[ lan-mi @ 18.01.2014. 00:47 ] @
Pre oko 2 godine sam za kolegu sa posla napravio program za relejnu plocu sa ft245 cipom i ds18b20 senzorima kojim kontrolise svoj sistem sa solarnim panelima (link) Posto je ceo sistem baziran na PC-u, sada bih to sve da uradim sa nekim mikrokontrolerom. Kako mi je znanje o mikrokontrolerima informativno, broj projekata sa istim <1, alat za rad(lemljenje) smesan, nekako logicno, posle silnog googlanja, je Arduino. Vrteo sam se i oko mini kompjutera rapsberry pi (jos ga merkam), ali mi se Arduino uber svidja iz vise razloga - starter kit idealan za testiranje(dosta se i na forumu preporucuje za pocetnike), gomila shield-ova, cena... Ja sam sam napravio ovu kombinaciju: Arduino UNO(ili neki drugi?) + Arduino relay shield +Ethernet shield Pitanja: Gde je nabolje poruciti ovo a da stize u Srbiju bez velikih troskova? Ima li ovako necega da se kupi u Serbiji po normalnim cenama? saperel.com, da li su OK? Ima li neke vece razlike u kvaltetu ovih komponenti u zavisnosti od proizvodjaca(kina vs evropa)? [Ovu poruku je menjao lan-mi dana 18.01.2014. u 05:36 GMT+1] |