[ milanbrainbug @ 08.12.2013. 11:44 ] @
zdravo,
u poslednje vreme mi se cesto desava da mi stizu poruke na mail koje ja nisam ocekivao i ne mislim na spam (tipa verifikacija mail-a za neki sajt,neke pozivnice sa nekih ruskih sajtova,kupovina nekih stvari) jel moguce da neko zloupotrebljava moj mail?
[ Miroslav Cvejić @ 08.12.2013. 11:49 ] @
Dovoljno je da si ga negde jednom upotrebio da email završi na nekoj listi koja kruži u pogrešnim krugovima.
[ Burgos @ 08.12.2013. 12:13 ] @
Vrlo je moguće da imaš sličnu mejl adresu osobi koja pokušava da se registruje, pa greškom unosi tvoju.
[ jolemisa @ 08.12.2013. 15:52 ] @
Promeni lozinku i resices se toga.
[ superbaka @ 08.12.2013. 16:08 ] @
ne bi trebalo da neko ulazi na tvoj mejl, ali je moguce da neko lupa tvoj mejl na nekim sajtovima gde nije potrebna registracija - npr za komentar na B92 je dovoljno samo upisati (neki) mejl, i ja obicno lupim nesto tipa [email protected], nesvestan da mozda neko koristi tu adresu...

e sad, ima i nekih drugih stvari... npr, kad krene da mi stize spam sa neke adrese, ja prvo potrazim 'dugme' za odjavu sa njihove liste... kako to obicno ne pomaze, posaljem im mejl da me rucno sklone sa liste... kako ni to ne pomaze, odvojim pola sata da tu adresu pretplatim na sve moguce newsletter-e koje nadjem pretragom... i to uvek pomogne!
[ jolemisa @ 08.12.2013. 18:11 ] @
Spamove nikad ne treba otvarati i navodno odbijati da salju poruke ,vec samo brisati bez otvaranja.
[ valjan @ 09.12.2013. 02:19 ] @
Ako je taj tvoj nalog na Gmail-u, tim pre ćeš doći u takvu situaciju. Kod njih se tačka u korisničkom imenu ignoriše, tako da je [email protected] potpuno ista adresa kao i [email protected] ili [email protected] Jedan lik iz Slovačke koristi fiktivnu gmail adresu kada se prijavljuje na razne servise, misleći da je nepostojeća, ali se od moje razlikuje upravo u toj tački, i to naravno sve stiže meni. Tako da znam koje online igre igra, šta kupuje preko neta, čak mi je stigao i jedan njegov platni listić. Pisao ja čoveku, rekao je da to više neće raditi ali takvi mailovi i dalje stižu. Jedino što možeš da radiš u takvim situacijama je da pišeš podršci tih servisa kou su primili takvu prijavu bez validacije maila, opljuješ ih kako su neodgovorni, i zapretiš im da te uklone sa liste ili ćeš ih tužiti zbog spamovanja. Uglavnom to expresno reše, a da li će taj ko to zloupotrebljava prestati, to je već drugi problem.