[ vidonk @ 22.01.2014. 01:58 ] @
Pozdrav svima koliko vas ima Ovako zainteresovao sam se za rutere koje dobijamo od naših internet provajdera koji imaju user i admin korisnika, ja se ne slažem da imam samo user pristup ne znam za Vas ? Samo da napomenem da ne živim u Srbiji pa se tačna oznaka ruter može razlikovati od vaše ali su u suštini isti ![]() Kada kažem rutere mislim na Pirelli/ADB P.RG A4201G i sl. njemu i na ZTE ZXV10H20L Ovaj prvi nije baziran na linuxu tako da što se samog os tiče "teško" je doći do njega odnosno izvući binarne fajlove sa "samog rutera" ali ne i do podataka o korisnicima mislim na admin nalog ![]() Što se tiče ovog drugog ZTE-a on je "nov" za nas u CG i za sad samo imam korisnički nalog, zbog propusta u web interfejsu uspio sam doći do backup stranice koja je sakrivena kada se ulogujem sa iptv odnosno user korisničkim nalogom a sa koje sam uspio da pošaljem zahtjev i da sačuvam backup ali je on kompresovan i enkriptovan i uz pomoć google-a nisam našao ništa što može da ga dekriptuje. Što se tiče sigurnosti "web interfejsa" nikakav korisnički nalog Vam nije potreban da bi izmijenili bilo koje podešavanje na ruteru, ne znam jel smiješno il žalosno. Odlučio sam otići malo dalje i bacio pogled na sam fajl ali nisam mogao naći ništa o headeru fajla na osnovu binarnih vrijednosti skroz čudno ali ne odustajem postaviću ovdje sliku pa ako neko zna nešto više o svemu ovome volio bih kada bi podijelio mišljenje sugestiju ![]() ![]() Ova donja slika pokazuje dekriptovan sličan fajl od tog istog rutera samo možda starija verzija firmware-a koja nije kriptovala backup ovo je samo moja predpostavka ![]() kako bih pokazao da je header fajla "ispravan" jer je "isti" kao i kod mog backup-a. ![]() Šta čovjek može da uradi kako bi makar mogao naslutiti koja je kompresija/enkripcija u pitanju ? Ove standardne/najčešće nisu jer sam isprobao svaki mogući program i ništa ![]() Evo ga firmware od rutera pa ako nađete šta interesantno podijelite [Ovu poruku je menjao vidonk dana 22.01.2014. u 03:16 GMT+1] [Ovu poruku je menjao vidonk dana 22.01.2014. u 03:27 GMT+1] |