[ markodz @ 07.12.2013. 19:40 ] @
Pozdrav,

Trebalo bi mi objasnjenje pravnika ili nekog ko je upucen u radno pravo. Pre par dana mi je istekao drugi sestomesecni ugovor o radu. Procitao sam Zakon o radu, ako je taj Zakon o radu jos na snazi, ali nisam pravnik i pretpostavljam da postoje i neki podzakonska regulativa. Na internetu sam procitao, ono sto i pise u Zakonu o radu da se nakon godinu dana prelazi u stalni radni odnos. Meni poslodavac , sad kad mi je istekao ugovor o radu, kaze da cu mesec dana biti na odmoru i da cu nakon toga potpisati novi ugovor o radu - a da nece biti prekida radnog odnosa. Meni sad tu nije jasno - kako mogu biti na odmoru kad mi je istekao ugovor o radu i kako moze da ne bude prekida radnog odnosa?
[ bakara @ 07.12.2013. 20:14 ] @
Citat:
markodz:  Meni sad tu nije jasno - kako mogu biti na odmoru kad mi je istekao ugovor o radu i kako moze da ne bude prekida radnog odnosa?

Pa nikako, malo te farba taj poslodavac...a i odmor je verovatno neplacen?
[ markodz @ 07.12.2013. 22:27 ] @
Hvala,odmor je placen,ali to je to - farbanje!
[ Goran Mijailovic @ 08.12.2013. 00:14 ] @
Moze da ne bude prekida radnog odnosa ako su ti promenili resenje, tj. ako si npr. po prvom resenju bio spremacica a po drugom si cistacica :)
[ S A J A @ 08.12.2013. 09:27 ] @
Prekid od mesec dana je tu da bi mogli da te ponovo zaposle na određeno vreme. Znači, zakonski ti taj period nisi zaposlen. Sa druge strane, oni mogu tebi "na crno" da plate tih mesec dana i ti radiš kontinualno. Ovo je česta kombinacija poslodavaca koji hoće da imaju radnike na određeno vreme, razlog je najčešće previše oštri zakon o radu kad zaposliš nekoga na neodređeno (moraš da plaćaš otpremnine i drugo).