[ Lala 021 @ 31.12.2013. 07:08 ] @
Kompanije mobilne telefonije sigurno imaju astronomske zarade, ali i privilegije. Jos nema standarda (bar kod nas) koji ce im ograniciti neke tehnicke pa i finansijsake stvari. Naime, mogu da prodaju brojeva koliko hoce, cene usluga su prevelike a vecinu ne mozete da kontrolisete. Ja bi izneo svoj slucaj. Kupio sam pripejd karticu pre nekog vremena, stavio je u neki mobilni (nije svakodnevni), poslednji put sam uplatio kredit negde u oktobru, pokusao sam da mu saznam broj pozivajuci neki drugi ali me operater obavestava, da nemogu,verovatno nemam kredita. Proverim na *121# imam jos 120 din do polovine januara. Odem u predstavnistvo Telenora, decko mi objasni da ga, sigurno, nisam koristio vise od 6 meseci. Moje pitanje je gde da procitam koliko mobilne kompanije racunaju da broj treba da ima prometa da bi ostao u funkciji kod prvog vlasnika. Sta da radimo mi stariji, kojima telefon sluzi za "nedajboze", sta je sa uplacenim kreditom (jedino oni uzimaju novac pre robe, usluge). Sada postoji neki zastitnik potrosaca, verovatno ce imati prava da neke stvari proveri.
pozdrav
[ synn @ 02.01.2014. 13:21 ] @
Nesto si ti pobrkao.

U kom oktobru si uplatio kredit? 2013, ili 2012?
[ Goran Mijailovic @ 02.01.2014. 13:25 ] @
Jedanaest meseci traje dok telekom ne deaktivira karticu, cak i posle tog vremena mislim da je moguce je reaktivirati obicnom uplatom.
[ Dexic @ 02.01.2014. 14:23 ] @
Ne moze obicnom uplatom, ali moze reaktivacijom broja neko vreme. Samo odredjeno, ne znam koliko, ali nakon nekoh vremena taj broj se vraca u izbor slobodnih brojeva, za nove korisnike.
[ synn @ 02.01.2014. 21:08 ] @
*121# je telenorov broj.

Ja imam jednu Telenor pripejd karticu i radi bez problema a poslednji put je dopunjena u avgustu 2013.
[ calexx @ 02.01.2014. 22:18 ] @
Traje oko godinu dana, onda mesec dana može da prima pozive a posle toga još mesec dana može da se reaktivira, ili uplatom od beše 400 ili prebacivanjem na postpejd. Meni je pre jedno godinu dana prošao pretposlednji voz jer nisam ni pipnuo karticu godinu dana pa sam je prebacio na postpejd. Malo kasnije sam hteo da je vratim na pripejd pa su mi ponudili 50% i sada je na 300 kinte mesečno.

Kartica iz teme je verovatno ušla u poslednji mesec u kome može da se doplati i da prima pozive pa je dobro da se to uradi. Mislim da Telenor nema kraći rok od toga koliko traje uplata, za razliku od recimo Vipa kome kartica traje godinu a doplata pola. Bar je tako bilo. Znači dok je bila u funkciji, moglo je da se sazna do kada traje. Ako neko ni to nije proverio ... onda mu verovatno nije ni važna.
[ Lala 021 @ 03.01.2014. 08:32 ] @
za informaciju, poruka odTelenor-a 01 oktobra 2013 u 10:45 uplatili ste 100 din...Javio sam se namerno na ovaj forum jer sam mislio da ce biti nekko od admina iz Telekoma da mi odgovori. Pitanje nije tako prosto kao sto izgleda jer od brendova (ime, adresa, lic.broj itd) spada i e-mail adresa, fax, telefon i dr. Danas se stalno desava, pozovete nekog, nema ga, posle doznate promenuo je iz nekog razloga, broj. Da bi prijatelji sa foruma razumeli: hocu da zakupim (isti) broj na 10 godina, da li to moze, neko od provajdera, da mi obezbedi i kolika je cena
[ calexx @ 03.01.2014. 09:12 ] @
Ako je 1. oktobra uplaćen kredit, kartica ne može da ne radi i da prijavljuje da je to zbog toga što nema kredita, naročito ako ima 120 do pola januara. A opet, ako je dopuna bila 1. oktobra, nema šanse da na kartici ima kredita koji traje do polovine januara. Nešto je ovde pogrešno.
Inače kartice traju oko godinu dana a da li postoji varijanta da se uzme neka na deset godina i ne uplaćuje ništa u međuvremenu ... znaju samo operateri. Nešto ne verujem.

Kakve veze imaju admini Telekoma sa ovom pričom?
[ synn @ 04.01.2014. 11:38 ] @
Ja nista ne razumem sta ti hoces.
Ako si pripejd, dopuni jednom godisnja kredit i tako 10 godina i problem resen.
Ako si postpejd, onda 10 godina redovno placas racune i opet problem resen.

I ne kaze se promenUo, nego promenIo. :)
[ Lala 021 @ 04.01.2014. 14:26 ] @
Na forumima postoje administratori, ljudi koji su strucniji ili iskusniji od ostalih ucesnika. E.S je dobar websajt sto se toga tice (stalno sam prisutan na forumu "elektronika") a uverio sam se da i ostali dosta ozbiljno rade bar stosetice tehnickih saveta, zato sam i ocekivao admine iz Telenora (ili koji ce konsultovati poznavaoce marketinga). To je trebalo uraditi vec u predstavnistvu (tacna informacija a ne nezadovoljna musterija).
[ calexx @ 04.01.2014. 16:21 ] @
Ne znam da li neko iz Telenora ili Telekoma prati ES, nešto ne verujem, a pitao sam kakve veze imaju admini iz Telekoma sa pitanjem o Telenoru.
[ synn @ 04.01.2014. 23:01 ] @
Hteo je da kaze telenor a ne telekom.

Nego meni nije jasno sta covek zeli da uradi sa brojem.
[ Lala 021 @ 15.01.2014. 10:14 ] @
svojevremeno je bilo popularno kvalit godina(e) kvaliteta pa i moja firma je dobila vise audita (jel` se tako zove) ISO 9000. Stvar je u postovanju "musterija" a ne da vam pojedu novac kao pokvareni automat. Drugo, trebalo bi da JASNO (danas je normalno TRANSPARENTNO) pise o uslovima sta dobijate ZA SVOJ NOVAC. Zamislite otvorite firmu ili agenciju, odstampate vizitkarte, otvorite websajt, stavite svoj telefon a kompanija vam ga uzme (ugasi), naravno da moze ali to treba da procitate ili u ugovoru ili na njihovom sajtu.
[ calexx @ 15.01.2014. 11:17 ] @
Otvoriš firmu, kupiš auto, registruješ ga a kroz dve godine te zaustave i kazne pošto ti je registracija istekla. Nepošteno, ti si platio auto a oni traže da ga svake godine registruješ.

Na http://www.mts.telekom.rs/index.php/Dopunaprepaidkredita.html lepo piše
Citat:
Rok važenja prepaid SIM kartice je 12 (dvanaest) meseci.

To znači da, bez uplate kredita, možete koristiti svoju karticu jedanaest meseci nakon aktivacije ili poslednje dopune. Nakon isteka ovog perioda još mesec dana možete primati pozive.
Postoje i načini da se proveri koliko još važi. Ne mogu ja da registrujem auto ali ga retko vozim pa zaboravim da će registracija da traje samo do decembra pa mi to bude opravdanje.
Da li mogu da registrujem auto na sledećih 10 godina? Nemam pojma, ne verujem da može.