[ milen989 @ 16.01.2014. 20:00 ] @
| Da li mi neko moze pomoci kako da aktiviram mini vs j7 frekventni regulator.imam ga u konzoli za upravljanje brentom.Njegova bi uloga trebala biti podesavanje mera.Medjutim,on radi samo na rucno podesavanje.Ne reaguje na ubacivanje parametara.Imam neke informacije da se u njega ubacuje neka kartica pomocu koje se programiraju parametri i onda funkcionise.I ako ta kartica stvarno postoji kazite mi gde bi to mogao da kupim i osposobim masinu.
Ako neko zna nesto o ovome neka mi objasni na koji nacin se sve to resava.
|
[ mish_ns @ 17.01.2014. 06:55 ] @
Pozdrav...
Da li možete malo detaljnije da objasnite šta od parametara treba da se podesi???
Citat: milen989:Medjutim,on radi samo na rucno podesavanje.Ne reaguje na ubacivanje parametara.
Ovo mi nije baš najjasnije. Parametri se unose kada je regulator u stop modu...nakon toga se pušta u rad i radi po tim parametrima...
[ _str_ @ 17.01.2014. 08:54 ] @
Ako je prvi parametar nula onda su ostali zakljucani.
[ mish_ns @ 17.01.2014. 09:45 ] @
Citat: _str_: Ako je prvi parametar nula onda su ostali zakljucani.
Misli se na parametar n01???
On treba da bude na 1...
[ milen989 @ 21.01.2014. 19:55 ] @
Ovako,ta brenta ima mogucnost automatskog podesavanja dimenzija pomocu regulatora i mogucnost rucnog podesavanja zasebnim tasterima,prostije receno podesavanje od oka.Regulator je povezan sa unitronics jazz preko koga se bira zeljena mera koja je unapred uneta.Ali ,kada se sve to uradi regulator ne odgovara na zadate mere vec sve ostaje na onoj mogucnosti od oka .
Mislim da je u pitanju to da je regulator na neki nacin zakljucan kao sto kaze clan str .I ako je to tacno postoji li nacin da se to resi.Da li postoji neka kartica,kod ili nesto tome slicno,a sto ovaj uredjaj trenutno ne poseduje.
Da li se parametri ubacuju preko racunara ili na uredjaju direktno i cemu sluzi onaj slot s prednje strane.
[ glackop @ 21.01.2014. 21:23 ] @
A otkud znas da je sve ok sa tim Unitronikom,jer on je taj koji treba da kaze regulatoru kad da krene i stane,jel ta masina nekad uopste radila ili si tako kupio pa hoces sam da je osposobis?
[ mish_ns @ 22.01.2014. 06:15 ] @
Citat: mish_ns: Misli se na parametar n01???
On treba da bude na 1...
Da li si proverio ovaj parametar???
parametri mogu da se unose preko dugmadi na frekventnom....
Citat: glackop: A otkud znas da je sve ok sa tim Unitronikom,jer on je taj koji treba da kaze regulatoru kad da krene i stane,jel ta masina nekad uopste radila ili si tako kupio pa hoces sam da je osposobis?
Da li si proverio Unitronics (kao što reče glackop)???
[ milen989 @ 24.01.2014. 20:16 ] @
Masinu sam kupio tako kao sto je sad i zelim da je osposobim.Imam neke informacije da je nesto sa nje skinuto kako regulator ne bi mogao funkcionisati pravilno.U njemu postoje memorisane dimenzije koje sam pokusao da aktiviram ali neuspesno.Sve sto sam uspeo na parametru 1 je to da aktiviram da se masina pomeri ali kada krene ne staje dok ne iskljucim napajanje.A trebalo bi valjda ako zadam da se pomeri za 20 cm da ona sama to uradi i stane.
A sto se tice unitrinicsa,on funkcionise ,ubacuje dimenzije.....Nisam siguran ali mislim da je s njim sve u redu.
[ ybeelsec @ 24.01.2014. 23:23 ] @
ima li encoder za mjere na brenti?
