Prva greška: Ugovor sa PREVARANTIMA, Šta si, uopšte tražio u vIP - u? Na net-u IMAŠ HILJADE PRIMERA TEŠKE KRAĐE I PREVARE OD STRANE vIP-A.
Treća greška: Prevara da će zameniti megabajte (novokupljene za potrošene), je još jedan dokaz magarčenja naroda. Ako si stvarno u to poverovao, onda si još dete. (Jedino još deca "padaju" na šarene laže.)

Pa,nisu mi u pocetku izgledali kao takvi.Ko bi rekao.
A ovo drugo (tj. treca greska) - pa druze,nisam otisao na pijacu da pitam baba-seru za nesto.Otisao sam u ZVANICNI centar i pitao ZVANICNO zaposlenog,koji je ZVANICNI predstavnik firme.Nisam pitao tek tako bilo koga,pa da mi kazes "E pa sto si mu verovao".
Kad ti odes u zvanicno predstavnistvo neke kompanije,jel ti u startu ocekujes da ce te tamo bas zaj..ti?Mislim...

@Dexic:ovo sto kaze calexx:
Citat:
calexx:
Ništa mu ne znači provera potrošnje na telefonu ako misli da je besplatno. Samo bi znao koliko je (besplatnog) saobraćaja potrošio.

Nisam nista ni sumnjao,posto sam dobio zvanicnu informaciju da mi je to besplatno.
Iako sam kazem,za svaki slucaj,proveravao stanje vise puta.Ali nista sumnjivo mi nije stizalo kao obavestenje.

Citat:
calexxOpet mi nije jasno, ako je u priči besplatan saobraćaj sa smanjenom brzinom, nije bilo čudno što i posle potrošenih smartova ide punom?

Kako bih ja to mogao da znam?Da razlikujem internet pri "punoj" brzini i pri "sporoj" brzini?
Nemam takvog iskustva od ranije (ja nikad nisam ni video prakticno kako izgleda taj "spori" internet),a internet mi je celo vreme bio iste brzine.I onda kako da uporedim sta je brzo,a sta nije?

Citat:
Tamo lepo piše da važi za navedene nove Vip Smart tarife a da važi i za stare, onda ne bi ni uvodili nove. Trebalo je da još jednom pažljivo pročitaš po sajtu, da pitaš i kol centar, da potrošiš neki megabajt pa sačekaš da vidiš stanje ...

OK,sad je lako posle bitke praviti se general,pa reci "Ej,trebao si da pitas jos na ponekom mestu".
Ponavljam,jel ti kad odes u neciju firmu i pitas tamo sta te interesuje,ejl ocekujes da ce te zeznuti TAMO?Ajde na ulici kad pitas nekog,pa da pomislis "Ej,mozda on ne zna,daj da pitam jos nekog".Al kad dobijes informaciju u zvanicnom predstavnistvu...ko bi rekao...
Inace,bas zato sto nemam moje tarife tamo na spisku sam i otiso (upravo iz tog razloga) da pitam njih.Nije da sam "tek samo tako" dosao sam do zakljucka da je internet besplatan.


Citat:
Zlatni_bg:
Idi opet u tu poslovnicu, reci tom radniku ili sta je vec da ti momentalno napise na papiru sta ti je rekao, reci mu da ce mu se ime naci na internetu (ime mu je javno, jer je radnik tamo), kao i poslovnicu gde radi, pa kreni sa pisanjem po internetu. (itd.)

Bio sam da popricam sa njim.I...lik se pravi lud.Kao,nema on pojma o cemu ja pricam,nista on tu nije radio,za onaj snimak kaze otkud on zna gde sam i koga to snimio,nece on nista da prizna i da plati i nikakve izjave nece da daje...itd..GLEDA ME U OCI I LAZE ME.Znaci,da covek ne veruje.
A dosao sam mu,tj. predlozio mu,da odemo zajedno do advokata i da zajedno napisemo izjavu sta se desilo tada.Al ne vredi.

I na kraju mi jos kaze "VIP kompanija stoji iza mene,kao i Vlada [Vlada je taj lokalni menadzer],a ti ako mislis da mozes da me tuzis samo izvoli".
Reko dobro,probao sam lepim recima - nece,videcemo kako ce dalje.

Citat:
RoRa:Prva greška je slepo verovanje onome što kažu zaposleni i pored jasne i glasne napomene ( u pisanoj formi ) svake ozbiljnije firme da važi samo ono što je negde napisano. Usmena obećanja zaposlenih poslodavca ne obavezuju, iz sasvim razumljivih razloga.
Druga greška je odlaganje u nedogled onoga što je neminovno a to je žalba u pisanom obliku. Usmene žalbe na jedno uvo, šefu, uđu a na drugo te iste žalbe iziđu.
U zaključku: čitati i pisati, drugog puta nema.

Sta ja znam...ono,sto se kaze,100 puta sam bio tamo da ih pitam nesto kad mi nije jasno (i pitam ih usmeno) i 100 puta su mi odgovorili.I onda dodjem 101. put i pitam i onda me taj 101. zaj..bu.Ko bi rekao.
A pisao sam inace zalbu naravno i VIP korisnickom servisu (putem e-mail-a).Zalba je kazem odbijena.Zatim sam napisao jos jednu zalbu (isto odbijena),pa jos jednu (isto odbijena).Onda sam shvatio da pricam zidovima.
Reko,ajde onda da popricam sa tim lokalnim menadzerom.On je predlozio resenje (da uplatim 508 dinara za 1GB,a oni ce kao retroaktivnod a mi "ubace" to,pa ce biti na kraju kao da sam potrosio taj dodatak od 1GB,a ne da sam napravio toliki racun) i cvrsto mi je obecao da ce problem biti resen.Tako sam i uradio (platio sam 508 dinara za taj dodatak).I onda,posle par nedelja cekanja,stize odgovor iz centrale u BG-u da to tako ne moze.I tako je to propalo.


A ne mogu da citiram Holocena,ne znam zasto.
Uglavnom:
Citat:
Savetovao bih te da sprovedeš građansku akciju:

Zakažeš razgovor kod službe za žalbe Vipa, i obrazložiš problem. Budi iskren kao na ovom forumu. Ponudi da platiš trećinu jer toliko novca imaš a delimično jesi kriv. Ako te kao korporacija odbiju, objasni im da ćeš im odbijati kupce pred nekom filijalom. Ako imaju mozga, prihvatiće tvoj predlog.
Nemoj da te uplaše policijom, ne činiš krivično delo, a oni moraju shvatiti da je klijent svetinja.

Kazem,pricao sam sa lokalnim menadzerom,covek me je saslusao (prvi koji me je saslusao u potpunosti) i shvatio situaciju i pokusao je to nekako da sredi (kako je on mislio da ce to moci;a da ne naj..emo ni ja,a ni taj zaposleni sto me dezinformisao).Ali to nije proslo.

Sto se tice ideje o odbijanju musterija...hm,mozda da razmislim o toj inicijativi.
Mada,nesto mi se cini da su tol'ko ludi da ce i pored toga da insistirati da im platim tih 56 hiljada.A mozda i nece,ne znam...


Krenuo sam da pisem tako po forumima za sad (jedino me eto onaj forum Sveta Komp. "kulira" za sad;ne odobravaju mi temu ni posle 2 dana,ne znam zasto;mozda se boje VIP-a ),a za dalje cu videti.Jer ja nemam sta da krijem.
[ anon115774 @ 28.11.2013. 09:01 ] @
Citat:
ventura:
Citat:
Informer: VIP u svojoj bonus semi uzima u obzir samo prodate pakete i prepaid kartice. Ne uzima se u obzir ostvaren saobracaj. Tako da taj lik koji mu je dao pogresnu informaciju nema nikakav interes da to uradi namerno. Njemu licno je ni iz dzepa ni u dzep to da li ce ovaj da potrosi GB preko pretplate ili nece. On za to bonus ne dobija.

Ali ga je tim lažim da ako uzme pretplatu kod VIP-a da će imati neograničene giabajte i dve Rumunke da ga masiraju po čitav dan možda navukao da uzme pretplatu koju inače ne bi uzeo... O tome se radi.


Jeste ali se u ovom slucaju kada je doslo do nesporazuma nije radilo o prodaji. Covek je vec imao broj odnosno pretplatu koju je ranije kupio i samo je dosao po informaciju. Zbog toga ne vidim bilo kakav interes da ga ovaj laze.

Da je ovaj dosao da kupi broj e onda je situacija skroz drugacija. Onda itekako ima interes da mu prica bajke.
[ zemun88 @ 28.11.2013. 22:17 ] @
Nažalost u ovoj rečenici sve piše "Nove Vip Smart tarife sa neograničenim internetom!" Ako ne spadaš u grupu korisnika koja ima tu tarifu, a nisi prešao na novu reklamacija ti neće biti uvažena. Kada si potpisao ugovor navedeno je koja je tarifa aktuelna i pod kojim uslovima. Takođe je to bilo navedeno i na sajtu.
Zanimljivo je to da na sajtu vipa nema informacije o starim tarifama. To jedino možeš iskoristiti ukoliko dođe do tužbe pa da kažeš da su te doveli u zabludu, jer nisi mogao da napraviš razliku između novog i starog paketa!!!
Prvo se žali zaštiti potrošača a onda RATELU pa vidi šta će ti reći. Porazgovaraj sa nekom organizacijom za zaštitu potrošača CEPS - BG, APOS - NS, FORUM - NIŠ
Obavezno parazitima iz RATELA pošalji pisani zahtev sa povratnicom jer zahteve preko njihovog sajta ne obrađuju jer im se može. I pozovi se na Zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja pošto su u obavezi da odgovore u roku od 15 dana.

