[ mircaa @ 20.12.2013. 13:05 ] @
Da vas pitam jel je moguce recimo imam jake kljucne reci i pozicionirane su visoko u pretrazivacu i da onda ovi na hostingu nesto cackaju, menjaju ili na serveru i da samo zbog toga pozicija kljucnih reci se naglo sroza drasticno?????????????? Molim vas odgovorite mi hitno mi je.
[ Aleksandar Klickovic @ 23.12.2013. 22:00 ] @
Uglavnom nema veze koji imaš hosting, ali može da se desi ako je shared, a neko je pravio problematične skripte ili spam mailove, da hosting ode na blackliste i da ti ugrozi rejting. Ali u 90% slučajeva je ili neko od konkurencije odradio bolju optimizaciju ili ti nisi radio dovoljno SEO-a :)
[ MTodorovic @ 07.01.2014. 23:09 ] @
O SEO hostingu ima mnogo literature, evo nešto domaće http://www.seoexpert.rs/blog/seo-hosting/

- Lokacija servera utiče na SEO, možda na nivou procenata, al utiče.
- Sa druge vrednost linka dramatično se menja ako link potiče sa sajta sa druge C klass adrese. Al mislim da kod tebe to nije slučaj, ako bi sajtove koji te linkaju prebacili na isti server pozicije bi ti pale svakako.
- Ako je server bio duže vremena down, izgubićeš koju poziciju, al brzo ćeš je i vratiti kad sve proradi.[ agvozden @ 08.01.2014. 10:46 ] @
Milane, pretpostavljam da je ovo tvrdnja na osnovu nekih istrazivanja, ili originalne literature?

kako ste dosli do takvog zakljucka i koliki je taj procenat?
[ mishop @ 22.02.2014. 14:56 ] @
Ma to radiš kad upadneš u top 3 i sajt počne da donis pare. VPS i dobro se sredi pa ćeš možda imati efekta. I to najviše ako ti je trenutno TTFB (Time to first byte) velki pa da ga možeš novim serverom redukovati.
[ CakNoris @ 14.05.2014. 09:26 ] @
Hosting zaista utice na SEO.
Nije najvazniji faktor, ali zna da bude eliminacioni.
Drugim recima, kao sto je vec receno, ako za hosting koristis istu IP adresu kao i drugi korisnici shared hostinga, onda je moguce da Google odluci da stavi IP adresu na crnu listu.

Takodje, ako je hosting spor, odnosno ukoliko Google spajderima treba mnogo vremena da indeksiraju tvoj sajt (sve preko 4sec po stranici je lose, a preko 7s veoma lose, preko 10s katastrofa), Google ce da te "nagradi" odredjenom ocenom ili cak uklanjanjem iz SERP za veoma lose rezultate.

Mali, ali nekada odlucujuci, faktor u rangiranju ima i lokacija servera u odnosu na trziste koje se gadja.

Proveri da razlog za pad u SERP nije lose odradjen Link building.
Pre bih rekao da je ovo slucaj, nego hosting.
Proveri inbound linkove. Ako imas puno inbound linkova ili malo iskustva u ovome, bolje da prepustis nekome sa iskustvom da proveri linkove umesto tebe.

[ Studio Beograd @ 13.06.2020. 14:02 ] @
Brzina hostinga utiče na rank, takože je bitno i ime domena, na primer izrada-sajta tačka nešto je boje nego micaperic i slično, jake firme izbegavaju takav pristup jer grade prepoznatljiv brend, ali se one oslanjaju na plaćeni marketing pa im organska pretraga nije baš toliko bitna. Optimizacija teksta i naslova je najbitnija, a zatim je bitna i količina kvalitetnih backlinkova. Nadam se da je ovo pomoglo. Pozdrav.