[ cezarion @ 27.12.2013. 20:40 ] @
Zdravo svima. Naime zaglavio sam sa jednim Itt Nokia 7161 i vishe ne znam sta da ucinim. Probio Visoko naponski trafo oznake HR 6160. Zamenio sam ga sa HB 6160 i tv je proradio( nije pregorjeo horizontalni tranzistor pa zato ga nisam menjao) no slika na ekranu je vrlo nestabilna. Suzava se i po vertikali i po horizontali u zavisnosti kako je slika svetla ili koliko kontrasta ima, ili ako je ja vise osvetlim onda se drasticno smanji i po vertikali i po horiznotali. Sta je slika tamnija onda je normalnija, ali kako se osvetli i na trenutak se suzi ponekad i vise od pola ekrana. Elektrolite u mrezni deo proverio , neke i promenio, u horiznotali i kod vertikale isto , ali nema nikakvog poboljsanja. Druge kvarove nisam otkrio, a napon na horizontali je stabilan i iznosi 155 volti kako na shemi. Posto sam sumnjao u novi trafo posto je bila neka kineska zamjena, uzeo sam drugi marke termal , ali nazalost tv se ponasa isto. Da ne zaboravim da spomnem da tv reaguje na trimere u vertikali i u ost-westu isto i na napon u horizontali. Bicu veoma zahvalan ako resimo ovaj problem. |