[ milen989 @ 25.01.2014. 17:03 ] @
Ja se izvinjavam,ali prvo ne znam sta je to i kako izgleda,a i ne znam gde bi to trebalo da se nalazi.
Regulator kada dobije napon na displeju pokaze 0.0 ,a na unitroniku pise ugodan rad a zatim unesi podatke(debljina daske,debljina reza ....).Kada sve to ukucam i pritisnem dugme za pokretanje brenta se pokrene ali ne staje ni sama po zadatoj mer ,ni pomocu bilo kog tastera.Moram iskljuciti napajanje da bi zaustavio.
[ glackop @ 25.01.2014. 20:48 ] @
Ne verujem da ces sam uspeti ali evo sta jedino mozes uraditi pa ako i dalje nece nadji nekog elektronicara koji poznaje tu oblast.
N-01 stavi da bude 1/kao sto ti je vec receno/
N-02=1
N-03=2
Pa probaj.
[ mish_ns @ 26.01.2014. 11:07 ] @
Citat: ybeelsec: ima li encoder za mjere na brenti?
I ja pretpostavljam da bi morao biti neki enkoder koji meri poziciju...
Verovatno ti zadaš neku debljinu ali pošto nemaš povratnu informaciju (sa enkodera) mašina stalno radi...
jel možeš da okačiš slike mašine?
[ milen989 @ 29.01.2014. 19:32 ] @
A da nije mozda taj encoder onaj deo sto se ubada s leve strane unitronicsa ili je to samo veza s racunarom.Na slikama sam video da tu stoji neku deo sa kablom ,a na ovoj masini ga nema.
http://2.bp.blogspot.com/-G-F_...UT7Y/s1600/Jazz%2BEthernet.jpg
I sta bi to moglo biti sto je skinuto ili na neki nacin uklonjeno sa nekog od ovih uredjaja kako oni ne bi mogli funkcionisli.
[Ovu poruku je menjao milen989 dana 29.01.2014. u 20:45 GMT+1]
[ milen989 @ 29.01.2014. 19:49 ] @
Citat: ybeelsec:
ima li encoder za mjere na brenti?
Da nije taj encoder ovako nesto:
http://www.mikrokontrol.rs/sli...like/adm565.jpg?rand=936775615
Ovakvog dela ima....
[ BlackForce @ 29.01.2014. 21:28 ] @
Na prvoj slici ti je komunikacioni kabel izmedju unitronicsa i racunara(preko njega ubacujes,iscitas,menjas program),a ova druga slika je encoder,koji vezujes za unitronics ili na frekventni(sve zavisi kako je konstruisan ceo sklop).
[ POČETNIK @ 31.01.2014. 14:09 ] @
Enkoder se nalazi na pogonu kretanja mosta,na reduktoru ili čak na motoru,nesjećam se tačno, nešto sam servisirao oko tog pre 2-3 god.Frekventni pretvarač ti reguliše brzinu kretanja,enkoder prati pređeni put i šalje informaciju računaru,a za isključenje u max .položaju još mora da postoje krajnji isključivači.Jel imaš dokumentaciju od J7.Problem je najverovatnije oko enkodera ili njegovog kabla.
[ glackop @ 31.01.2014. 14:32 ] @
Najbolje bi bilo kada bi on postavio slike masine iz nekoliko ugla.
[ milen989 @ 31.01.2014. 15:43 ] @
Stavicu slike ovih dana.Nemam nikakva dokumenta o nicemu.Kabal od enkodera ide u orman gde se nalazi J7 i gde je ceo sklop sa osiguracima i drugom elektrikom.
[ milen989 @ 12.02.2014. 15:24 ] @
[ ZAS011 @ 12.02.2014. 15:38 ] @
Eto, ima enkoder, Omron E6B2-CWZ6C
Lepo se vidi na Slika0408.jpg 
Nije ti baš za DIY pretresanje, neko ko zna kako te skalamerije funkcionišu bi trebalo da te poseti (a ti da budeš dobar domaćin).