To je to što ti preostaje.
[ krcha @ 28.11.2013. 23:05 ] @
Ja verujem da je VIP to dugovanje vec prodao nekoj firmi za naplatu... tako da sudjenje sa VIP-om zaboravi, preostaje ti da se nagodis sa njima kada te budu kontaktirali, a veruj mi zvace te i dosadjivace ti najstrasnije :/

od tih 50.000 i kusur jedna firma za naplatu potrazivanja naplacuje tako sto izracuna tvoj "kreditni" rejting tj tvoju redovnost u prethodnim izmirivanjem racuna i onda ona zadrzava deo tog novca za sebe u skladu sa rizicnoscu neotplacivanja, a ostatak prosledjuje onom ko taj novac potrazuje


Ako nisu prodali potrazivanje znaci da ili veruju da ce naplatiti to od tebe ili sumnjaju da nisu u pravu.

[ Laza ZR @ 30.11.2013. 02:35 ] @
@krcha:ma,vec su poceli da me zivkaju (mislim,ta firma za uterivanje dugova).
Zovu,dosadjuju,zapitkuju kad cu da platim...ma,uzas.

Al ne dam se ja
Malo teze ce da izvuku onvce od mene

Citat:
zemun88:Zanimljivo je to da na sajtu vipa nema informacije o starim tarifama. To jedino možeš iskoristiti ukoliko dođe do tužbe pa da kažeš da su te doveli u zabludu, jer nisi mogao da napraviš razliku između novog i starog paketa!!!
Prvo se žali zaštiti potrošača a onda RATELU pa vidi šta će ti reći. Porazgovaraj sa nekom organizacijom za zaštitu potrošača CEPS - BG, APOS - NS, FORUM - NIŠ
Obavezno parazitima iz RATELA pošalji pisani zahtev sa povratnicom jer zahteve preko njihovog sajta ne obrađuju jer im se može. I pozovi se na Zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja pošto su u obavezi da odgovore u roku od 15 dana.

Na to sam i mislio da se zalim (dovodjenje u zabludu slicnim nazivima paketa)
A ovo za RATEL nisam znao da je tako.Jer sam im poslao tu zalbu preko interneta.A oni kazes "ne obradjuju,jer im se moze!",a?Banda jedna,ako je tako.

Sutra idem postom da im posaljem.
Hvala na savetu Zemunac
[ pisac @ 01.12.2013. 19:20 ] @
Citat:
ventura: Pre nekog vremena takođe uzimam brojeve za firmu, ali želim da blokiram roaming i pozive ka inostranstvu. Dobijam informaciju da roaming može da bude blokiran, ali da pozivi u inostranstvo ne mogu.


Call Barring, radi samo na mt:s-u.
Najveća mana (mog) telenora je upravo što ne podržava call baring. A VIP kao firmu uopšte ne razmatram u bilo kojoj varijanti.

Kucaš *331*0000# i zabranio si pozive u inostranstvo.
Šifru (0000) menjaš sa **03*330*STARA*NOVA*NOVA#, i nakon toga mirno daš karticu zaposlenom. Ukoliko ovaj pokuša da pogodi šifru više puta, šifra se blokira (telefon radi i dalje).

Imaš i razne opcije za zabranu dolaznih/odlaznih SMS-ova, pravljenja i prijema poziva u romingu, itd... http://www.borgus.net/gsmkode.htm (tu nisu navedeni kodovi za zabranu pojedinačnih servisa, ali recimo SMS servis je 16 a voice je 11 pa se samo zabrana slanja sms-a aktivira sa *33*0000*16# a samo zabrana pozivanja *33*0000*11#)

Inače, svaka kartica (bi trebalo da) ima i mogućnost fiksnog biranja (PIN2/PUK2). Zaključaš karticu tako da može da bira samo brojeve koje ti uneseš imenik kartice, i eto rešenja za zaposlene kojima mobilni služi samo za kontakt sa firmom. Jedino što na originalnoj SIM kartici ima samo oko 10 mesta u tom fixed dialing imeniku. Nekada je moglo skinuti KI sa originalne kartice i napraviti sopstvenu SIM karticu u kojoj sebi namestiš recimo i 100 mesta u fixed imeniku ali kod ovih novijih kartica u zadnjih par godina koristi se COMPv2 za koji nije pronađen način da se "skine". Ako i dalje imaš stariju karticu sa COMPv1 - može.
[Ovu poruku je menjao pisac dana 02.12.2013. u 11:05 GMT+1]
[ Holocen @ 01.12.2013. 21:41 ] @
@Laza ZR

Prijatelju, oni su videli preko mrežne opreme da nemaš IMEI već MAC adresu i rešili da ti blokiraju karticu i naplate novac. Od RATELA i sličnih agencija za zaštitu prava potrošača nemaš koristi i samo ćeš izgubiti vreme. Ni od suda nemaš koristi. Njihov menadžer te samo zamajavao, da ne ispadne nekorektan u svojoj filijali.

Neću se više oglašavati, tebi su ostale dve opcije:

1. Platićeš sav dug kad tad, verovatno i sa kamatom.
2. Napravićeš im haos u filijali i naterati ih da kažu sebi:imamo posla sa budalom, daj da se dogovorimo dok ne napravi neki incident.

Ja sam tip čoveka koji je nenasilno sproveo opciju dva, a ti vidim ideš ka opciji jedan. Nek je srećno!
[ Laza ZR @ 01.12.2013. 22:35 ] @
Ni u kom slucaju ja ne idem ka opciji 1 koju navodis.
Pare od mene,kazem,tesko da ce da izvuku (nezaposlen sam,nemam imovine)

Inace,registrovao sam se na prokletom Facebook-u i napisao moj problem na njihovom profilu (ako ne obrisu u medjuvremenu):
https://www.facebook.com/vipsrbija?fref=ts
[ Laza ZR @ 03.12.2013. 20:45 ] @
Cenzurisali mi (da ne kazem obrisali) ono sto sam im napisao

Inace,do sad sam:
- pisao Korisnickom servisu VIP-a,zaleci se na racun (odgovorili negativno)
- pricao sa menadzerom lokalnog centra (mislio je da ce resiti,ali je propao plan)
- pricao sa zaposlenim (pravi se lud,negira da se ista od toga desilo)
- diskutovao telefonom sa agencijom za naplatu dugova (trenutno prestali da me zovu)
- napisao opet prigovor Korisnickom servisu VIP-a,ovog puta ne zaleci se na racun,vec na zaposlenog (i cekam odogovor)
- poslao prigovor Republickoj trzisnoj inspekciji rada (cekam odogovor;moraju odgovoriti u roku od 60 dana)
- poslao prigovor i RATEL-u (i od njih cekam odgovor,i oni moraju odgovoriti u roku od 60 dana)
- pisao Potrosackom savetniku RTS-a (odgovorili,uputili me na NOPS)
- pisao Borisu,sto vodi emisiju Revolucija na Happy TV valjda (i cekam odogovor)
- napisao na FB stranici VIP-a ono,pa mi cenzurisali napisano
- poslao prigovor NOPS-u (i cekam odogovor)

Videcemo kako ce se dalje razvijati situacija...
[ espresso @ 03.12.2013. 23:32 ] @
Ne mogu da verujem da su tolike štekare za gigabajt interneta. Pa čak i da nema dokaza i da je mutna situacija, ovakve stvari velike firme ispravljaju odmah. Ali da, zaboravio sam, Vip nije velika firma. Radije će dopustiti da ih neko blati po internetu nego da isprave svoju grešku, a što ih ne košta ništa.
[ newtesla @ 05.12.2013. 17:30 ] @
Pa šta vam je: najnoviji info koji sam dobio je da VIP potkrada STRABAG - a ovi imaju nešto tipa 1000 kartica kod njih...

...šta onda da očekujem ja kao "jedan iz mase"?
[ Laza ZR @ 24.12.2013. 23:56 ] @
Ne znam...


Uglavnom,trenutno se nista ne desava.
Cekam odogovor od RATEL-a i Trzisne inspekcije.
Pa kad stignu javljam kako dalje napreduje proces.

A ovi iz VIP_a se i dalje prave mutavi.
Ne zanima ih razlog nastanka (tolikog) racuna,zanima ih samo da im se to plati.
Eeeee...
[ krcha @ 13.02.2014. 02:12 ] @
Citat:
Laza ZR: Ne znam...


Uglavnom,trenutno se nista ne desava.
Cekam odogovor od RATEL-a i Trzisne inspekcije.
Pa kad stignu javljam kako dalje napreduje proces.

A ovi iz VIP_a se i dalje prave mutavi.
Ne zanima ih razlog nastanka (tolikog) racuna,zanima ih samo da im se to plati.
Eeeee...Jel se nesto promenilo sa tvojom situacijom?

Interesuje me jer moja tetka ima sada isti problem :I
[ Laza ZR @ 23.02.2014. 01:48 ] @
Pa,posle 3 neplacena mesecna racuna i vranrednog pismenog obavestenja da im platim sve zivo momentalno,ovi iz VIP-a mi konacno komplet iskljucivili broj (prekjuce).

Kod RATEL-a se brane da sam prilikom sklapanja ugovora potpisao da mi je sve jasno u vezi tarife/tarifiranja.
Na sta sam imao primedbu,i sad cekam jos odgovor na to,pa da krenemo na sud.Nema druge.

