[ Borindolac @ 23.01.2014. 21:53 ] @
Dobio sam 3 coda za otkljucavanje modena: novi cod, stari cod i flas cod, pa me zanima koji da upisem? Ako neko zna bio bi mu veoma zahvalan da mi kaze odgovor!
[ Saša Nikolić @ 01.02.2014. 07:56 ] @
Verovatno si do sada rešio problem sa kodovima, ali ću iskoristiti priliku da iznesem i podelim svoja iskustva sa Huawei E3131. Sinoć sam otključao jedan takav modem. Imao sam problema sa kodovima, jer sada postoje stari i novi koda za otključavanje ( Telenor koristi novi kod ) i jedan kod za flešovanje modema.

Pitanje je koji bi kod za otključavanje u ovom slučaju bio odgovarajući. Pošto na raspolaganju imamo 10 pokušaja, možemo da probamo oba koda. Jedan će svakako otključati modem. Onima koji imaju tri koda a žele da iz prvog pokučaja otključaju modem, evo kalkulatora za izračunavanje koda na osnovu IMEI broja modema. Kalkulator koristi stari algoritam za izračunavanje kodova. ( http://mymodem.in/huawei.php ).

Kad u ovaj kalkulator ukucamo petnaestocifreni IMEI broj modema, dobijamo stari unlock kod i fleš kod. Verovatno će nam trebati NEW Algo Unlock Code. Njega ovaj kalkulator ne izračunava. Kalkulator će pokazati samo dva broja. Jedan od ta dva broja je stari kod za otključavanje, a drugi je kod za flešovanje. Pošto Borindolac ima tri koda u prvom pokušaju treba da ukuca kod kao koji ovaj kalkulator ne pokazuje. To je pravi kod za otključavanje.

Novi kod za otključavanje ( NEW Algo Unlock Code ) može se dobiti na forumima. Postoje ljudi koji ga besplatno izračunaju. Kalkulator za izračunavanje novih Huawei kodova nisam uspeo da pronađem.
[ Borindolac @ 01.02.2014. 10:25 ] @
Evo ovako stoje stvari: Posto sam korisnik mts-ovog usb postpaid modema, pod ugovorom do 20.12, tekuce godine, u isti sam stavio telenor karticu i zatrazeno mi je da ubacim unlock cod. Onda sam otisao na sajt http//www.modemunlock huawei calculator, i tamo sam dobio unlock cod, i flash cod, onda sam u prvom pokusaju greskom uneo pogresan cod, i ostala su mi jos 9 pokusaja. Onda sam uneo unlock cod, koji sam dobio na gore navedenom sajtu, i modem se nije otkljucao, vec mi je ostalo jos 8 pokusaja. Onda sam na istom sajtu, uz pomoc g+ aplikacije, dobio sledece codove: new algo code, koji je obelezen crvenim brojevima, old algo code obelezen zelenim brojevima, koji se podudara sa starim codom koji sam dobio predhodno, i koji nije uspeo da otkljuca modem, i flash code, koji se takodje podudara sa starim dnbijenim flash codom. Kada sam hteo da pokusam da probam sa ovi novim codom, slucajno na nekom sajtu sam procitao da korisnici usb modema, koji su pod ugovorom, ne bi smeli da otkljucavaju modeme, jer moze doci do posledica, tako da sam ja prestao sa pokusajima sve dok ne budem siguran dal' smem da otkljucam modem pod ugovorom, i koji tacno cod da unesem! Tebe Sasa, ako sam dobro razumeo, ja bi trebao da unesem new algo cod, ili flash cod? Hvala!
[ dr.da @ 01.02.2014. 14:23 ] @
Zorane :

Kao sto ti je Sasa rekao moras da koristis new algo codes .. sto je u tvom slucaju taj crveni sto si dobio .. jer taj zeleni koji se podudara sa onim sto ne radi je stari algo code .

