[ mnn @ 17.12.2013. 11:57 ] @
Na ovom mestu trebale bi biti nove ažurirane biblioteke za Altium.Ja ne mogu da se registrujem da skinem što mi treba ,pa ako neko ima mogućnost da ih skine ili ima već ažurirane biblioteke da pomogne našoj maloj zajednici.
Naravno ima tu još svašta nešto.

http://designcontent.live.altium.com/#UnifiedComponents/Microchip
[ foxhunter1 @ 17.12.2013. 14:40 ] @
Registracija moze samo na godisnjem nivoJu, cijena - prava sitnica , mislim da je izmedju 1 i 2 kUSD/godisnje.
Postoji i jedan preduslov za ovo gornje: moras da budes clan kluba kupaca ADa. Upis u klub bese nesto izmedju 5 i 6 kUSD, na srecu jednokratno
Pozdrav...
[ milanmeh @ 06.01.2014. 00:18 ] @
Pa jel toliki problem napraviti svoj shematic simbol i footprint za neku komponentu? Pa još u altiumu? Footprint wizard rešava većinu posla sa višepinskim integralicma, ostalo se radi ručno. Povrh svega, svako ko je pokušao da radi PCB u kućnoj radinosti kad tad bi shvatio da stock biblioteke altiuma ne vrede ni pet para jer su tolerancije pri DIY izradi mnogo veće nego kad se šalje na CAM.

Svaku novu komponentu koju sam nabavljao, radio sam svoj šematik simbol i footprint, sve prilagođeno mojim mogućnostima DIY izrade PCB.
[ bogdan.kecman @ 06.01.2014. 00:52 ] @
Citat:
milanmeh: Pa jel toliki problem napraviti svoj shematic simbol i footprint za neku komponentu?


iskreno? meni jeste! kad uzmes ove bubasvabe od 100 pinova dok nacukas za svaki pin sta je, pa dok sve to slozis da ima nekog smisla (slaganje schematic-a da izgleda kao fizicki cip je meni retardirano) dodje ti tri puta da odustanes .. dok napravim schematic za neki veci mcu presedne mi i altium i crtanje seme i vrlo cesto zbog toga odlozim projekat za "kad budem imao vise vremena" .. ono kad radis sa jedan dva mcu-a nije frka, napravis si lepo svoj lib i pici, ali kad menjas cesto mcu-e dojadi ti da za svaki drugi deo mora pravis svoj lib
[ mnn @ 06.01.2014. 10:14 ] @
Trebao mi 18f45K50 ,a kako njega nema u biblioteci ja uzmem 4550 i po njemu nacrtam moj pcb a da nisam pogledao DS za ovaj 45k50.Pošaljem na izradu ,stignu pločice i konstatujem da ovaj moj nema RC4 i RC5 .Znam ,ljudski faktor .Što kaže Bogdan može biti baš smarajuće na nekoj višepinskoj komponenti da se radi SCH kad bar ima još i tri četiri vrste kućišta .
Do sad se mogle skinuti biblioteke i nije bilo "problema".
[ mikepc @ 14.02.2014. 10:05 ] @
Za sve komponente koje nisu tipa bafer, znaci
prost ulaz sa leve a izlaz na desnoj strani (ako govorimo o
dil/so kucistima), izrada je "error prone".
Mnogo je bolje imati originalnu, "fabricki" napravljenu i testiranu
komponentu, pa vi kopirajte i prilagodjavajte padove sopstvenim
CAD/CAM mogucnostima.
Poseban slucaj znaju da budu ozbiljniji mikrokontroleri sa pinovima koji imaju
deljene/multi funkcije...