Videcemo sta ce biti.
Al ja im pare ne dajem.
[ miki-nbgd @ 21.05.2014. 22:38 ] @
Isti problem samo sto je u mom slucaju ukupan iznos 320,124 din!!!
Broj je registrovan na firmu, ne samo da cu dobiti otkaz vec ce me i firma teretiti za iznos ako prevaranti iz VIP-a ne storniraju racun!

30 April. 2014. Internet sam koristio ukupno 7 sati - sbb paket mi je istekao pa sam kucnu mrezu 'tetheringovao' preko mobilnog - od 16h do 23h. Oko 8 narednog dana mi je stigla poruka da
je broj iskljucen zbog netipicnog saobracaja. Po pozivu call centra dobio sam odgovor da je racun 320,124 din zbog utrosenih 6GB internet saobracaja. LOKALNOG saobracaja. Saobracaja koji internet operatere kosta manje od 100 din.
Istog dana sam pozvao 'menadzera' sa kojim smo potpisali ugovor i koji mi je usmeno obecao da ce retroaktivno uneti paket od 5GB i da ce morati da se doplati iznos od 78,000 din. Pristao sam i smatrao problem resenim.

21. Maja mi stize racun na pun iznos, 320,124 din. Menadzer sa kojim sam dogovorio umanjenje mi odbija pozive. Ne uspevam da ga kontaktiram ni direktno preko VIP direkcije. Call centar nije upoznat sa dogovorom o umanjenju.
U ugovoru se tarifira saobracaj u KB, tako da 'ne bode oci'. To bi bilo kao da se normalan saobracaj tarifica u milisekundama a ne minutima. Na moje pitanje koliko KB ima u jednom GB dva operatera iz call centra su odgovorila pogresno. Pozive sam snimio.

Molim preporuku advokata koji ima iskustva u ovakvim slucajevima i koji donekle poznaje internet tehnologije. Takodje molim kontakt novinara koji pise o IT tehnologijama i razume da je u pitanju
prevara.

Hvala unapred.


[ synn @ 23.05.2014. 01:41 ] @
Ko sa djavolom tikve sadi, o glavu mu se obijaju... Pa gde sa VIP-om da potpisete ugovor pobogu? To su prevaranti neopevani. Toliko kukulje i mumulje, petljaju, komplikuju da nikada nisi nacisto gde ce da te zavrnu...
[ make_lele @ 23.05.2014. 13:18 ] @
Citat:
miki-nbgd:
Isti problem samo sto je u mom slucaju ukupan iznos 320,124 din!!!
Broj je registrovan na firmu, ne samo da cu dobiti otkaz vec ce me i firma teretiti za iznos ako prevaranti iz VIP-a ne storniraju racun!

30 April. 2014. Internet sam koristio ukupno 7 sati - sbb paket mi je istekao pa sam kucnu mrezu 'tetheringovao' preko mobilnog - od 16h do 23h. Oko 8 narednog dana mi je stigla poruka da
je broj iskljucen zbog netipicnog saobracaja. Po pozivu call centra dobio sam odgovor da je racun 320,124 din zbog utrosenih 6GB internet saobracaja. LOKALNOG saobracaja. Saobracaja koji internet operatere kosta manje od 100 din.
Istog dana sam pozvao 'menadzera' sa kojim smo potpisali ugovor i koji mi je usmeno obecao da ce retroaktivno uneti paket od 5GB i da ce morati da se doplati iznos od 78,000 din. Pristao sam i smatrao problem resenim.

21. Maja mi stize racun na pun iznos, 320,124 din. Menadzer sa kojim sam dogovorio umanjenje mi odbija pozive. Ne uspevam da ga kontaktiram ni direktno preko VIP direkcije. Call centar nije upoznat sa dogovorom o umanjenju.
U ugovoru se tarifira saobracaj u KB, tako da 'ne bode oci'. To bi bilo kao da se normalan saobracaj tarifica u milisekundama a ne minutima. Na moje pitanje koliko KB ima u jednom GB dva operatera iz call centra su odgovorila pogresno. Pozive sam snimio.

Molim preporuku advokata koji ima iskustva u ovakvim slucajevima i koji donekle poznaje internet tehnologije. Takodje molim kontakt novinara koji pise o IT tehnologijama i razume da je u pitanju
prevara.

Hvala unapred.
Ne vidim zasto mislis da se desilo to sto se desilo greskom zaposlenog, pa jos i da je u pitanju prevara? Takodje, ne vidim zasto bi dobio otkaz zbog toga sto si napravio veliki racun na svom sluzbenom telefonu.
[ zvezdasbg @ 23.05.2014. 14:27 ] @
Al ovaj troluje svaku temu jebt...
[ make_lele @ 23.05.2014. 15:09 ] @
Izvini, sta sam ja trolovao? Lik je izneo svoj problem da bi ga ljudi komentarisali, sto sam ja i ucinio rekavsi da ne vidim da je prevaren, niti da ce da dobije otkaz zbog toga sto je napravio visok racun za sluzbeni mobilni.
[ KrkaCiC @ 23.05.2014. 18:12 ] @
Citat:
miki-nbgd:
Direktor me je upravo obavestio da je zalba usvojena i da je ukupan iznos od 342.000,00 din STORNIRAN! Kompletan Internet saobracaj je izbrisan sa racuna. Naplacen je samo osnovi paket. Drago mi je sto su VIP-ovci izasli u susret i uradili pravno i moralno ispravnu stvar.

Molim moderatora da uzme u obzir zakljucavanje teme, ne sumnjam da ce biti jos citata ali bi zamolio da ovaj post citira kao poslednji.


Citat sam pokupio sa druge zakljucane teme,jer stvarno i iskreno sumnjam da je VIP oprostio veo racun,jer su u stanju da se ganjaju za 1000 din,tako da sumnjam u ovu izjavu.
A postavljac teme je ovo napisao da bi nam svima "brknuo u oko" jer mi nismo bili u pravu a on jeste
A hoce na kraju da ispadne najpametniji
Ma 100% su oprostili sve
[ miki-nbgd @ 23.05.2014. 18:21 ] @
Jesu , vise informacija ispod.
http://forum.benchmark.rs/show...613&viewfull=1#post3758613

Odjavna poruka na 9. strani vazi i za vecinu forumasa ES
[ KrkaCiC @ 23.05.2014. 19:24 ] @
Evo citiracu sa benchmarka:
Citat:

Razocaranje pojedinih forumasa, kako nas narod kaze 'zeljnih krvi' ide do te mere da u neverici posezu za teorijom zavere, da je cela prica izmisljena. Ko procita moju kompletnu prepisku videce da ta teorija ne dolazi u obzir. I sam sam iznenadjen storniranjem kompletnog internet saobracaja. Nemam potrebu nikoga ovde da ubedjujem ili lazem. Hvala clanu desp, mmsandi i ostalima na podrsci.
Definitivno nikada vise necu traziti misljenje ove online zajednice. Toliko neinformisanosti, rigidnih stavova itd. nisam nikada video. Sramota me je samo iz jednog razloga, sto sam ovde i od vas trazio misljenje i savet.


Ti si ili dokon covek pa lozis ljude po forumima ili si ogranicen

Na jos 100 foruma napisi tvoj problem i opet ce ti vecina reci sto i na ES-u i na benchmarku. Nisi u pravu i ako si stvarno napravio 6 Gb preko mobilnog neta onda si za u bisere ES-a

[ synn @ 25.05.2014. 02:00 ] @
Trol klasican. Ni jednom nije rekao koji je paket u pitanju, a bez tog podatka je bespredmetno i raspravljati o njegovom problemu... Kao koji paket koristi, to je kao poslovna tajna... Ma nije nego! Napisao bi da stvarno postoji takav paket o kojem on prica... Da su VIP-ovci lopovi, jesu, a da oprastaju dugove, e takvi nisu!
[ miki-nbgd @ 25.05.2014. 02:13 ] @
Citat:
synn: Trol klasican. Ni jednom nije rekao koji je paket u pitanju, a bez tog podatka je bespredmetno i raspravljati o njegovom problemu... Kao koji paket koristi, to je kao poslovna tajna... Ma nije nego! Napisao bi da stvarno postoji takav paket o kojem on prica... Da su VIP-ovci lopovi, jesu, a da oprastaju dugove, e takvi nisu!


ovde imas punu prepisku
http://forum.benchmark.rs/show...e-lokalnog-internet-saobracaja!!

Da, sve sam izmislio sem paketa. Nisam znao koji da izaberem sa vip sajta.
[ synn @ 26.05.2014. 02:50 ] @
Ne zelim da citam praznu pricu. Pitasmo te kao ljudi koji je paket u pitanju, a ti kazes da je to poslovna tajna. Koji klinac si se onda i obracao nama ovde na forumu, ako je vrsta paketa poslovna tajna?

A vidim i da si banovan tamo pa je to jos jedan razlog manje da citam gluposti!
[ Laza ZR @ 25.06.2014. 03:22 ] @
Citat:
KrkaCiC:A postavljac teme je ovo napisao da bi nam svima "brknuo u oko" jer mi nismo bili u pravu a on jeste

Jel to mislis na mene?
Gde sam ja to rekao?Inace,u medjuvremenu jedino sto je novo da mi je VIP poslao sad i napismeno (prvi put jos od kako se ovo desilo septembru) "Obavestenje o izvrsenom ustupanju potrazivanja ugovorom (cesija)".Gde kazu da poprijemu obavestenja platim onu spornu sumu (klasika) i da su moji podaci usptupljeni Creditexpress-u,tj. SVEA Finance d.o.o.,Tosin bunar 272,11070 Beograd (nisam znao da je to zvanican naziv Credit Express-a).

Znaci,nista novo...