Ja sam danas otkljucao sebi mts modem Huawei E3251 ..takodje nisu radili stari ..dok nisam nasao novi algo code .. tako da sto se tice mts modema E3251 i E3131 definitvno trebaju novi algo codes;_)

E sto se tice garancije ako ga otkljucas gubis je.. tako da ti odluci sta ti je raditi '=_)mada i to je diskutabilno ..
(tel iz mts koji je bio zakljucan na njihovu mreze,alcatel,otkljucao sam ga jos u septembru..pokvario mi se skoro .. odneo u servis .. oni su uneli novi software i ponovo zakljucali ;-) , a ja ponovo otkljucao hehe.. i naravno nista nisu rekli )

Servis za Alcatel i Huawei telefone i modeme je na Novom Beogradu

Ako ti treba taj modem i za telenor ili vipov net ..otkljacaj ga i koristi ..ako ti je primarni mts net onda nemoj ali tvoja odluka _)

Ja imam jos 4 meseca ugovorne obaveze , a i treba mi zbog vipovog neta jer ga imam a i ovaj moj modem je 42 mbit, taj tvoj je 21mbit.
Hocu da iskoristim max u brzini i od vipa ;-)

pozdrav
[ Saša Nikolić @ 01.02.2014. 19:49 ] @
Citat:
Borindolac:
Evo ovako stoje stvari: Posto sam korisnik mts-ovog usb postpaid modema, pod ugovorom do 20.12, tekuce godine, u isti sam stavio telenor karticu i zatrazeno mi je da ubacim unlock cod. Onda sam otisao na sajt http//www.modemunlock huawei calculator, i tamo sam dobio unlock cod, i flash cod, onda sam u prvom pokusaju greskom uneo pogresan cod, i ostala su mi jos 9 pokusaja. Onda sam uneo unlock cod, koji sam dobio na gore navedenom sajtu, i modem se nije otkljucao, vec mi je ostalo jos 8 pokusaja. Onda sam na istom sajtu, uz pomoc g+ aplikacije, dobio sledece codove: new algo code, koji je obelezen crvenim brojevima, old algo code obelezen zelenim brojevima, koji se podudara sa starim codom koji sam dobio predhodno, i koji nije uspeo da otkljuca modem, i flash code, koji se takodje podudara sa starim dnbijenim flash codom. Kada sam hteo da pokusam da probam sa ovi novim codom, slucajno na nekom sajtu sam procitao da korisnici usb modema, koji su pod ugovorom, ne bi smeli da otkljucavaju modeme, jer moze doci do posledica, tako da sam ja prestao sa pokusajima sve dok ne budem siguran dal' smem da otkljucam modem pod ugovorom, i koji tacno cod da unesem! Tebe Sasa, ako sam dobro razumeo, ja bi trebao da unesem new algo cod, ili flash cod? Hvala!Zorane, tebi trenutno ne treba flssh kod. Ovaj kod služi za menjanje firmwarea modema. Kad bi hteo da osavremeniš softver modema, pri instalciji bi morao da unes i flash kod. Trenutno je za E3131 aktuelana verzija firmwarea 21.158.00.00.1020. Ova verzija je objavljena u avgustu prošle godine. Na tvom modemu je instalirana verzija starija od ove koju sam pomenuo. Firmware se manja u slučajevima kada modem loše radi ili kada ga otključavamo bez koda, pa nam novi firmware služi da zaobiđemo stari kojim je modem zaključan. Nema potrebe da se baviš menjanjem bilo čega na modemu, tako da ti flash kod ne treba.

Da sam na tvom mestu, ja bih otključao taj modem. Oni se ne kvare često, a i da se jednog dana pokvari...čudan mi čuda. Ukoliko sumnjaš u ispravnost novog koda, mogu ti na pp objasniti kako da ti ga ponovo izračunaju. Mislim da treba da probaš taj kod koji imaš.

Ukoliko odlučiš da otključaš modem, ne zaboravi da pri prvom korišćenju nove mreže moraš uneti podešavanja za konkretnu mrežu. ( Telenor ili Vip ). O podešavanju interneta na modemima i parametrima za Vip i Telenor, više u mojoj poruci na stranici: http://www.elitesecurity.org/t462921-2#3337000 .
Napiši nam šta si uradio...Ako ti zatreba pomoć, tu sam.
[ Borindolac @ 02.02.2014. 09:47 ] @
Uspeo sam da otkljucam modem pomocu novog koda(new algo cod), zahvaljujuci vasim odgovorina i na tome vam hvala! E, sada se javlja novi problem. Kada stavim u modem obicnu sim vioce karticu, desava se da prilikom preuzinanja nekog fajla veza se diskonektuje, pa moram u toku procesa da se vise puta konektujem, a kada stavim postpaid karticu, radi odlicno! Neznam u cemu je problem, ako neko od vas zna u cemu je problem neka mi odgovori! Hvala vam jos jednom.
[ Saša Nikolić @ 02.02.2014. 13:17 ] @
Drago mi je što si rešio problem i otključao modem. I ja sam primetio da je Huawei modem E3131 drugačiji od onih na koje sam navikao (npr. E1550 ili E173).

