[ BrackoNe @ 14.01.2014. 14:15 ] @
Molim za pomoć!

Da li iko može da mi pomogne kako LAS fajl u kome mi je true color laser cloud, kako da ga otvorim u 3DS Maxu (ili Sketchup-u, ali je preglomazno za Sketchup) i da ga modelujem?
Više nemam kuda, ne mogu da završim master, a sve sam obezbedio i lasere, i dozvolu za skeniranje NAVAK, Ada Huje i Autokomerc staze, i iskenirao, postprocesirao podatke, i kada je došla poslednja faza - ćorak.

Ajde ako neko zna kako da uradim - neka se javi. Fajl otvorim bez problema u AutoCad Civil 3D 2012, ali neće da ga otvori u 3DS Max ista verzija, takođe sam obradio fajl u ReCap-u 2014 i ne mogu da ga otvorim, tj. ne znam da ga otvorim u 3DS Max 2014.

Kako?

Slike laserskog skena:


Primer LAS fajla, tj. čitava staza Autokomerca:
https://www.dropbox.com/s/pi0mk1p2xevwgdo/scans_WGS84_All.las

Još jednom molim za pomoć!

Hvala,
Nemanja
[ labicko1 @ 17.01.2014. 14:14 ] @
Imas ovde usera MOHOK7 kontaktiraj ga on radi nesto slicno.

Takodje imas ovog tipa : http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showuser=80 koji radi slicne stvari, nisam siguran kolko ce on hteti za dzabe da ti pomogne.

Iskreno ne znam koj si fakultet ali su kod nas mnogi na fakultetima krenuli da koriste CAD i skenere za 3d vizualizacije. Skroz pogresno ali shvativces to vremenom kada budes trebao da zaradis koju paru ovime. Taj skener ima neverovatnu preciznost i koristi se za sasvim druge stvari, umesto da vas uce to oni se za**bavaju sa 3D vizualizacijama.