[ hamzalija @ 11.01.2014. 19:12 ] @

Zdravo,

Da li je neko imao problema sa ovim moniotrom. Nekako je psotao nejasan, mutan
[ gilopile @ 11.01.2014. 20:06 ] @
Hm, bas mi nije jasno kako i koliko mutan? Da li je osvetljenje ok? Jesi li pokusavao sa `auto adjust` ako ima ili da prodzaras po opcijama da li ima sharpness i sl.? Ako je to sve ok, onda mora na astal pod srafciger, jer je mozda i do t-con-a.

Malo glupo zvuci, ali ako je u prostoriji gde se pusi i lozi, ne bi bilo lose i obrisati panel vlaznom mekanom krpicom, jer hoce da se nahvata sitna prljavstina i zamutni se. Jbg, ne znam kako izgleda, pa sam pokusao da iznesem sve varijante. Ako ikako mozes, uslikaj malo boljim foto aparatom da vidimo o cemu se radi i da li je zapravo do njega ili do samih drajvera, podesavanja u ccc-u ili Nvidia control panel-u...no native rezoluciji i sl.
[ hamzalija @ 11.01.2014. 22:31 ] @
evo stavio sam par slika na ovaj link

http://www.sendspace.com/fileg...gmYZBCueKT9ffNhEKKXjUpnmcFAy8E

kao da su slova razmazana sa lijeve strane na desnu. Probao sam po opcijama sve, auto adjustment,opcije po meniju,ništa ne rješava problem
[ gilopile @ 11.01.2014. 23:13 ] @
Aha, nije tu nista riknulo, tebi je najverovatnije problem do VGA kabla ili ima neke smetnje. Pokusaj da odvojis napojni od VGA kabla, razmakni ih ili sve lepo iskljuci pa ponovo povezi i gledaj da su sto vise odaljjeni ti kablovi. Najbitnije je da ni jedan kabel koji imas u blizini nije blizu tog VGA. Verovatno je malo losijeg kvaliteta i smeta mu napojni ili od nekog punjaca i sl. ako imas blizu.

Ako i dalje nema promene, zameni VGA kabel.
[ hamzalija @ 12.01.2014. 09:50 ] @
provjerit ću ovo sa kablom, pa se javim šta je bilo
[ edi maj @ 12.01.2014. 10:59 ] @
I ja sam imao sličan problem na Philips-ovom monitoru. Tražeći na internetu naišao sam na soluciju koja kaže da treba napraviti screensaver od čisto bijele boje (bijeli kvadrat snimljen u gif formatu), i staviti da se vrti što češće u random formatu. Nakon toga se više nije pojavljivalo.
[ hamzalija @ 13.01.2014. 16:46 ] @
Zdravo,

problem je bio u vga kablu kako ste i naveli. Hvala Vam na pomoći.
[ gilopile @ 13.01.2014. 16:47 ] @

Nema na cemu!

Pozdrav!
[ gilopile @ 13.01.2014. 16:55 ] @
Citat:
edi maj:
I ja sam imao sličan problem na Philips-ovom monitoru. Tražeći na internetu naišao sam na soluciju koja kaže da treba napraviti screensaver od čisto bijele boje (bijeli kvadrat snimljen u gif formatu), i staviti da se vrti što češće u random formatu. Nakon toga se više nije pojavljivalo.

To bi mozda imalo nekog smisla da se radi o CRT monitoru, pa da malo, kobajagi, `topovi prorade`, ali to nece proci kod TFT :)

Pozz!