@Krcha:kako je tvoja tetka prosla na kraju?
[ KrkaCiC @ 25.06.2014. 09:47 ] @
Ma ne,mislim na @Miki-nbgd,kom je vip oprostio 2500e jer je on ukapirao da im je internet skup

Sad sam provalio da si ti postavljac teme

Tema od miki-nbgd je zakljucana i tamo sam napisao ovo pa sam samo copy-paste poruku
[ Laza ZR @ 01.10.2014. 23:50 ] @
Prosla i godisnjica ovog ekscesa

Nista novo nema,sve po starom ide.
Ovi uterivaci dugova i dalje povremeno zovu,ja im kazem da nisam kriv i da pare ne dam...i tako se stvari vrte u krug...cekam sudjenje,nema druge.

Aj' da kazem da je novo jedino to sto su mi letos (valjda negde krajem jula,zaboravio sam) poslali pismo da imam kao valjda nedelju dana fore da uplatim sve zivo i mrtvo - ili sam nader'o...al i to je proslo,i niceg novog nema.


Ako bude/kad bude nesto novo ja cu se javiti.
Ako se ne javljam onda je sve po starom...
[ espresso @ 02.10.2014. 10:26 ] @
Da li će biti suđenje ili samo rešenje o izvršnju gde se pojave na vratima da uzimaju tvoju imovinu?
A u slučaju da dođe do suđenja, kako ćeš dokazati da te je zvaničnik njihove službe izigrao? Jedino da ga zoveš kao svedoka :)
[ Laza ZR @ 27.10.2014. 18:08 ] @
Verovatnije ovo prvo (samo ce da mi stigne presuda - pretpostavljam da ce to biti),a ako dodje do sudjenja,moram i njega zvati na sudjenje,nema druge :)
Videcemo sta ce biti i kako ce ispasti...

Javicu na forumu sigurno.
[ Laza ZR @ 29.06.2015. 02:00 ] @
"Na zapadu nista novo" (i dalje).
I dalje zivkaju,nude (i mole me za) placanje na rate uz otpis dela duga,kad im kazem da novce ne dam onda prete tuzbom na sudu,itd.,itd.

Ovaj eksces se desio pre nekih godinu i 9 meseci,ne znam da li postoji neki rok do kad jos oni mene mogu da uznemiravaju?

Inace,setio sam VIP-a nedavno,jednom drugom prilikom,posto mi deluje naopak njihov sistem za obracun utrosenih minuta.
U opciji "Pricaj sa svim 30 dana" se dobija 150 minuta za razgovore ka svim mrezama.Primetio sam da se razgovor od 12 minuta i 40 sekundi zaokruzuje na 13 minuta i 30 sekundi,a razgovor od nepuna 3 minuta (2 m 57 sec) na 3 minuta i 30 sekundi.Tj. da se 30 sekundi uvek "krade".

Objasnjenje za to im je bilo u okviru onog njihovog pravila 90/60.
Sto je meni totalno nelogicno,jer ako dobijes 150 besplatnih minuta,i napravis razgovor od npr. nepuna 2 minuta (recimo 1 m 50 sec),to je onda logicno 2 minuta potroseno (sa zaokruzivanjem),ali je po njima to minut ipo + jos minut.

To mi dodje kao da odem u mesaru i kazem "Dajte mi 2 kile mesa".
A mesar da mi odgovori "Znas,ovaj prvi kilogram cu da ti racunam kao kilogram ipo,a ovaj drugi kilogram ce biti kilogram" (?).

Svasta.
[ gilopile @ 29.06.2015. 02:04 ] @
A sta je sa Telenorom. Kupis `Dodaj za sve mreze`, dobijes, lupam, 20min ka svim mrezama, 100min u mrezi i 100 SMS. Nazoves nekoga u mrezi i prvo sto ti skine je tih 20min ka svim mrezama, i posle corak. Zamisli!?
[ calexx @ 29.06.2015. 10:21 ] @
Sve to piše u opisu paketa/ponude a mi možemo samo da se nerviramo. Normalno bi bilo da se za 1' i 50" naplati 1' i 50" ali se onda neko od njih setio (verovatno prepisao od nekoga) da se zaokružuje na 60+1 pa na 60+60 i sada na 90+60. Ne bi me čudolo da se polako dođe i do zaokruživanja na 10 minuta ali ako se to uvede, naše je da uzmemo ili ne. Kao i sada, postoje bar tri operatera, svi imaju na desetine ponuda (sa opisima šta sadrže) pa izaberemo nešto ili ne izaberemo. Kad potpišemo ugovor, prihvatamo sve detalje koji pišu na sajtu i/ili u ugovoru, pa makar i najsitnijim slovima.
Postoje ponude u kojima se paralelno troše minuti prema svima i minuti u mreži, postoje i one gde prvo idu prema svima i to je uglavnom napisano. Nepoznavanje detalja nije opravdanje. Kao što pešaci ne moraju da imaju potvrdu o poznavanju saobraćajnih propisa ali ih to ne opravdava ako pređu ulicu van prelaza ili na crveno.

Ako mesar kaže da se prvo kilo mesa računa kao kilo ipo, odeš kod drugog a ako svi tako mere, onda kupuješ ili ne kupuješ. Što se roka tiče, jedini rok koji sada važi je da ih dobiješ na sudu pa da odustanu ili da im dosadi da te zivkaju pa ti prinudno naplate. Eventualno da odustanu mada su to sve firme kojima je zarada na prvom mestu. Na sudu ih ne dobijaš tako što kažeš da ne daš novce.
[ Laza ZR @ 03.07.2015. 13:49 ] @
Kazes (ne mogu da quote-ujem) "Nepoznavanje detalja nije opravdanje".
Dobro,ajde sto ja kao "laik" ne poznajem detalje.Ali smatram da zaposleni u firmi,a koji rade sa korisnicima,MORAJU da znaju sve detalje i da na pravi nacin informisu ljude.A ne da ih dezinformisu.O tome se najvise radi.

Takodje,nisam ni mislio da se na sudu branim sa "nemam para" :)
Naravno da ne.Tamo ide druga taktika.

I kapiram ja da mi mozemo da koristimo usluge po cenama/uslovima koje nam nametnu ili ne.
Ali kazem da je nacin racunjanja/tarifiranja skroz nelogican.
[ calexx @ 03.07.2015. 14:44 ] @
Nije se odnosilo na temu uopšte nego samo na 90+60 što je samo detalj koji pokazuje pravo lice takvih firmi. U principu, svi oni imaju jedan cilj a to je zarada. Nisu oni ni socijalne ni humanitarne organizacije i sve što rade će da rade da saberu još i još para. Kod nas ljudi još uvek nisu nepoverljivi prema svima i olako shvataju (često nekompletne pa i pogrešne) informacije koje dobiju u reklami pa i od zaposlenih. Relativno često imam kontakte sa takvima i znam da ni oni kojima je to posao ne znaju detalje ili ih namerno izvrću. Jedino rešenje je da se sam raspitujem i na kraju ja njima ponešto objasnim. Zato mi se retko i desi neki takav problem.
[ zivojin322 @ 01.10.2015. 21:44 ] @
@Laza ZR -Cisto da pitam,jel ima nesto novo u vezi tuzbe?
[ Laza ZR @ 16.11.2015. 15:46 ] @
So...nepunih 26 meseci kasnije (2 godine i 2 meseca)...

Sve je isto.Zivkaju i dalje.A svaki nas razgovor pocinje ovako:
- (oni) Dobar dan,zovem u ime agencije SWEA Finance,imate zaduzenje kod naseg klijenta VIP Mobile d.o.o. u iznosu od ... [sada je racun nekih 78-79 hiljada,ne znam ni sam].Recite mi da li ste poceli sa placanjem?
- (ja) Nisam.
- Da li nameravate da pocnete sa placanjem?
- Ne nameravam.
Itd.

[email protected] off i nema para.

Jel ima ovde pravno potkovanih,da mi kazu koliko jos dugo oni smeju mene da zivkaju?
Mislim,OK,najvise sto mogu da mi naude je da mi trose bateriju telefona dok me zovu.Ali pare nece dobiti.

Jedino sto su dosadni.
[ espresso @ 16.11.2015. 19:48 ] @
Ne smeju da te zivkaju protiv tvoje volje. Ako si im rekao da ne zovu a oni i dalje to rade, prvo možeš da prijaviš uznemiravanje telekomu ili operateru gde će oni opomenuti ili blokirati njima broj. Ako to ne upali, verujem da se uznemiravanje može prijaviti policiji. Svako učestalo pozivanje protiv tvoje volje je uznemiravanje. Još ako možeš da snimiš razgovor ali pre toga napomeneš da snimaš, to bi bilo još bolje.
Ali ako je prošlo godinu dana a nisi utužen, mogu da se oproste od novca. U tom slučaju te zakon štiti.

Pogledaj ove linkove:
http://www.teleprompter.rs/ne-...-uteruju-dugove-po-srbiji.html
http://upravusi.rs/komunikacij.../uznemiravanje-putem-telefona/
http://www.rts.rs/page/stories...d+agencije+uteruju+dugove.html
http://www.nisamovca.com/PostDet.aspx?postID=733
[ Laza ZR @ 17.11.2015. 23:04 ] @
To sto kazes
Citat:
Ako si im rekao da ne zovu a oni i dalje to rade, prvo možeš da prijaviš uznemiravanje telekomu ili operateru gde će oni opomenuti ili blokirati njima broj.

