[ Dacky82 @ 10.01.2014. 00:24 ] @
Pozdrav! Trebalo bi da dobijem na poklon digitalni satelitski risiver (trenutno ne mogu reći koje marke jer nije kod mene). Kod risivera se javlja sledeći problem: nakon paljenja, svi segmenti svih cifara na displeju počnu nenormalno da trepere, tj. nemoguće je razaznati koje su cifre prikazane na njemu. Pošto nisam apsolutni laik na polju elektronike, možete li mi reći šta bi mogao biti problem i uputiti me na šta da obratim pažnju. Hvala svima unapred.

[Ovu poruku je menjao Dacky82 dana 10.01.2014. u 01:34 GMT+1]
[ Jordan Čebron @ 10.01.2014. 10:47 ] @
Kao prvo treba obratiti pažnju na elkose u svičeru-dal so naduvani itd
[ ivan.goran @ 10.01.2014. 21:29 ] @
U zadnje vrijeme sam imao na servisu dvadesetak risivera marke optikum, tehnikus opto, globo, yu ma tu(sve isti risiveri samo drugačije brendirani) sa ovakvim kvarom tj. trepere segmenti, ali risiver radi normalno(ima prijem i daje sliku) ako je i kod tebe neki od ovih modela i isto se ponaša tu sami segmenti nevaljaju, ako nemas slike sa skarta onda neki napon nevalja i pogledaj kao što kolega reče elkose....pozz
[ Dacky82 @ 10.01.2014. 22:45 ] @
Ima signala sa skarta, odnosno risiver sasvim normalno vrši svoju funkciju i daje sliku. Dakle, samo je problem što displej nenormalno treperi i nikad se ne zaustavlja (čak ni kad se risiver zagreje). Znači savetujete da pregledam elektrolite i sam displej?
[ alexa_pg @ 10.01.2014. 23:45 ] @
Ako normalno radi, ne isplati se zezati oko displeja
[ ivan.goran @ 11.01.2014. 12:35 ] @
Bas kao što sam ti rekao, tu segmenti nevaljaju, sto kolega Aleksa kaze ne isplati se zezati oko toga, OSD ionako odrađuje isto, jedino ako te iritira kad treperi, pogotovo u mraku, jednostavno izvadi segmente i vozi....pozz....
[ Dacky82 @ 11.01.2014. 17:51 ] @
Jeste da to treperenje iritira, ali nije to toliki problem, problem je što se ne vidi redni broj kanala koji je aktivan. Pozz...