Na postpejd karticama modem se sam podešava i konektuje na net. Kad na interfejsu modema prekinem konekciju, ne mogu ponovo da se konektujem. Moram da izvadim modem ili da tražim internet podešavanja u donjem desnom delu ekrana ( na sedmici je to mala ikonica sivog monitora ). Još uvek ispitujem ovaj modem. Za pripejd kartice moraš napraviti profil za novu mrežu, kao na starim modelima. Postupak za uspostavu veze je isti. Kad prekineš vezu, pa želiš ponovo na net, jednostavno pokreneš konekciju preko interfejsa modema kao i ranije.

Mislim da je u tvom slučaju problem i to što si modem podesio ( ili je podrazumevano podešen) da prima samo 3G signal. Možda u tvom mestu varira kvalitet 3G signalamreže koju želiš da koristiš. Kod mene npr. VIP nema 3G signal. Zato pri podešavanjima izaberi Prioritet WCDMA umesto Samo WCDMA. Ako ni to ne pomogne izaberi EDGE-GPRS konekciju, proveri modem i ubuduće zaobiđi korišćenje interneta na takvoj mreži. :)

Milsim da nam dr.da može pomoći oko problema sa modemom E3131, jer duže vreme koristi ovaj modem iz MTS-a na VIP mreži u uvek ima dobru konekciju.
[ dr.da @ 02.02.2014. 13:43 ] @
Zdravo Sasa i Zorane ;-)

Koristim HUAWEI E 3251 , Vi koristite E 3131 ,jedina razlika je sto je ovaj moj 42mbit dual carrier...vas 21 mbit ...

E sad ja njega koristim od juna na mts i stvarno je mts net jaci nego vipov ...sto sam primetio koristeci u 4 razlicita grada i u putu izmedju njih ;-)

Od skora koristim vip neta na tom modemu i lepa stvar sto je brzi mada ponekad zna da se ukoci ali nema seckanja i download mu ide preko 2MB sto je super...

Sasa dobro je sto imas makar mts brzi net .. jer onaj uzas od edge i gprs nije ni za sta ;-)

Zorane ti koristi koji net sada na tom modemu nakon sto si ga otkljucao ...
-moras dobra podesavanja da ubacis za mobilni net za mts postpaid net /mts prepaid net / ako ubacujes kartice iz telefona tu idu treca podesavanja /
-za vip net ti je uvek ista podesavanja bez obzira da li koristsi mobilni net post ili pre karticu ili klasicna post /pre paid kartica ..
-obrati paznju na tip mreze sto ti je Sasa rekao i da podesis da pristupa uvek brzoj a onda u desnom cosku aplikacije moras da imas gde su antenice WCDMA a
kada se konektuje mora da ti pise HSPA+
-moras za svaki profil da podesis parametre kako treba u tools , profile management i ne bi trebao da imas problema

Na E3251 sam testirao sve tri mreze i njihov mobilni net kako post i pre, tako i sa post i prepaid kartica sve radi kako treba tako da mozes svaki mb gde god da imas da ga iskoristis ;-)))

pozdrav
[ Borindolac @ 03.02.2014. 11:37 ] @
Pozdrav! Ovako, trenutno koristim mts net na obicnoj sim kartici, posto trenutno mts ima najbolje povoljnosti za internet (100din za 200mb). Podesavanja su samo wcdma, a kada se konektujem u cosku pise hspa+ ali se kasnije menjaju, cas wcdma, cas hspa+. Signal je u principu zadovoljavajuci, e sad kada sam na postpajd kartici radi odlicno, ali zato na pripejd kartici iz telefona zeza, i to upocetku se diskonektuje a kasnije se desava da ne mogu da pristupim ni na jednom sajtu a veza je konektovana. Onda moram da se diskonektujem, pa konektujem da bi net proradio! Ovo se najcesce dasava kada sam u dowloadingu. Parametri za obicnu sim karticu su sledeci: user name:mts, lozinka:mts, apn: gprswap, pristupni broj *99***1# Ako postoje druga poderavanja napisite ih. Pozdrav i hvala!
[ Saša Nikolić @ 03.02.2014. 17:04 ] @
Zorane,

umesto apn: gprswap probaj apn: gprsinternet.
Ono što sigurno znam je da postoje dve vrste kartica: DATA kartica namenjena samo za net i SIM kartica koju koristimo za razgovore, poruke i internet na tlefonu. Moguće je da je do kartice, naročito ako je starija.