Ja se nadam da je to tako,mada nesto sumnjam u praksi da ce tako i biti (da ce im provajder blokirati broj).Sem toga,banda ima vise brojeva (bar jedno 10-ak/20-ak fiksnih brojeva) sa kojih zivkaju,pa ce biti malo teze sve to poblokirati.Jedino ako imaju opciju dablokiraju ceo opseg sa prva cetiri pocetna broja (pocetna 4 broja svakog njihovog telefona su isti).

A ovo ne da traje godinu dana,vec kazem dve godine i dva meseca od kako je nastao taj incident.
Doduse,prvo su me zvali ovi iz VIP-a jedno vreme (ne znam,prvih mesec-dva-tri),onda je pocela i ova banda da me zove.Al svakako ima preko godinu ipo dana (minimum).

Anyway,zanimljivi ovi linkovi,tj. tekstovi...
[ espresso @ 18.11.2015. 08:49 ] @
Zato te oni samo i zovu. Zato što znaju da ti ne mogu ništa. Ali ih ništa ne košta da ti zagorčavaju život pozivima. Teorijski, ti i dalje možeš da budeš tužen za tu sumu ili da se pokrene izvršenje ali pošto je potraživanje zastarelo, uvek možeš da se pozoveš na zastarelost i tu cela stvar staje. Ja bih prijavio uznemiravanje policiji.
[ Laza ZR @ 25.11.2015. 21:10 ] @
Ajde videcu taj predlog,sto kazes da ih prijavim za uznemiravanje.
U jednom od linkova koje si ostavio cini mi se da neko kaze kako je potrebno snimiti razgovor sam ti sto te uznemiravaju,da ih upozoris da ih snimas (i da su oni to prihvatili/razumeli) i da onda tek sa tim odes kod nadleznih,da ih prijavis za uznemiravanje.

Ne znam koliko bi to bilo efikasno (nekako ima utisak da bi mi rekli "OK,ajde sad idi kuci,sredicemo to" i da naravno nista ne urade po tom pitanju),al ajde,da probam i to cudo.Pa ako se desi (ako ovi sto me zivkaju pristanu na to da ih snimim i da im tada kazem da mi vec dosadjuju i uznemiravaju) javicu ovde rezultate :)
[ calexx @ 26.11.2015. 08:45 ] @
Meni nije jasna ta priča o firmama za naplatu dugova. Konkretno, u ovom slučaju postoji dug prema Vipu i onda ga neko otkupi od njih, plati neke pare ... a nema način da to ikada naplati. Svejedno da li je dug otkupljen kada je već zastareo ili je plaćen ranije a onda su oni dozvolili da zastari. Gde je tu logika? Zašto bi neko plaćao (Vipu u ovom slučaju) bilo koje pare pa posle još i trošio telefon, radno vreme zaposlenih ... ako apsolutno ne postoji način da se to naplati?

Taj deo ... sad ću da zivkam dok ne dosadim pa neko možda i plati mi ne deluje ubedljivo. Pa neko će sutra da počne da zove bilo koga, traži mu pare bez ikakvog osnova pa će da se nada da će taj da mu da, samo da ne dosađuje. A u oba slučaja vidim da može da se prijavi za uznemiravanje.
[ Laza ZR @ 27.11.2015. 04:07 ] @
Pa,meni je relativno jasna ta prica sto ti izgleda nejasno.

Ja (navodno) imam dug ka VIP-u od recimo 100 hiljada.
Neka ta fantomska firma otkupi taj dug za 30%-40%-50% cene od VIP-a.Imaju prava na to,pise to u ugovoru.VIP-u dobro,dobio je bar neki deo para,a ovoj fantomskoj bandi isto dobro,jer se nadaju jos vecem delu para.Plate deo sume da bi zaradili duplo na naplati.To je valjda jasno.

Onda ti skotovi krecu da primenjuju svoje mere i mehanizme...za koje VIP generalno nema ovlascenja (ili nisu registrovani da bi tako nesto radili,pojma nemam,samo nagadjam).To sto kazes da "apsolutno ne postoji nacin da naplate",bas i nije.Naplacuju oni to sto otkupe,nije da nije.NJihovo je da istraze moj status (u sustini - da li ja imam novaca) i da mi onda non-stop kevću,kokodaču i prete kako ce me tuziti.Ili da pokusaju da mi blokiraju racun,skidaju sa plate ili sta ja znam vec cime se sve sluze.

Kod nekih ljudi upali.Licno mi jedan drug rekao kako su ga zvali za neke racune sto nije platio i kad je cuo da ce ici na sud,pa da ce tamo platiti jos vise - rekao je "ma daj bre da platim" i platio je.
E,al kod mene te fore ne pale

U mom slucaju su pogresno procenili situaciju (bar ja mislim...),sta da im radim.
Ne verujem ni ja da ce odustati (cak su mi i vise puta ponovili "Ali mi vas necemo pustiti sa ovim,da ne platite to"),ali pare nece dobiti.


EDIT:
Ova tvoja poslednja recenica,da u oba slucaja ima osnova za prijavu za uznemiravanje...
Da,samo...kome ce to uraditi?
Kad prijavis neko fizicko lice - OK,poslusace te.
Ali kad prijavis pravno lice...pogotovo kad znaju da je u pitanju "agencija za naplatu dugovanja"...da li cete poslusati?


EDIT 2:
Ovi (ta banda) su izgleda registrovani za to (da te zivkaju i dosadjuju).
A fizcko lice nije registrovano za to.

[Ovu poruku je menjao Laza ZR dana 27.11.2015. u 05:19 GMT+1]
[ gilopile @ 27.11.2015. 04:21 ] @
Uh, u gadnom si problemu. Ne znam, ja bih razmotrio ono vesanje. KAd se omca stegne oko guse, problemi istog momenta isceznu :)

Salu na stranu, drzi se ti svoje price kako te je taj lik koji radi u VIP-u krivo obavestio i ne brini. Prijavi ih za uznemiravanje, jer na to nemaju apsolutno nikakvo pravo. Neka te daju na sud, tuze, ali da te zivkaju i uznemiravaju kada im se cefne, nece da moze.

Malo jeste zeznuto, tvoja rec protiv njihove, ali drizi se svoje price i ne popustaj. Naravno, ni ne razmisljaj o soluciji da ispaltis tu sumu toj bandi, a sada i uterivacu dugova ako su te `prodali`. Uzas!

100,000RSD za par GB podataka, ma nek se teraju u...

Ziveli!
[ Lavlja_Jazbina @ 27.11.2015. 04:41 ] @
Oni da imaju osnova davno bi te utuzili,i naplatili.Imas sada nove telefone ili programe koji blokiraju i sms poruke i mirna backa.

A ako si dao fiksni,tu nema pomoci , mada mislim da zovu samo u radnom vremenu.
[ calexx @ 27.11.2015. 09:30 ] @
Citat:
Laza ZR: Pa,meni je relativno jasna ta prica sto ti izgleda nejasno.

Ja (navodno) imam dug ka VIP-u od recimo 100 hiljada.
Neka ta fantomska firma otkupi taj dug za 30%-40%-50% cene od VIP-a.Imaju prava na to,pise to u ugovoru.

i da mi onda non-stop kevću,kokodaču i prete kako ce me tuziti.Ili da pokusaju da mi blokiraju racun,skidaju sa plate ili sta ja znam vec cime se sve sluze.

Kod nekih ljudi upali.Licno mi jedan drug rekao kako su ga zvali za neke racune sto nije platio i kad je cuo da ce ici na sud,pa da ce tamo platiti jos vise - rekao je "ma daj bre da platim" i platio je.

Ali kad prijavis pravno lice...pogotovo kad znaju da je u pitanju "agencija za naplatu dugovanja"...da li cete poslusati?
Pa jasna mi je teorija ali da neko otkupi tvoj dug za ... 30, 40, 50 hiljada, da taj otkupi još 100 sličnih dugova i uloži milione ... a da jedini način da naplati bude to što će da zivkaju i kao prete tužbama a ne mogu da tuže ... mi liči na priču za decu. Dovoljno je da neko javno objavi da te firme ne mogu da tuže ako je sve zastarelo, da ne mogu da naplate na bilo koji račun i oni su bacili milione.

Zato i pitam, da li postoji neki pravni osnov da oni sa tim dugovima mogu nekome da blokiraju račun ili skidaju sa plate? Da li je njihov maksimum da zivkaju pa kome dosade, plati? Mislim, da neko zove i preti pa ga tužiš zbog neosnovane pretnje može još i da ih dodatno košta.

Postoje razne reklamne agencije koje obrću imenik i zovu redom pa nude razne gluposti, od poklona kod kojih se plaća samo taksa (koja je uglavnom skuplja od vrednosti) do raznih poziva na ručak gde će da bude neka prezentacija. Neko je valjda ovde našao član zakona koji kaže da niko ne sme da te zove ako mu nisi dozvolio pa kada su mi postali dosadni, ja prvi krenem u napad. Pre nego što počnu priču, ja ih pitam da li imaju moju dozvolu da me zovu, da li znaju da krše taj i taj član zakona i da mogu da ih tužim, pitam za ime i ime šefa ... odmah padne izvinjavanje, prekid veze i više me ne zovu. Mislim da nema veze ko te zove, verovatno može da se prijavi ali ... šta je problem da se javiš, popričaš kao sa starim drugarima (a ako zove neka devojka, ima tu teme za razgovor) i uvek kažeš da te ne zanima plaćanje i da voliš da trošiš tuđe vreme i impulse. Ili kažeš da trenutno nemaš vremena za razgovor pa ćeš da ih nazoveš kasnije i spustiš slušalicu.


