[ ipacid @ 13.01.2014. 07:43 ] @
Da li bi bilo izvodljivo u kućnim uslovima napraviti ometač svih bežičnih signala, znači: radio (fm/am), wi-fi, gsm, gps? Da li je to moguće izvesti jednim uređajem ili bi moralo da se koristi više različitih za svaku vrstu signala? Inače nemam pojma o elektronici, ali ovo mi je palo na pamet.
[ Predrag Supurovic @ 13.01.2014. 08:55 ] @
Ide ti se na robiju?
[ ipacid @ 13.01.2014. 09:13 ] @
Samo me zanima da li je moguce napraviti takav jedinstven uredjaj, ili bi za svaku vrstu signala morao da se napravi poseban? Niti imam znanja a ni volje da se zezam sa pravljenjem neceg sto mogu da koristim samo kao igracku za eksperimente.
A meni i aluminijumska folija sasvim dobro radi posao :)
[ ZAS011 @ 14.01.2014. 00:11 ] @
Sa takvim, jedinstvenim, se dobija više (tvorza)
[ 1OXB @ 14.01.2014. 20:51 ] @
Ono što bi najviše trebalo da te zabrine "ipacid" je vrsta ideja koja ti pada na pamet. Ima toliko lepih stvari, oblasti, ideja u ovoj elektronici da je teško shvatljivo zašto je nekim ljudima uvek tako privlačno raditi nešto mimo drugih, mimo normale, mimo zakona i civilizovanog življenja. Zar samo zato da se bude drugačiji po svaku cenu.... samo to vredi... samo to se računa?! Čim si kao i drugi, i normalan odma je to truba i bljak i smor.
[ starkg @ 14.01.2014. 22:22 ] @
Da ne gresimo dusu on nije rekao da hoce da pravi zanima ga je li moguce napraviti, mozda pita iz znatizelje recice valjda...

Mnoge stvari su moguce danas samo je pitanje isplativosti, cena toga bi bila veoma velika. Moze u jednu "kutiju" i "ometac" i "sporet" da kuvas kafu i rucak ako oces, pa da kazes jedan uredjaj ometa i kuva kafu.

Tesko da bi bio malih dimenzija jer ti pominjes ometanje frekvencija koje imaju povelike antene, mada mogu male ako se koristi za male "razdaljine"...

Znaci moze e sad u kucnoj radinosti tesko, mozda neko neko ko ima pre svega znanja i skupe opreme ali nije jednostavno.

Ajd reci cemu bi po tebi sluzilo to? Pominjes foliju ona stiti i otezava prolaz, nikako ne ometa signal.
[ ipacid @ 15.01.2014. 07:46 ] @
Hvala na odgovoru. To je sve što me je zanimalo, ali I nije baš. Objasniću vam zašto sam uopšte I pitao za to. Pre neko jutro gledam ja "bait car" onu emisiju, što rade u americi. Ostave auto na sred ulice sa ključevima unutra I čekaju da ga neko odveze. Inače auto ima u sebi kamere I mikrofone pa snimaju audio I video prenos onoga što se u njemu dešava. Takođe imaju I kill switch, kojim policija ugasi motor kada odluče da je bilo dosta. Auto prate I preko gps, a imaju I neki radio sa kojim komanduju ovom unutra "ovde policija, ruke u vis".
Ono što me je FASCINIRALO je to što bar 30% tih lopova kaže "ma ovo je onaj bait car" ali ipak sednu u auto I probaju da ga ukradu.
Ja niti živim u americi, niti se bavim krađom automobila, ali mi je palo na pamet da bi baš bila fora da neko sedne u taj auto sa nekom kutijom u rancu, pritisne dugme I upali jammer I odveze im auto ispred nosa :) I pitam se da li je tako nešto uopšte izvodljivo. Dakle ne znam detaljno koje oni vrste signala ni frekvencije koriste (niti me zanima). Još manje me zanima KAKO se pravi. Samo me zanima da li bi bilo moguće napraviti u kućnim uslovima nešto što blokira SVE?
[ ipacid @ 15.01.2014. 07:49 ] @
I znam da iako imam skoro 30 godina sam I dalje znatiželjan kao dete :) al eto, jednostavno sam takav
[ ipacid @ 15.01.2014. 07:55 ] @
Citat:
1OXB:
Ono što bi najviše trebalo da te zabrine "ipacid" je vrsta ideja koja ti pada na pamet. Ima toliko lepih stvari, oblasti, ideja u ovoj elektronici da je teško shvatljivo zašto je nekim ljudima uvek tako privlačno raditi nešto mimo drugih, mimo normale, mimo zakona i civilizovanog življenja. Zar samo zato da se bude drugačiji po svaku cenu.... samo to vredi... samo to se računa?! Čim si kao i drugi, i normalan odma je to truba i bljak i smor.

Moje znanje o elektronici se svodi na to da se otpor meri u omima. To je moje kompletno znanje. Ja ne pitam ovo da bi pred nekim ovde ispao drugačiji, jer iskreno ovo nije dating sajt I ne radim ja ništa u svom životu da bi tebe ili nekog trećeg impresirai. Radim ono što mi je zanimljivo, bez obaziranja na to da li je ono "u fazonu", bilo u fazonu pre sto godina, mimo normale I zakona ili u cilju sprovođenja zakona. Ne radim nešto da bi bio drugačiji već isključivo za svoje zadovoljstvo. Za sve ostale me nije briga.
[ Predrag Supurovic @ 15.01.2014. 16:08 ] @
Citat:
ipacid:
Ja niti živim u americi, niti se bavim krađom automobila, ali mi je palo na pamet da bi baš bila fora da neko sedne u taj auto sa nekom kutijom u rancu, pritisne dugme I upali jammer I odveze im auto ispred nosa :)


Još da konstruktor nije napravio da, ako se prekine komunikacija sa tim automobilom, on se automatski imobiliše i zaključa...
[ ipacid @ 15.01.2014. 16:17 ] @
Mozda i jeste. Ali iskreno, nije mi ni bitno. Mene zanima da li bi bilo moguce napraviti takav uredjaj koji bi bio prenosiv, nista vise. Ni kako se pravi, ni da li su se oni setili da se zastite od toga.
[ 1OXB @ 15.01.2014. 19:11 ] @
Pa eto, sve smo saznali sto nas je interesovalo....