[ ljuver971 @ 26.12.2013. 16:34 ] @
Dal mozda neko ima informacije koji su izlazni naponi sa ovog power modula od lcd monitor Philips222E2?Oznake na pcb su 4H.17802.A01.Fotografije modula ima ih na sledecem linku:http://item.taobao.com/item.ht...4.49.WM2F2T&id=36598312090
(ps.izvinjavam se sto sam pogresio i postavio temu ovde ,a ne u tv uredaji.Ako je potrebno moderator neka premjesti temu.Hvala!)
[ zica49 @ 26.12.2013. 18:28 ] @
Kao i svaka druga napojna jedinica.

Od pre par godina pocelo se standardizirati sa tim bojama od napajnaja koliko je god moguce.
Ulavnom toga se drze na molex konektorima sto je i u tvom slucaju.
Poredjenjem boja sa bojama od ATX PC napajnaja dosta toga postaje jasnije
crna je masa,zuta je +12v,crvena je +5v itd.
Bijela je intenzitet osvjetljenja koliko se sjecam nemoj me uzeti zdravo za gotovo ali ako se malo proprati jednostavno je za skontati.
[ bogdan.kecman @ 27.12.2013. 01:54 ] @
na http://www.lcdparts.net imaju pinout za vecinu

inace pinovi su kako rece kolega dosta standardizovani, kod mene na nekolik komada je ovakav pinout:

+5V (nekoliko zicki) - CRVENO
GND (nekoliko zicki) - CRNO
On/Off (1 zicka) - LJUBICASTO
Brightness (1 zicka) - ZUTO
VOL (1zicka) - ZELENO
MUTE (1zicka) - PLAVO

ja sam (na zalost) sve monitore (osim jednog) kod kuce morao da otvaram do sada i nigde nisam video 12V (ne znaci nista posto su skoro svi samsung, tako da su unutra skoro skroz isti, pitanje samo da li imaju 2, 4 ili 6 cevi) i svuda je isti ovaj kolor koding (negde fali zelena i plava ako, jeli, monitor nema zvucnike) .. ovde kod tebe 2 zute + 2 crvene zovu da je u pitanju +12 i +5V... no odes na lcdparts pa iskopas tamo slican ili isti i vidis pinout ..

elem, sta mu je crklo? inverter ili napajanje? ako je crklo napajanje izmenjaj sve kondenzatore nekim kvalitetnim low esr i resio si 99% problem, ako je crko invertor (monitor se upali ali nema pozadinskog osvetljenja, ako uperis neku jaku lampu u monitor vidis da ispod ima nevidljiva slika, eventualno pozadinsko blinkne na sekund dve ..) onda lako vidis pinout, spojis sve, bas te briga sto nema svetla na lampama i premeris lepo napone na svim zickama :)
[ ljuver971 @ 27.12.2013. 14:29 ] @
I ja sam pomislio da po boji odredim ,ali kod mene gde je zuta elektroliti su za 10V,sto znaci ne moze tu biti +12V,a svi drugi su za 35V,pa zato sam trazio dal neko mozda ima tacne informacije,da ne bih eksperimentisao.To mi treba jer monitor je stradao od udar groma i vecina djelova na ovoj ploci su spaljeni,pa sam hteo da nabudzim neko drugo napajanje.Pokusacu da potrazim pinout!
[ bogdan.kecman @ 27.12.2013. 14:31 ] @
pogledaj da li na napajanju ima marka (tesko da filips pravi to
napajanje) i onda po toj marci potrazi na lcdparts, nadjes slican i
skines njegov pinout