U ovdašnjim, a verovatno i ostalim, komunalnim preduzećima ili EPS-u odavno postoji posebna služba koja prati plaćanje i osnovni posao im je da ne dozvole da dug zastari. Kad neki bude pred zastarevanjem, oni pišu tužbu i tako dug i dalje važi, svejedno od kada je. Možda i Vip ili ove firme rade nešto slično.
[ Laza ZR @ 14.12.2015. 02:16 ] @
To sto kazes:
a da jedini način da naplati bude to što će da zivkaju i kao prete tužbama a ne mogu da tuže ... mi liči na priču za decu.
Pa,da znas da kod nekih ljudi "upali" to njihovo zastrasivanje.LJudi se plase njihovih pretnji,ovo-ono,i da bi ih skinuli sa grbace pristanu da plate koliko vec ovi traze od njih.Tako da...imau oni uspeha i samo od tih pretnji,nije da nemaju.A da li im je to osnovno "oruzje" - ne znam.Sigurno imaju i pravni sektor (milion puta su mi spominjali da ce me proslediti pravnom sektoru i tuziti),a oni tamo valjda znaju sta rade.

Koji je pravni osnov za tuzbu...valjda to sto je (kao u mom slucaju) doslo do raskida ugovorne obaveze pre vremena,a za to sam (po njima) ja kriv.Stalno mi nabacuju u razgovoru to da sam,ja iako je VIP u prvom momentu bio blokirao moj broj (samo sam mogao da primam pozive,ne da ja zovem;zatim su mi i dolazne pozive/poruke blokirali i onda totalno ugasili broj) zbog neplacanja tog spornog dela,morao da nastavim da placam racune svakog meseca,jer sam potpisao ugovor u kome pise to da cu ja placati mesecni racun.
Ja nisam placao te racune posle,VIP raskinuo ugovor i onda ovi uzeli da me maltretiraju.

Inace,nekad mi zanimljivo da pricam sa njima
Sve me mole i kume da platim to.
- Ajde da se mi dogovorimo da vi to platite,moze?
- Mozemo se dogovoriti samo da ja to ne platim.
- Ajde...dacemo vam na rate.Moze?
- Ne moze.
- Ajde,deo uplatite sad,recimo 6-7 hiljada,a ostalo na rate.OK?
- Ne.
itd.

Nekad bude tako,a nekad samo skice i drece preko telefona.

Sad poslednji put kad su zvali pre neki dan,zvali su da me obaveste da ako ne platim to sve u roku od odmah da u ponedeljak ocekujem izvrsitelje (da li sudske izvrsitelje ili njihove licne,pojma nemam) na vratima.Da mi valjda plene imovinu.

Ponedeljak je sutra (tj. danas,prosla je ponoc),pa...da ih vidimo


@Lavlja_jazbina:nisam im ja dao broj fiksnog telefona,niti moj broj mobilnog,to su preuzeli zajedno sa licnim podacima koje sam imao kod VIP-a (dok mi je jos trajao ugovor).
[ DVSoftware @ 18.12.2015. 12:12 ] @
Izgleda da su mu izvrsitelji odneli racunar ili...?
[ Laza ZR @ 22.09.2016. 21:17 ] @
Nisu jos :)
Nego se javim kad ima nesto novo (ovako,sta mi vredi da se javljam sad svakog dana).


So...3 godine kasnije...

Stvar jos nije resena (a kad ce ne zna se).


Doduse,desilo se nesto novo.
Neko je resio da mi barem malo pomogne (kol'ko-tol'ko).I to nije bio neko od koga bi covek ocekivao pomoc (VIP-da se urazume,ova uterivacka banda sto me juri,RATEL,Potrosacki savetnik,kojekakva udruzenja potrosaca i kojekakve agencije za zastitu gradjana...),vec od nekog od koga bi se covek ponajmanje nadao...MTS!

Naime,posle vise od dve godine davljenja i gnjavaze,reko brate dosta su me zvali.I odem u MTS i prijavim ih za uznemiravanje.
I,da budem iskren,nisam ocekivao nista specijalno od toga,ali ne kosta me nista da pokusam.

I...da kucnem u drvo...od tad (od Srpske nove godine) me nisu vise zvali :)


Ali...nisu me ni zaboravili. (naravno).
Poslali mi u medjuvremenu (pocetkom juna) jedno pismo (sad ne mogu da se setim da li bas oni-SVEA Finance ili neka advokatska kancelarija),da me podsete da sam im navodno duzan 86 hiljada i nesto.A u medjuvremenu su poceli sa drugom taktikom.Sad cimaju moje u kuci (zovu na fiksni),da oni plate taj dug umesto mene!Ne odustaju...


Ne znam kad ce se sve ovo zavrsiti...
[ gilopile @ 22.09.2016. 21:40 ] @
Da, nista cudno. Neretko ti `uterivaci dugova` zovu komsiluk i traze broj telefona, ako si menjao karticu i sl.

Ma show program sta se radi. Ako imaju osnova i ako misle da bi dobili spor na sudu, odavno bi te tuzili, u suprotnom ce da se koriste tim pilicarskim metodama, pa kome pre dosadi.

Svako uznemiravanje mozes slobodno da prijavis. Neka salju sudski poziv, neka te hapse, ali na ovo sto tebi rade, nemaju pravo, pa sve da si i milion rsd duzan, sto nije ni bitno u ovom slucaju. Dug je dug, bio on 1 din ili milion. Ista je procedura naplate.
[ Laza ZR @ 01.10.2017. 11:56 ] @
To i ja kapiram.
Da imaju nekog osnova - valjda bi podigli tuzbu protiv mene vec jednom.


A evo,proslo je 4 godine od ovoga i nista se (jos) ne desava.
Pare da im dam za njihovu gresku nisam lud,to mi je stav od prvog dana.

Posle nekoliko godina su se smirili ti uterivaci,ni na fiksni ne zovu toliko kao ranije (mozda tek ponekad;ne secam se ni poslednji put kad je to bilo).

Status quo i dalje...
[ Laza ZR @ 15.04.2018. 16:40 ] @
I dalje nista novo,status quo.

***

Nego...
Usput,novo iskustvo sa VIP-om.
Opet greska zaposlenog,ali srecom ovog puta sa daleko manjim posledicama.

(Intro:dobio sam 100 bonus minuta ka svim mrezama na VIP prepaid kartici.Jos sam uplatio i kredit,pa sam dobio i besplatne pozive ka VIP mrezi u toku 7 dana.Znaci,imao sam na toj kartici i minute ka svim mrezama i minute ka VIP mrezi)

Ovo je copy/paste,koje sam jutros poslao VIP-u,sa naslovom "Lazni iskazi Korisnickog servisa".
(upozorenje:bio sam malo pod dejstvom alkohola kad sam to pisao,pa jos kad se tu i emocije pomesaju,dobije se malo cudniji tok misli pri kraju teksta)

Citat:
Dobro jutro.

Ja sam Lazar.
Rec je o broju 061/...

Na tom broju sam imao bonus od 100 minuta ka svim mrezama,a pored toga jos i "besplatno u VIP mrezi" (neograniceni pozivi u VIP-u).

Uvidom u listu poziva videcete da sam u poslednjih nekoliko dana 3 puta zvao Korisnicku podrsku (12340).Imate snimljene razgovore,moezete proveriti ovo sto cu navesti.

Uvek sam imao isto pitanje za njih:da li se bonus minuti ka svim mrezama trose paralelno sa minutima ka VIP mrezi (tj. da je odvojeno tarifiranje poziva ka VIP mrezi i ka ostalim mrezama) ili se to racuna "zajedno" (nebitno da li sam zvao VIP mrezu ili neku drugu,meni se trose minuti).

I...sva tri puta dobijam isti odgovor:minuti se trose paralelno (odvojeno za VIP i za druge mreze).
I PITAM LEPO:znaci,kada ja pozivam nekog iz VIP mreze,da li ce mi se to "skinuti" sa onog sto imam minuta ka svim mrezama,NA OVOM BROJU SA KOG POZIVAM?I uvek dobijam odgovor "Ne,to vam se nece "skidati",vec ce vam se pozivi ka VIP mrezi tarifirati odvojeno".

Dobro...

I NARAVNO - TO NIJE TAKO!

Nisam obracao u pocetku paznju na to da li mi se minuti "skidaju" paralelno ili zajedno.
Racunam,zvao sam Korisnicki sevis,lepo sam im objasnio i lepo su mi rekli,nema razloga da me lazu.
(aha...kako da ne)

Ali,juce sam to primetio.Zvao sam druga ciji broj pocinje sa 060 i vidim kasnije - to mi se "skinulo" sa onih minuta koje imam ka svim mrezama (?).A meni je Korisnicka podrska rekla da to nece biti tako (?).

Nazvao sam Korisnicki servis da mi to objasne.
Taj prvi put kad sam ih nazvao juce me je ta zenska osoba koja se javila ubedjivala taj broj koji sam zvao NIJE u VIP mrezi (a ja znam da jeste),vec u nekoj drugoj i da mi se zbog toga "skinulo" od minuta ka svim mrezama.

Nazvo sam zatim jos jednom tog druga,da bih proverio navode sto mi kaze ta zena govorila kako taj broj nije u VIP mrezi (a jeste).I naravno,covek mi potvrdi kako njegov broj jeste u VIP mrezi.

OK.
Zovi opet Korisnicki servis.Da mi objasne.

I opet neka zenska osoba (mislim da je rekla da se zove Sofija) tera po svome - ja sam pogresio,taj broj nije u VIP mrezi,nije to njihova greska (VIP-a),vec moja (sto ne znam da je broj u drugoj mrezi).itd.