Frekventni ti očigledno radi, treba da se pretrese kompletno upravljanje.
I isteraj tu drvenu prašinu is elektro ormana, nebezbedno je.
[Ovu poruku je menjao ZAS011 dana 12.02.2014. u 16:50 GMT+1]
[ milen989 @ 13.02.2014. 15:23 ] @
Da li je moguce da je problem u ovom delu?Jer je neko namerno nesto pokvario da masina ne bi mogla funkcionisati ispravno.A sta je uradjeno niko ne zna.Vidi se na slici da je plastika slomljena pa mislim da nije tu glavni problem....
[ mish_ns @ 13.02.2014. 17:54 ] @
Kao što je već neko napisao...to je ekoder...treba ga skinuti i proveriti...
Da li ima napajanje? Da li daje signale A, B, Z?
[ milen989 @ 10.03.2014. 19:46 ] @
Na koji bi deo trebao biti povezan enkoder tj.izlazi A,B i Z.Da li na unitronic ili na mini vs 7 regulator.Ima nekih otkacenih zica pa ne znam gde bi trebalo da budu povezane.Ima napona na enkoderu.
[ mish_ns @ 10.03.2014. 20:06 ] @
Pretpostavljam da bi trebalo na PLC-u...
E sad treba videti na koje ulaze PLCa se povezuju A, B, Z...
[ radisamaletic @ 20.03.2016. 14:07 ] @
imam fr.regulator omron mini vs j7azb0p7 radi besprekorno lokalnim komandama ali kada pokusam da dodam spoljne komande : prekidače i potenciometar ne reaguje! trebalo bi ga programirati pa mi treba pomoć .unapred hvala!
[ mish_ns @ 21.03.2016. 08:09 ] @
Pozdrav.
Prvo bi trebalo pogledati u manualu šta od parametara treba podesiti.
Ako je vec bio deo nekog pogona, možda bi najbolje prvo bilo resetovati regulator (vratiti parametre na fabrička podešavanja).
I najbitnije je kakvu konfiguraciju želiš, promena brzine potenciometrom, promena smera na prekidač, start stop tasterima ili prekidačem ???
[ radisamaletic @ 23.03.2016. 19:47 ] @
Fr. regulator je nov nije nigde ugradjivan..nemam nikakvo upustvo.Isti radi lokalnim komandama sve što mi treba:run levo stop i obrnuto , potenciometrom menja fr. ali! kada dodam potenciometar i dva tasterra regulator ne reaguje ni na jednu komandu.Prebacim ga na lo/re opciji na Remote i opet isto! unapred hvala za pomoć.
[ zica49 @ 23.03.2016. 21:09 ] @
Strana 52 i 67 manual-a sve opisano.
[ mish_ns @ 23.03.2016. 22:03 ] @
Pozdrav.
Da bi mogli pomoci treba nam detaljniji opis. Kako su tasteri i potenciometar povezani na regulator. Odnosno na koje terminale. I drugo, da li su podesavani neki parametri...
[ glackop @ 23.03.2016. 23:41 ] @
Ako hoces,a ne moras da ga vratis na fabricka podesavanja,stavi N01 na 8 i reset je uradjen,onda,stavi N02 na 1 N03 na 2 ,i time si resio da prihvata spoljne komande,ako treba da smanjis vreme ubrzavanja-usporenja sa 10 sek.koje su po difoltu to radis na N16 i N17,ako hoces da podizes frekvenciju iznad 50hz koja je sada takodje po difoltu to radis na N09 ali koliko se secam prvo valjda moras da podignes frekv.na parametru N30 npr stavi 100 da bi htelo na N09 da prihvati vise od 50 i tj max 100.
N31 je donja granica frekvencije N32 nominalna struja motora...
P.s. N01=8 ako se sam nakon reseta ne vrati na N01=1 moras taj parametar vratiti na 1,ali mioslim da ce to on sam odraditi.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|