Meni je zanimljovo to da ti na modemu signal varira od WCDMA do HSDPA. Podesi modem za prijem samo HSDPA signala. ( Alatke--opcije--mreža). Desno piše Tip mreže. Izaberi SAMO WCDMA. Probaj tako. Ako nije bolje, biraj PRIORITET WCDMA. Mislim da će ti nešto od toga pomoći. Ako ne pomogne problem je možda do kartice i tu nema pomći. Jednostavno, zbog voice i sms funkcije, oslabljen je internet protok. Postoji još jedna realna mogućnost za probleme sa konekcijom na pripejd kartici. Operater, u ovom slučaju Mts može na pripejd SIM karticama da ograniči brzinu internet saobraćaja.

Probaj nešto od ovih predloga. Možda nešto i upali. Meni je konekcija na preipejd kartici sasvim ok, ali ja nemam visike zahteve u pogledu uploada i downloada. Meni je važno da imam fejs, yutoobe i ništa više od toga.
[ Borindolac @ 04.02.2014. 15:49 ] @
Upravu si Sasa, problem je bio do kartice. Ova moja kartica iz telefona je stara, pa sam stavio u modem novu sim karticu i radi zadovoljavajuce. A, sto se tice podesavanja mreze je samo wcdma, ali i dalje mesa, a kada podesim na 2g mrezu (edge), onda je protok veoma spor, a na prioritet wcdma, onda se javlja problem prilikom gledanja nekog klipa na yutube, zato sto se mesaju 3g i 2g signal, i dolazi do seckanja klipa prilikom reprodukcije. Pozdrav Sasa i hvala na pomoci, a takodje hvala i dr.da!
[ Saša Nikolić @ 04.02.2014. 21:30 ] @
Zorane,
Najvažnije je da modem radi i da "završava posao" kad nema drugih mogućnosti. Gledanje video klipova preko neta sa pripejd karticom može da dovede do bespotrebnog trošenja osnovnog kredita na kartci. Sto megabajta koje uzmeš za npr. 200 dinara, brzo se potroše i onda vrlo brzo pređeš na trošenje osnovnog kredita. To se vrlo često pretvori u problem, npr. usred noći ostaješ bez kredita, iako surfovanje započeo sa 100 mb i 500 dinara osnovnog kredita. :)

Otključani modem je odličma stvar za kakav-takav internet na letovanju, npr. u Crnoj Gori. Kod crnogorskog Telenora na pripejd karticama postoje dodaci za internet, tako da za pola evra možeš dobiti 100mb interneeta. Isplati se ponekad i u našim uslovima, kad nema signala mreže koju koristimo, pa nam treba alternativno rešenje koje nudi konkurencija.

Drago mi je da si rešio problem. Ako ti opet zatreba bilo kakva pomoć oko otključavanja i podešavanja modema, tu smo da rešavamo.
[ Zort @ 17.02.2014. 19:41 ] @
Imam telenorov Huawei e3131 modem. Pokusavam da ga otkljucam. Kako sam shvatio treba da unesem new unlock kod. Na ovom linku sam nasao kalkulator. Interesuje me sad sta da stavim za IMEI broj??? Gde se on nalazazi??? Pre sam pokusavao da otkljucam modem. Nisam znao da imam samo 10 pokusaja, tako da mi je sad ostalo samo 5. Hvala na pomoci.
[ Zort @ 17.02.2014. 20:23 ] @
Zna li iko kako da saznam IMEI?
[ Saša Nikolić @ 17.02.2014. 20:42 ] @
Citat:
Zort:
Imam telenorov Huawei e3131 modem. Pokusavam da ga otkljucam. Kako sam shvatio treba da unesem new unlock kod. Na ovom linku sam nasao kalkulator. Interesuje me sad sta da stavim za IMEI broj??? Gde se on nalazazi??? Pre sam pokusavao da otkljucam modem. Nisam znao da imam samo 10 pokusaja, tako da mi je sad ostalo samo 5. Hvala na pomoci.