Kad sam rekao da znam da je taj broj u VIP-u i da sam ga malore nazvao i pitao upravo to (i da mi je covek potvrdio da mu je broj u VIP mrezi),rekla je da ce me nazvati malo kasnije.

I ONDA...kao,"E,pa znate,ovo-ono,ali minuti ka VIP mrezi se ipak tarifiraju u okviru tih bonus 100 minuta ka svim mrezama".I TO JE RECENO TEK KADA JE "STETA" VEC UCINJENA!

Zovem jednom i pitam KONKRETNO:da je je to tako za BROJ SA KOG VAS POZIVAM,U MOM KONKRETNOM SLUCAJU?Dobijam odgovor - da,tako je.
Zovem DRUGI PUT,opet isto pitam i opet isti odgovor - da,tako je.
Zovem TRECI PUT i OPET isto pitam i OPET dobijam isti odgovor - da,tako je.

Da bih posle toga dobio odgovor "to sto smo vam rekli da je tako - nije tako".
ALO?!

LJudi...ja kad nesto ne znam,ja nazovem i pitam onog ko zna.
Ja sam u ovom slucaju zvao da pitam ljude koje ste vi odredili da predstavljaju vasu firmu u razgovoru sa korisnicima vasih usluga.I ja njih TRI PUTA LEPO PITAM,konkretno pitanje.I oni mene tri puta LAZU.Daju mi netacne informacije.

LJudi...alegican sam na to kad nekog nesto LEPO I KONKRETNO PITAM i kad mi taj neko daje onda netacne informacije,tj. kad me laze.
Alergican sam na to.

Ja sam vec imao konflikt sa vama,pre par godina,kad je nastao onaj ogroman racun,a upravo zbog toga:pitam lepo osobu koja predstavlja vas/vasu firmu,ona mi da informacije na moje konkretno pitanje,i onda kad ja postupim tako,na osnovu tih laznih informacija koje sam dobio,tek onda naknadno dobijam informaciju "E,pa znas,nije bas tako".I budem ja kriv.Na takve stvari sam alergican.

...

Uglavnom,znam sad zbog cega je to bilo,da mi se ti minuti tarifiraju "zajedno".
Ali mi je to receno tek naknadno,kad mi je usluga vec bila pruzena.

Nije u redu da kad neko zove da se raspita nesto,da ga vasa Korisnicka podrska laze/daje mu netacne informacije na konkretna pitanja i onda,kad je steta vec nacinjena,mu kazu "To sto mi ti pricali da je tako - nije tako".Takvo postupanje tih osoba koje predstavljaju vasu firmu ka korisnicima usluga nije u redu.

Nadjite neke osobe koje nece lagati korisnike i koje ce im davati ispravne informacije na konkretna pitanja.

Idem da spavam,svanulo je.

Pozdrav

Laza


P.S. - Naknadno njihovo objasnjenje je bilo tipa:ti bonus minuti ka svim mrezama su bili neki "specijalni" bonus minuti,a ne "obicni" bonus minuti ka svima,pa su se zato oni tarifirali zajedno sa VIP minutima.
Da sam imao postpaid karticu,a ne prepaid,i da sam zbog toga napravio neki racun,opet bih verovatno ja bio kriv.Zato sto sam poslusao ono sto su mi njihovi zaposleni rekli (i to tri puta).Mislim...super ste.

[Ovu poruku je menjao Laza ZR dana 15.04.2018. u 17:52 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Laza ZR dana 15.04.2018. u 17:53 GMT+1]
[ Laza ZR @ 16.10.2018. 00:38 ] @
So...

Proslo je 5 godina od ovog.
Daleko bilo,ne ponovilo se.

I dalje je status quo - nista se ne desava,niko me ne obavestava da se nesto desava...mozda je u vremenu nastala i zastarelost slucaja (ne znam)?

Ako jeste nastala zasterelost,da se okrenem na neke stvari onda.

Ovo pisem samo zato da neko,ko se bude nasao u mojoj situaciji,zna od koga moze i sta da ocekuje (pomoc),a od koga ne (da ne gubi vreme).Zato,verujem,forum i sluzi.


Bilo je onih koji nisu bili duzni da mi pomognu - i nisu pomogli.
Bilo je onih koji su trebali da mi pomognu - i nisu pomogli.
A bilo je i onih koji nisu bili duzni da pomognu,pa su mi pomogli.

1. Oni koji nisu bili duzni da pomognu (a mozda su mogli) - i nisu ni pomogli:
A. Boris Malugarski
B. Potrosacki savetnik RTS-a

Pisao sam im (naravno,odvojeno) o mom slucaju.Nikad ni jedan odgovor nisam dobio.
Mogli su makar neki savet da mi daju,medjutim ni toga nije bilo.

2. Oni koji su trebali da mi pomognu - i nisu pomogli:
A. VIP kompanija
B. razni "drzavni aparati":pokrajinska i republicka inspekcija za zastitu potrosaca,trzisna inspekcija rada,sudski savetnik,itd.

Pisao sam im svima.Odgovorili su mi.Ali...nadlezni sektor VIP-a se pravio "blesav",a ovi iz inspekcija su mi ili odgovorili da sam potpisao ugovor i da je "to to" (ovi iz zastite potrosaca i sudski savetnik) ili da to nije njihova nadleznost (trzisna inspekcija).U sustini odgovorili su mi samo da bi me skinuli sa "dnevnog reda".

Tu je i RATEL.
To telo nema moc da "presudi" (ko je u pravu),ali su prosledjivali moja pisma VIP-u.Znaci,nisu mi direktno pomogli da se resi problem,ali su,kazem,prosledjivali moja pisma VIP-u,da se izjasni povodom slucaja.Ali se VIP pravio blesav - odgovorali su mi uvek (tj. RATEL-u,koji je prosledjivao odgovore meni) samo koliki mi je racun i da moram to da platim.

A tu je i menadzer poslovnice VIP-a u ZR-u.
Ne znam gde da ga svrstam,jer...u pocetku sam stvarno mislio da ce se potruditi da se ovo ljudski resi,u smislu (pisao o tome vec na forumu) da ja uplatim 500 dinara,a da ce on izdejstvovati da mi se retroaktivno aktivira dodatak od 1 GB,pa ce biti da sam to potrosio i necu morati dalje da se cimam (ni ja,a ni taj zaposleni sto me je dezinformisao)...sto je super i svaka mu cast na tome.
Ali...takodje mi je rekao (opet usmeno) "Ako ovo ne bude proslo,ja cu ti licno vratiti 500 dinara".Toliko je bio ubedjen da ce to proci,samo da pristanem na taj dogovor.Ja sam 500 dinara uplatio VIP-u,dogovor nije prosao,a on mi nije vratio tih (obecanih) 500 dinara.

3. Oni koji nisu bili obavezni da mi pomognu,a pomogli su mi:
A. clanovi foruma - hvala vam ljudi svima.Pogotovo Igiju iz BG-a (druze,ako citas ovo - saveti koji si mi predlozio nisu skroz ispali po planu,ali si mi dao vodilju u kom pravcu trebam da idem,posebno ti hvala).
B. MTS (?!Ladno,neocekivano),sto je na kraju (posle 4 godine) stao na put onoj bandi od uterivaca dugova,da me vise ne uzmemiravaju (ni mene,ni ukucane)

***

Kad vec spominjem uterivace dugova...
Da opisem usput i metodologiju koju su koristili tih par godina.

Prvi poziv (na mobilni):
Neki fiksni broj iz BG-a (pocinje sa 011),nazovu te i predstave se (u mom slucaju je bilo valjda "Zovemo iz agencije Creditexpress DOO Beograd" ili tako nesto,uglavnom nesto sto ti nista ne znaci) i kazu ti u sustini da ti imas dug prema ... (kome vec) i da su oni taj dug otkupili,tako da sad NJIMA te pare treba da se uplate.I da uplatis sto pre.

Drugi poziv (3-4 dana posle prvog):
Opet te zovu na mobilni,predstave se i pitaju da li si uplatio.Naravno da nisam uplatio za nesto za sta nisam kriv.NJih to ne zanima,hoce pare.
Onda vec krecu da ti prete (tj. da te obavestavaju,relativno mirnim tonom) da,ako ne platis,oni ce da te tuze i kazu ti da su sudski troskovi ZNATNO skuplji (sto je istina,navode ti i cifre) i da je bolje da platis sto pre,pre tuzbe.

Treci poziv (opet 3-4-5 dana posle drugog):
Zovu na mobilni.Ponove ono sto su rekli i drugi put kad su zvali.

Cetvrti poziv (opet posle par dana):
Zovu na mobilni,nisam se javio,ali sada zovu i na fiksni (kucni) broj.Pocinju da dave i gnjave tvoje ukucane,kako ti imas dug prema njima i da to mora da se plati.Svaki sledeci put kad se ne javis na mobilni zovu ukucane da ih uznemiravaju u vezi toga.

...

Sledi dugi niz poziva,tipa jednom nedeljno,gde bude otprilike ovako:
- Jel ste uplatili?
- Nisam.
- Kad cete uplatiti?
- Nikad.
- Morate uplatiti.
- Mora se samo umreti,nista drugo :)

Zatim razgovor moze da ide u dva pravca:
A. (redje,smirenim tonom) Ajde da se mi dogovorimo da uplatitite to.Makar jedan deo.Makar 1000 dinara,a?Pa kad stignete opet uplatite 1000 dinara i tako dok ne otplatite sve.
B. (cesce,nervoznim tonom) Slusajte gospodine,vi to MORATE da uplatite.Jel vam to JASNO?MORATE!Mozemo vam dati na 3 rate,po 20 hiljada [mislim da mi je tad dug bio oko 60 hiljada].To uplatite,inace vas TUZIMO.

