[ dejan92 @ 19.01.2014. 00:44 ] @
Ljudi treba mi jedna informacija,ovako,oduvek me je interesovalo kako se dekodiraju mobilni telefoni,znaci sta jedan servis treba da ima,koji hardver i softver da bi mogo da dekodira? lupam,kad bi ja hteo da otvorim servis za dekodiranje sta bi trebo da kupim,nabavim itd.P.S. par fona sam dekodirao licno preko jednostavnog koda koji nadjem na netu,jel to moze za svaki telefon tako ili ne? hvala u napred.
[ superbaka @ 19.01.2014. 09:06 ] @
u osnovi, dekodiranje se vrsi zamenom kodiranog OS-a telefona nekodiranim... prikacis telefon na komp, izbrises mu taj sistem koji ima i ubacis novi... u sustini, treba ti jedan komp, kablovi koji odgovaraju telefonima i sistemi za telefone koje skupljas na specijalizovanim warez forumima... ne postoji ni jedan dobar razlog da pocinjes sa time sada obzirom da se trziste za tako nesto rapidno smanjuje i da mogu da opstanu samo oni serviseri koji objedinjavaju vise usluga odjednom, a ne samo dekodiranje...


btw, pogresan forum...
[ dejan92 @ 19.01.2014. 15:27 ] @
"i sistemi za telefone koje skupljas na specijalizovanim warez forumima..." mozes li da mi preciziras sta ovo znaci,tj kakvi su to sistemi i kakvi su to forumi i placa li se to sta? Pa jedan moj drugar i ja vec duze vremena se bavimo popravkom racunara u nasem malom gradu,mogu da kazem da nam fino ide,imali smo cesto i po neki telefon koje smo uspesno popravljali,pa smo dosli na ideju da se raspitamo oko tog dekodiranja bilo bi dobro i na tome po nesto zaraditi hehehe :) Hvala.
[ dejan92 @ 22.01.2014. 13:29 ] @
Moze li mi neko pomoci? :/ I pitam se kako se radi sa boxevima za dekodiranje,npr kupim jedan box i mogu sve da dekodiram ili za svaku marku postoje razliciti boxevi?
[ ZZIKA @ 24.01.2014. 20:16 ] @

Zamena softvera ne može da dekodira telefon.
Security zona u kojoj se nalazi kodni sistem telefona je potpuno odvojena od softvera telefona i promenom softvera ti u stvari nećeš ništa promeniti u Security zoni, pa samim tim nećeš ga ni dekodirati. Samo u retkim slučajevima u prošlosti je postojala mogućnost da se softver patch-uje i zaobiđe kodni sistem, ali tu se samo radi o 1 modelu u 1000 drugih.

Posao dekodiranja je mnogo kompleksniji od jednostavnog flešovanja softvera USB kablom, a i zahteva mnogo skupog alata.

Neke telefone je lako dekodirati - postoje čak i besplatni kalkulatori za kalkulaciju KOD-a kojim dekodiraš telefon, ali se tu radi ili o veoma starim modelima ili nekim totalno bezvrednim. Takođe se mogu naći i besplatni softveri koji preko kabla ili nekog jeftinog BOX-a mogu da dekodiraju poneki telefon, ali se i tu radi o relativno starim modelima koji nisu vredni pažnje.

Da bi ozbiljno počeo da se baviš dekodiranjem potrebno ti je par profesionalnih BOX-eva za taj posao.

Recimo ovako:

Samsung: Z3X BOX, a nije loš ni NSPRO, ali ga malo vreme gazi Ima tu još dosta dobrih BOX-eva, ali Z3X je sasvim OK

NOKIA: na dekodiranje novih modela (od modela 2700, 6303, pa svih novijih) zaboravi - nećeš ti praviti Brute Force mašinu - preskupo je. Za servis ... nije loše imati Infiniti BEST dongle i recimo ATF BOX.

SonyEricsson i SONY: SETOOL , ali za dekodiranje novih modele slaba vajda i od njega iako ... radi ponešto.
SeTool nije loš, jer se uz doplatu može aktivirati i za LGE TOOL koji radi LG teleofne, a uz kupovinu dodatnih kredita mogu se dobijati kodovi i za najnovije LG i još neke druge telefone.

HUAWEI, ZTE ... i kinezi generalno, a boga mi i Alcatel i svašta ponešto: SIGMA BOX

Nije loše imati i GB KEY, NCK DONGLE ili NCK BOX, UFST BOX ... i mnoge druge.

Uglavnom sve vredno se plaća i plaća i plaća ...

Ja sam odavno u penziji i više se ne bavim telefonima, ali eto ... to ti je neki početak. Bez ovog gore navedenog ne vredi ni počinjati, a sve to nabrojano se sada može i dosta povoljno nabaviti (kriza je, pa su i cene alata niže), ali računaj na minimum 1000 EUR-a za start, dok je gornja granica... veoma visoko.