Pošto imaš samo 5 pokušaja - uspori malo. Nisi trebao bez veze da trošiš pokušaje koje si imao na raspolaganju. Kada otvoriš gornji poklopac modema, na strani na kojoj se stavlja kartica, nalaze se sitni brojevi. Videćeš ih jasnije u bolje osvetljenoj prostoriji. Tebi treba IMEI broj koji sadrži 15 cifara. Kad ga nađeš, zapiši ga i javi mi da si ga našao. Onda ću ti pisati šta i kako dalje.
[ Zort @ 17.02.2014. 20:54 ] @
Uspeo sam da nadjem imei tako sto sam zvao provajdera. Mislio sam da sam nasao tacan kalkulator za unlock code medjutim ispostavilo se da to nije to ili ja ne znam na sta treba da kliknem pa da mi izbaci zeljeni rezultat. Tako da je sada glavno pitanje na kom sajtu moze da se izracuna unlock code.
[ Saša Nikolić @ 17.02.2014. 22:33 ] @
Čudi me da ti je bilo lakše da nazoveš provajdera zbog IMEI broja, nego da otvoriš poklopac modema i sam pročitaš broj.. Još čudnije mi je da su ti oni tek tako dali bilo kakav broj. Ispod poklopca modema na strani gde se nalazi kartica pročitaj IMEI broj. Proveri da li je broj koji si dobio od provajdera isti kao broj na modemu. Možda ti provajder nije dao tačan broj. Moraš biti jako pažljiv u tim stvarima. Imaš još samo 5 pokušaja. Za dalje, imaš sve u pp.
[ Ćure @ 12.08.2014. 11:43 ] @
Da li bi mogao neko da mi pomogne na ovu temu:

http://www.elitesecurity.org/t...Otkljucavanje-mt-Huawei-modema

Hvala mnogo.
[ sasa1230 @ 22.01.2015. 19:39 ] @
http://bb5.at/huawei.php?imei=IMEI
[ Nelliot87 @ 10.04.2015. 11:43 ] @
ja imam telenorov huawai e3131 pokusavao sam ga raznim aplikacijama otkljucati ali nisam uspeo
kako to i pomocu cega ide ne znam a cuo sam da to znaci da mozes koristiti ga za mts vip i telenor internet sim kartice to bi mi bilo zgodno za mts karticu ali nemam predstavu kako se otkljucava naime pokusavao sam raznim fles kodovima imai kodom koji sam dobio ali uglavnom mi porucuje da ne podrzava app taj modem ili tako nesto
[ Monac2012 @ 11.04.2015. 15:01 ] @
Daj mi Imei na pp da propustim kod kalkulator i poslacu ti sve verzije algo kodova neki od ta 3 koda ce da upali
pozdrav
[ Nelliot87 @ 23.04.2015. 18:10 ] @
koji program da koristim za upotrebu sve tri mreze i gde da nadjem podesavanja mreze
[ Ćure @ 24.04.2015. 08:30 ] @
Podešavanja ćeš pronaći ako ukucaš, na primer, vip podešavanje interneta, mts podešavanje interneta i telenor podešavanje interneta.

Ako nisi otključao modem, generiši novi algo kod na ovom sajtu: huaweiunlockcalculator tacka com, pa izaberi huawei-new-algo
IMEI ti piše i na kutiji uređaja, i na modemu ispod poklopca. Kada dobiješ novi algo kod, ubaci SIM karticu nekog drugog operatera i pokreni program za konektovanje na internet. Pojavice ti se prozor gde treba da uneseš dobijeni generisani kod. Nakon otključavanja modema, kreiraj novi profil za odgovarajućeg operatera, i moći ćeš da se konektuješ na internet.
[ Nelliot87 @ 24.04.2015. 08:53 ] @
trazio sam za mts nema to jedno drugo kako ja to da ubacim u program za konektovanje interneta telenorovog softwera
[ Nelliot87 @ 07.05.2015. 07:59 ] @
kako da namestim za tablet xpad 95 podesavanja za mts i telenor oba prepaid zna li ko?

da li je isto kao i kod podesavanja za pc i koje su razlike
[ Nelliot87 @ 09.05.2015. 13:42 ] @
Citat:
Monac2012:
Daj mi Imei na pp da propustim kod kalkulator i poslacu ti sve verzije algo kodova neki od ta 3 koda ce da upali
pozdrav

hvala ti puno druze
[ mladeno @ 23.08.2016. 16:33 ] @
Moze li neko da mi da kod za otkljucavanje Telenor Huawei e3131 IMEI 866539013061619.
Unapred se zahvaljujem.
[ Ćure @ 23.08.2016. 19:48 ] @
Probaj sa jednim od ova dva koda.