Psiholoski trikovi,kojima se usput sluze:
A. prvo ce vas pustiti da se "izjadate".Pitace vas "Dobro,zbog cega niste uplatili?".I tu mozete da kukate i pricate/meljete kol'ko hocete.Ali znajte da njih vasa prica uopste ne zanima (kazem ono sto sam govorio oduvek:zaposleni u VIP-u me je doveo u zabludu vise puta,dajuci mi pogresne informacije na konkrento pitanje;njih to ne interesuje).
B. navodjenjem prednosti:kao Inkvizicija "Priznaj i muke ce prestati",tako i oni "Plati i prestacemo da te zovemo".
C. pretnje tuzbom (ovo ima vise oblika):
- pretnje kako ce moj slucaj predati "visoj instanci",a oni tamo nece imati milosti prema meni
- 100 puta su mi rekli kako ce me tuziti u roku od 7 dana ako ne uplatim MOMENTALNO barem neki deo...i od toga nikad nije bilo nista :P
- pretnje da ce mi doci sudski izvrsitelj sa uterivacima dugova na kucnu adresu (i kako to kosta jos dodatnih...ne znam koliko hiljada dinara)
- nagovaranje da platim to na rate ili u nekim delovima ili da uplatim bilo sta...i kako je to "dobro" za mene (a ustvari za njih)

Uglavnom...znajte KAD GOD vam kazu "Ovo vam je BUKVALNO zadnja sansa da platite dug,pre nego sto vas tuzimo" - znajte da nije i da ce vas opet zvati i opet vrteti tu istu pricu u krug ("Ovo vam je poslednje upozorenje pred tuzbu...bla,bla,bla").Bar je tako bilo u mom slucaju.

Takodje,ako promenite broj mobilnog (ili ste nedostupni ili sta vec),zvace vas na fiksni (kucni).Ako promenite i broj kucnoag,opet ce saznati (imaju vasu adresu) i opet ce vas zvati.Napomenite ukucanima da se paze ove zamke,koja ide ovako:
- (zovu na fiksni) Dobar dan,da li je Lazar tu?
- Nije sada kod kuce.
- Mozete li mi reci broj njegovog mobilnog?
(keva se tu zeznula,pa je nasela i dala drugi broj mog mobilnog;mislila je da me zove neko od prijatelja)
To ce reci pre nego sto kazu zbog cega zovu (da zovu u vezi dugovanja,itd.).Pazite se na taj trik.

A vezano za te osobe sto vas zovu telefonom...ajao.
U 99% slucajeva su to zene.Koliko se secam,samo jednom me je zvao muskarac (to je bilo posle mesec-dva,od kako su mi pretili da ce me predati "visim instancama";pa je on glumio to).Neke od njih su relativno ljubazne,dok su vecina njih besne,nadrndane zenturace,koje samo melju i prete.Znaci,bruka,

Savet:ne upustajte se sa njima u raspravu.Verujte mi,nije vredno nerviranja.
Morate shvatiti jednu stvar:te,sto zovu i prete,zanima samo jedna stvar.A to su PARE.I kad cete platiti.APSOLUTNO IH NISTA DRUGO NE ZANIMA.DZaba cete im vi objasnjvati,u njihovoj glavi logike nema,SAMO DAJ PARE.Znaci,ako znate da niste krivi - samo ignorisite raspravu,u smislu "OK,necu da platim...dobro...razumeo sam...ne,necu da platim...OK,tuzite me...dobro...dovidjenja".Ne svadjajte se,samo dzabe gubite i vreme i zivce.

Vezano jos za te osobe,koje agencija podmece da vas zovu i uznemiravaju...
Ja ne znam koji je to talog ljudskog (zenskog) roda.NJih ne interesuje da li si ti kriv ili ne,kakva ti je prica,kako ide dedukcija zbog cega nisi kriv...bas ih briga,njima je jedino vazno da te nateraju da ti njima das PARE.Sve za pare,pa makar i uznemiravali neduzne osobe (moje ukucane,npr.).

Jos da kazem da,za sve ove godine,ja mislim da me nijednom nije zvala ista osoba.A zvalo me je njih...milion.
To mi govori da oni imaju "arsenal" tog taloga od osoba,koji ce zbog novca da pristane na sve.Sta reci...

******

Suma sumarum...

VIP nije losa kompanija.
Iskreno,lagao bih/bio bih subjektivan da kazem da jeste.I dalje imaju milione korisnika (valjda i to nesto govori).

ALI.

Imaju osoblje,koje pravi DRASTICNE greske.
Ja,iz svog iskustva,mogu da kazem da ima...pa,minimum 10 puta da su me nesto zeznuli.
Pored ovog od pre 5 godina,tu je i ovaj skoriji primer,sto sam opisao od pre pola godine (kazu ti triput jedno,a na kraju ispadne drugo).Kao i mnogi drugi primeri.

I onda...umesto da lepo priznaju "Da,nas zaposleni je napravio gresku" i da se izvine...NE,oni to kriju i guraju pod tepih.
I krivicu svaljuju na drugog.


E pa,ljudi iz VIP-a,dokle god od zrtava vaseg nesposobnog osoblja pravite krivce,do tad ce ova moja prica (kao i mnoge druge - svih onih koje su vasi zaposleni zaj...,A CUTITE o tome) da kruzi i svetom i internetom.
[ Laza ZR @ 29.10.2019. 23:37 ] @
Evo i seste godine...

Manje-vise status quo.

U martu su mi poslali pismo,gde su rekli da platim onaj osnovni racun (56000) u roku od 7 dana ili ce me (opet,po milionti put receno) tuziti.Nisam naravno platio i nista se nije desilo.

Onda mi je u junu stiglo jos jedno pismo,od Creditexpress D.O.O. (tako je bar pisalo na koverti)
Ali ovog puta je posiljalac bila advokat Radmila I. Stepanovic,Kralja Milana 4,Beograd.
U fazonu - "Opomena",da platim osnovni dug+kamate+njoj (toj Radmili,kao zastupniku SVEA Finance) jos 3000 dinara.

Tu se setim ovoga:
Citat:
Laza ZR
Ja ne znam koji je to talog ljudskog (zenskog) roda.NJih ne interesuje da li si ti kriv ili ne,kakva ti je prica,kako ide dedukcija zbog cega nisi kriv...bas ih briga,njima je jedino vazno da te nateraju da ti njima das PARE.


Da li je ta necitava Radmila uopste upucena u slucaj (kazem "necitava",jer sumnjam da je upucena;a pre svake opemene trebas valjda prvo da proucis predmet potencijalne tuzbe,sto ona ocigledno nije uradila) ili je samo jos jedna u nizu (zenskih) osoba koja je u fazonu DAVAJ PARE,a nebitno je dal si kriv ili nisi kriv.Mislim,tragedija...talog ljudskog drustva.

***

Da kucnem o drvo,od kad sam ih prijavio za uznemiravanje MTS-u,vise me ne zovu na mobilni,ni na fiksni.
Sad mi samo "ljubavna pisma" povremeno salju (valjda da ne mislim da su me zaboravili) :)
[ mjanjic @ 30.10.2019. 21:55 ] @
Sad firmama nude pakete po smešnim cenama, samo da otmu drugom provajderu. Mi do prošle godine plaćali MTS-u za oko 120 brojeva nešto tipa 200 dinara + PDV mesečno za neograničene pozive između umreženih brojeva i mislim da je možda bilo i ka drugim mrežama ili neki minuti, ne sećam se, ali su se svi žalili da je internet bio smešan (pola gigabajta ili tako nešto).
Onda uleti VIP sa cenom 160 dinara + PDV mesečno, 10GB interneta i neograničeni pozivi, a data mogućnost umrežavanja i porodičnih brojeva pod istim uslovima, osim što je ograničenje 5GB interneta.


Nego, ne znam šta kažu naši zakoni, ali ovo su jednostavno damping cene. OK, biznis korisnicima to odgovara, naročito kad se ima u vidu kako je nekada Telenor bio nenormalno skup za biznis korisnike koji su hteli i telefon preko paketa, pa su svi prešli na MTS i sada se između VIP-a i MTS-a vodi takva trka da će nam za koju godinu plaćati da koristimo njihovu mrežu.

Hajde za firmine brojeve, ali ponuditi za istu cenu još i za članove porodice po ceni od 200 dinara paket koji za privatna lica košta 2000 dinara ili čak više je totalno nelogično.

Za sada od problema znam za jedan slučaj, kolegi internet radio na 65kb/s, čak zvao telefonom i rekli mu da je to taj paket, da bi preko zastupnika iz firme insistirao na proveri, ispostavilo se da mu uopšte nisu pustili internet punom brzinom.


Dakle, savet za firme: umesto da vi njih pitate za ponudu, napravite tender/javnu nabavku i pozovite sva 3 operatera.
[ Dexic @ 31.10.2019. 00:56 ] @
Dumping je kada je prodavac u gubitku.

VIP odlicno zna kako da ne bude na gubitku. Net potrosnja je nista za njih.
Na 200 brojeva ako se medjusobno zovu samo, tih 160 din je cista zarada.
[ Java Beograd @ 31.10.2019. 09:06 ] @
Citat:
mjanjic:Hajde za firmine brojeve, ali ponuditi za istu cenu još i za članove porodice po ceni od 200 dinara paket koji za privatna lica košta 2000 dinara ili čak više je totalno nelogično.

Nelogično, naravno.
Ali to ne znači da je 200 din ekstra jeftino, nego znači da je 2.000 din ekstra skupo!