Lično mislim da ako nisi elektroničar i ako se slabo razumeš u tematiku ne treba ni da počinješ sa ovim poslom. Ako ipak želiš da ga radiš, bez prethodne prakse nemoj se upuštati u ovu avanturu, jer dok gledaš sa strane sve izgleda lako i jednostavno, a kada počneš da radiš i kreneš da ubijaš telefone i praviš veliku štetu - tek onda shvatiš o kakvom se poslu radi i koliko je tu praksa važna.
Zato svako ko želi da se bavi tim poslom prvo jedno vreme radi kod nekog ko već radi sličan posao, pa se posle par godina osamostali.

[ dejan92 @ 04.02.2014. 16:18 ] @
Hvala na pomoci,interesuje me jos 1 stvar,imaju kodovi koje kupis ukucas u telefon i telefon je dekodiran.Na kom principu to radi i koliko je to sigurno kada kupis taj kod da ces dekodirati telefon,i koliko je to dobro za telefone.Hvala u napred.
[ ZZIKA @ 06.02.2014. 08:13 ] @
KOD-ovi koji se kupuju preko InterNet-a su dobro rešenje, jer se radi o najčistijem mogućem načinu dekodiranje. Telefon traži KOD, ti taj KOD uneseš, pa ako je KOD dobar telefon će se otključati. Ako nije dobar, neće se otključati. Nema posledica po rad telefona ni u jednom ni u drugom slučaju, jer se radi o načinu dekodiranja koje je sam proizvođač predvideo.

Međutim, dešava se da KOD nije dobar i da se telefon ne otključa, a ti si KOD platio. Kada se obratiš prodavcu KOD-a da bi ti vratio novac, to je teže odraditi nego otpustititi nekoga iz državne službe u Srbiji. :)

A otkud njima kodovi, to ti ja ne bih znao reći. Za neke telefone postoji algoritam koji na osnovu podataka iz telefona kalkuliše KOD za dekodiranje, pa pretpostavljam da su provalili algoritam i sada uzimaju novac kalkulišući. Ali, dešava se da sam provajder promeni kodni sistem i da kodovi rađeni kalkulacijom nisu dobri. U tom slučaju je jedino rešenje da se na "neki" način (od samih provajdera) dođe do baza sa serijskim brojevima telefona i njima pripadajućim kodovima i da se odatle vade kodovi.

Lično sam na ovaj način kodove kupovao samo za nekoliko telefona i od recimo 5 komada, 3 su prošla bez problema, a za 2 koja nisu prošla nikada nisam uspeo da izdejstvujem povrat novca iako je plaćano PayPall-om i postojala je jednostavna mogućnost za tako nešto. Slao sam i video snimke unosa KOD-a u telefon kako bih dokazao da njihovi kodovi ne prolaze, ali džaba.
[ dragan.djokic @ 06.03.2014. 14:01 ] @
Citat:
superbaka:
u osnovi, dekodiranje se vrsi zamenom kodiranog OS-a telefona nekodiranim... prikacis telefon na komp, izbrises mu taj sistem koji ima i ubacis novi... u sustini, treba ti jedan komp, kablovi koji odgovaraju telefonima i sistemi za telefone koje skupljas na specijalizovanim warez forumima... ne postoji ni jedan dobar razlog da pocinjes sa time sada obzirom da se trziste za tako nesto rapidno smanjuje i da mogu da opstanu samo oni serviseri koji objedinjavaju vise usluga odjednom, a ne samo dekodiranje...


btw, pogresan forum...Toliko budalastina si napisao u tri reda da je to umetnost!
[ TanjaO @ 23.06.2016. 10:52 ] @
Zamolila bih vas da mi objasnite kako da aktiviram setool box koji sam kupila?Naime kupila sam setool box sa namerom da kupim kredite za njihov server i od njih dobijam kodove.Jedva sam nekako uspela da ga instaliram, medjutim software nece da se pokrene i ne mogu da se registrujem.Na you tube sam videla da taj box u sebi ima neku sim karticu,a kod mene nema u njemu nikakav umetak za tu karticu.Molim vas da mi neko objasni sta da radim, jer sam ga kupila polovnog.
Zahvaljujem se na odgovoru.
[ dragan.djokic @ 24.06.2016. 12:44 ] @
Sam box bez kartice ne vredi nista i ne moze se koristiti Setool softver bez te kartice.
Ili vas je neko namerno prevario ili ste kupili nepotpun box, mozda blokiran...
To trebate da resite sa onim od koga ste kupili box.

[ TanjaO @ 25.06.2016. 10:40 ] @
Ja se izvinjavam,ali tek malopre sam rastavila uredjaj i videla da ispod ima sim kartica.Jer moze neko da mi objasni sta dalje da radim da bih mogla da kupim kredite i koristim njihov server.Bila bih jako zahvalna.Dali ima nacin da saznam da li je uredjaj blokiran? Na samom uredjaju ima samo zuta nalepnica na kojoj pise setool90159, da li je to broj uredjaja?Unapred hvala na pomoci jer tesko se nalazi neko ko hoce da pomogne u ovom poslu.
[ TanjaO @ 25.06.2016. 10:43 ] @
Na sajtu gde sam htela da registruem setool pise upozorenje: Please note: before purchase license (also known as activation) please be sure your smartcard is registered (manual). To register use free LGtool version (1.99 or earler) to run sw and access support area (download 1.99).
Kako da budem sigurna sto se tice smart kartice da li je registrovana?