New algo: 38656271
Old algo: 47486077

New algo bi trebao da otključa. Nadam se da nisi ispucao sve pokušaje.
[ mladeno @ 23.08.2016. 22:49 ] @
Ćure, New algo: 38656271 je otključao.

Hvala puno, pozdrav!
[ 0504198 @ 16.12.2016. 00:01 ] @
Pozdrav , da li moze pomoc oko otkljucavanja Huawei e3131 IMEI 862570026644236 ?
Unapred Hvala !!!!!
[ Ćure @ 16.12.2016. 08:07 ] @
Vojkane, probaj sa ovim kodom: 82033251
[ 0504198 @ 17.12.2016. 06:54 ] @
Na žalost nije
[ Ćure @ 17.12.2016. 10:47 ] @
Pročitaj moj komentar u ovoj temi gde sam napisao na kom sajtu možeš generisati kod. Otključao sam 4-5 modema e3131 sa NEW ALGO kodom. I za tvoj modem sam ti poslao kod tog tipa. Hajde proveri da li si poslao dobar IMEI. Ili je pogrešan IMEI, ili su oni na sajtu promenili nešto na generatoru, pa sada ne daje dobre kodove.

Kada budeš generisao, probaj i sa OLD ALGO kodom, mada NEW ALGO otključava. Pročitaj komentar momka koji je otključao modem pre prvog tvog komentara u ovoj temi.

Srećno i javi da li si uspeo.
[ 0504198 @ 17.12.2016. 16:32 ] @
Dobar je IMEI i ja sam dobio taj kod isto ali nisam uspeo da ga otkljucam sa njim . Za sad sam ispucao 4 pokusaja :-)
Hvala Ćure u svakom slucaju na trudu....
[ Ćure @ 18.12.2016. 21:05 ] @
Hajde još jedan pokušaj. :) Probaj sa ovim V3 kodom. V1 je OLD, a V2 je NEW ALGO koji sam ti već slao i koji si i sam dobio. Da li si kod prva 2-3 pokušaja probao sa V1, odnosno sa OLD ALGO kodom?

Unlock Huawei v201 Algo - v3 Huawei Unlock Code Calculator

Huawei V3.3 Unlock Generated succesfully!

HWCALC V3.3 (V1 + V2 + V3 algo), fixed 201 bug
IMEI: 862570026644236
Unlock (V1): 53957174
Unlock (V2): 82033251
Unlock (V3): 65798415
Flash: 33986251
[ karson @ 26.03.2017. 20:59 ] @
Zna li neko kod za otključavanje modema HUAWei e3131 s-2 IMEI 862571023386557
Hvala unapred!
[ Ćure @ 03.04.2017. 07:47 ] @
Probaj sa V2 kodom. On bi trebao da otključa.

Huawei V3.3 Unlock Generated succesfully!

HWCALC V3.3 (V1 + V2 + V3 algo), fixed 201 bug
IMEI: 862571023386557
Unlock (V1): 49721053
Unlock (V2): 40120747
Unlock (V3): 11009511
Flash: 58740671
[ karson @ 04.04.2017. 20:21 ] @
Uspeo sam...Hvala.

Kako da otključam

1- Huawei E 173 s-1 IMEI 352096046895365


2- Huawei E 303 s-2 IMEI 866452014606749
[ Ćure @ 05.04.2017. 06:41 ] @
Probaj na huaweiunlockcalculator tačka com.
[ Belovukovic @ 30.08.2017. 10:49 ] @
Dobar dan svima
Imam usb modem E3251 i zeleo bih ga otkljucati
da bih mogao koristiti i ostale nase provajdere.
Nazalost na sajtu za generisanje koda nisam nasao E3251, molim ljude dobre volje da pomognu i posalju mi kod

IMEI 862465012450393

Hvala unapred
[ Living Light @ 30.08.2017. 11:00 ] @
Belovukovicu,
Ja u opste NE znam o cemi Ti parlaš !....niti se doznajem u TU tehniku,

ali...

