[ Dejan Lozanovic @ 17.12.2013. 17:15 ] @
http://www.theregister.co.uk/2...l_for_ownrecipe_arm_bloomberg/

Inace google je peti po velicini kupac intelu :), nakon ove vesti akcije intela su u blagom padu :)
[ Dexic @ 17.12.2013. 17:26 ] @
INTC 13.12. 24.2, danas 24.6
Vest 15.12 - kada je pala vrednost?:)

Zar ne bese i Intel sada radio ARM cipove, da li samo prozivodnju ili cak i vise?
[ Ivan Dimkovic @ 17.12.2013. 17:38 ] @
@Dejan Lozanovic,

Koliko vidim, vest nije "Google prelazi na svoju server arhitekturu" vec da Bloomberg pise da Google prelazi na svoju server arhitekturu i prenosi misljenje nekog Patrick Wang-a, analiticara iz neke analiticarske kuce u NYC-u.

To znaci da mozda Google zaista prelazi na nesto, a mozda i ne - mozda samo pritiskaju Intel za jajca da obore cenu, to je isto standardna praksa za pritiskanje supplier-a (tako sto pustis buvu preko nekog da prelazis kod konkurencije). Pise da Google puca pola milijarde $ svake godine za Intel cipove, siguran sam da bi to zeleli da smanje.

Sve u svemu, kada je u pitanju promena kompletne arhitekture, takve stvari po pravilu traju godinama i obicno se daju naslutiti iz rapidnog zaposljavanja relevantnih inzenjera/eksperata od strane firme koja pokusava promeniti arhitekturu, a ne iz prica kojekakvih analiticara.

Koliko se secam Google je skoro zaposlio nekog big-shot-a iz NVIDIA-e - da li je to dovoljna indikacija da Google planira da predje na ARM za servere, nemam pojma, to ce se videti, ali mi se cini da ce im trebati malo vise kljucnih ljudi za to. Ali sigurno ne bih uzimao neke Bloomberg-e kao indikator.

Ako Google pocne zaposljavati ARM face, to ce biti daleko bolji indikator da nesto ozbiljno spremaju.

Do tada, te price kojekakvih analiticara su sum, kao i sve ostalo sto od takvih njuski stize.