[ milosobilic @ 19.03.2004. 07:51 ] @
Kako da postavim bar sa "tekucim vestima" kao oni na dnu ekrana kada gledamo tv ? Znam da je to moguce i na html... kako ??? .............Ako zna neko kako se to radi....... Hvala unapred |
[ milosobilic @ 19.03.2004. 07:51 ] @
[ igorsa @ 19.03.2004. 10:26 ] @
Molim te definiši malo bolje pitanje.
Bar? - Kakav bar? Skrolujući? Tekućim vestima? - Automatizovani pristup? Citat: Znam da je to moguce i na html... kako ??? Ako hoćeš automatizovani prikaz (znači kada iz nekog enginea unosiš vesti), treba ti PHP, ASP... i baza. Ako hoćeš da se skroluje, opet ti html nije dovoljan, već moraš umešati i JavaScript. [ milosobilic @ 20.03.2004. 00:44 ] @
Upravo to zelim !!! - automatizovan prikaz vesti u skrolujucem baru
Ali ja znam vrlo malo o : "PHP, ASP... i baza. JavaScript" ![]() [ igorsa @ 20.03.2004. 01:10 ] @
A kako onda misliš da to uradiš?
[ milosobilic @ 20.03.2004. 22:05 ] @
Pa neko pametan kao ti moze da me uputi kako da naucim, o tome celo vreme govorim... Da li su to stvari za koje treba izdvojim mnogo vremena ili mogu da provalim na nekoliko dana .......... ako se bas posvetim...
I kako uopste mogu da saznam nesto vise. p.s mislim da naucim kako se radi to sto me zanima i da onda zavrsim - redom hvala, hvala [ Nikola Denić @ 21.03.2004. 00:00 ] @
Konbinacija php-a i js-a,ako pomaze,ako ne ... onda malo gogluj,malo pretrazi forum pa ce ti se kasti samo ...
[ Ilija Studen @ 21.03.2004. 11:22 ] @
O PHP-i i bazama (najcesce ide kombinacije PHP + MySQL) mozes procitati na www.ionbee.net . Elementarne stvari, da pocnes... A ima i naprednijih :) kad pocnes :)
Takodje, ima sijaset gotovih news skripti tako da to ne treba da pocinjes da ucis ako nemas zelju ili te programiranje ne interesuje. Preporuka PHPNews @ http://newsphp.sourceforge.net. Sto se JS-a tice vidjao sam da se vesti skrolaju, ali samo po vertikali. Koliko ja vidim, ti hoces da se u dnu stranice nalazi jedna "linija" po kojoj vesti idu s desna na levo horizontalno. Ili gresim? Za to bi vec morao kontaktirati nekog ko je strucniji od mene sto se JS-a tice... [ milosobilic @ 21.03.2004. 16:50 ] @
Da zelim lhorizontalnu liniju na dnu (ili vrhu) ekrana po kojoj vesti klize sa desna na levo...
Hvala Ilija za ove linkove,ako znas jos neke javi pozdrav za NS [ Ilija Studen @ 22.03.2004. 07:17 ] @
www.hotscripts.com
Tu imas sve. Samo je potrebno strpljenje i vreme da nadjes bas ono sto ti treba :) [ bluesman @ 23.03.2004. 02:11 ] @
BTW, to se zove kairon... cisto da znas da objasnis sta ti treba :-)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|