Ako resava problem nesto od ovoga, bilo bi mi drago:

[ Belovukovic @ 30.08.2017. 17:38 ] @
Living Light,

Duhovito, priznajem.

Nazalost. nije pomoglo.
[ Living Light @ 31.08.2017. 20:11 ] @
Šta je "duhovito" ?

Poklanjam Ti, totalno nov, iz stiropora NEizvadjen MODEM,

--------i to je duhovito ?

Ne veruješ ?
[ Belovukovic @ 31.08.2017. 22:07 ] @
Isti takav imam i ja

Tvoj ako je NEizvadjen, to nedvosmisleno implicira da je i on zakljucan.
Sad ako bi mi ga velikodusno poklonio, imao bih dva zakljucana modema.
morao bih da se duplo patim i moljakam NEzainteresovane ljude.

Koji ce mi to moj u zivotu?
[ Belovukovic @ 01.09.2017. 10:59 ] @
Resio sam problem

na ovom specijaliziranom sajtu za otkljucavanje telefona i modema sam zamolio za code i u roku manjem od 24h sam dobio odgovor

evo link sajta http://a-zgsm.com/mobile/forum.php
sigurno ce jos neko imati koristi od njega.
ako nije po pravilima foruma, ja se izvinjavam.
[ aleksim @ 26.06.2018. 18:19 ] @
Imam laptop Latitude E6540, instaliran win 7 SP1 (x64) i USB modem iz naslova teme. Pre izvesnog vremena počeo je USB modem da ne funkcioniše na određenim portovima. Trenutno je ostao za rad još jedan i to USB 3.0 port. Na svim USB portovima ostali hardver (miš, USB memorija, štampač) radi normalno. Ima li neko ideju o čemu se radi?
[ Balem @ 16.01.2019. 19:37 ] @
Da li možete izračunati kod za otključavanje Hauwei modema E5577 cs-321
[ Balem @ 16.01.2019. 19:42 ] @
Citat:
Monac2012:
Daj mi Imei na pp da propustim kod kalkulator i poslacu ti sve verzije algo kodova neki od ta 3 koda ce da upali
pozdravMožes li meni izračunati za Huawai E5577Cs-321 IMEI 860783038327706. Pokušao sam preko kalkulatora i dobio 4 koda nijedan ne radi.
[ Monac2012 @ 11.02.2019. 10:34 ] @
Citat:
Balem:
Da li možete izračunati kod za otključavanje Hauwei modema E5577 cs-321

Taj modem ne moze free da se otkljuca nemam cak ni ja mogucnost da generisem kodove za njega ALGO V4 je u pitanju ja mogu algo V1,V2,V201-V3 tj dok ove novije nemogu.Proveri mislim da moze na dcunlocker uz placanje od 7e da se otkljuca taj mifi.
Pozdrav
[ Saša Nikolić @ 13.03.2019. 18:55 ] @
Ne dolazim često na ovaj forum, pa ne pratim teme i poruke, ali sada moram da se uključim. Mogu da pomognem na dva načina:

1.Pošaljite mi IMEI modema, pa ću vam poslati kodove koje mogu da nađem. Odavno se ne bavim ovim temama, ali ću nešto sigurno pronaći.

2. Ovo rešenje mogu da koriste svi koji imaju ovaj modem, a žele voice funkciju i korišćenje brzih kodova ( *100# itd.)
Potrebno je instalirati najnoviji Mobilni partner. Postavio sam link za preuzimanje:

https://mega.nz/#!1RJAARYS!Rnm...XNMnuyW9kb4NUFEGN_Nn54kxQwstb0

Evo i slike, da pogledate kako to izgleda kod mene:


https://postimg.cc/PPH5CnvQ

postupak je sledeći:

1. Izvadite modem iz računara
2. Izbrišite program modema sa računara
3. Instalirajte ovo što sam postavio
4. Nakon instalacije stavite modem u računar i pokrenite ga preko ikonice partnera koju ste instalirali


Ako ovo ne uspe, mogu da postavim i najnoviji softver za E3131. U tom slučaju morate flešovati modem. Postupak je jednostavan. Ako nekom treba, tu sam.

[ Saša Nikolić @ 19.03.2019. 18:07 ] @
greškom sam postavio zaključan link za preuzimanje. Ispravljam se.

https://mega.nz/#!dcQClKoI!Rnm...XNMnuyW9kb4NUFEGN_Nn54kxQwstb0