[ tdusko @ 25.01.2014. 17:19 ] @
Slucajno naleteh na ovo. Radi se o jos jednom pokusaju da se umanji bol prilikom pisanja javascript-a. Potrebno je include-ovati header fajlove gde su deklaracije js klasa i metoda nakon cega se code pise koristeci blagodeti c++-a pre svega static type checking. Nakon toga se pokrece kompajer koji generise js file koji se potom moze include-ovati u HTML file. Koliko vidim, reklamiraju i server side code, ali jos nisam ukapirao kako to radi. U Examples pominju da je pilot samo za Linux, ali ne znam da li je to za neki specifican feature ili to vazi generalno za server side. Pominju da su pandan node.js.

Ja sam uspeo da instaliram Duetto i da pokrenem prvi example sa njihovog sajta. Doduse, kompajler je umesto 2 js fajla gde je jedan duetto js biblioteka, a drugi js generisan iz cpp fajla, generisao samo jedan od 65k linija koda u koji je stavio sve. Posle toga nisam se jos mnogo igrao, ali probacu jos par fora ovih dana.

Videcemo da li ce ovo dobaciti do neke ozbiljnije prod verzije, za sada je tek 0.9nesto, a v1 najavljuju soon. Za razliku od Typescript-a, ova ekipa mi izgleda malo underground sto i ne cudi jer iza njih ne stoji Microsoft :)

http://www.leaningtech.com/