[ I AM BORGS @ 14.01.2014. 20:46 ] @
Poštovani kolege ! treba mi šema za gore navedeni uređaj. uređaj se nemože isključiti na jedan (1) pritisak dugmeta Power , nego se više puta mora isključivati, jer on nakon isključivanja SE SAM ponovo uključi. ponekad ga treba isključivati od 3 pa čak i do osam (8) puta. meni baš zanimljiv kvar , jer se 99% uređaja kad su u kvaru neče uključiti , a ovaj baš suprotno. postavljam i sliku.
[ Jordan Čebron @ 15.01.2014. 08:11 ] @
Da nije u pitanju daljinski upravljač ????
[ I AM BORGS @ 15.01.2014. 09:05 ] @
ne, nije daljinski ispitao sam ga sa kamerom od mobitela da neradi i kad netreba (kad nediram tipke ).
[ Jordan Čebron @ 15.01.2014. 11:56 ] @
Tražio pa nema nikakve dokumentacije oko toga.
Osobno bi ja aparat otvorio,uzeo fen za sušenje kose pa solidno zagrijao elkose u svičeru te isprobao kako onda reaguje.Probao bi ga i resetirati ali sada ne znam tačno kako ide za ovaj model,nekde sam našao,da se najprvo iz struje izvuče gajtan pa se onda na aparatu zajedno stisne dugme POW i P+ te se tako drži,uključi gajtan u struju i sačekati šta se desi-pokušaj-možda če biti kakvih uspjeha.
[ I AM BORGS @ 15.01.2014. 20:34 ] @
hvala za pokušaj traženja šeme !! ovo što si predložio ću napraviti . javiti ću se sa rezultatima.
[ I AM BORGS @ 17.01.2014. 20:33 ] @
problem rješen !
javljam rezultate :
1. grijanje fenom elkoša samo je pogoršalo stanje - još se teže isključivao !!
2. resetirao ga softverski (nema fizički restart) nije pomoglo !!
3. POWER i P+ = kao da nisam ništa napravio.
4. izmjenio sve elkoše u mreži jer nemam šemu za taj uređaj i tek se onda NORMALNO ISKLJUČIVAO !
elkoše koje sam mjenjao :
22u/400v
4,7u/400v
1000u/16v
1000u/16v
470u/16v
470u/16v
220u/16v
Posebno se zahvaljujem kolegi Jordanu koji se jedini javio !!
[ I AM BORGS @ 20.02.2014. 21:37 ] @
ponovno se javljam da sam u međuvremenu imao problema sa navedenim uređajem. kako sam napisao u postu gore uređaj se normalno isključivao . međutim pre par dana nije se htio uključivati. pa sam ponovo " pretresao" mrežu i ustanovio da je kvar u TNY176PN. nisam bio len i usput sam promjenio i optokopler 817c i sad se ljepo i uredno uključuje i isključuje. ovo pišem u namjeri da pomognem nekome tko bude imao istih ili sličnih problema. pozzz