[ doca.100 @ 26.01.2014. 22:49 ] @
| Pozdrav svima. Imam problem sa bojom na TV-u ali samo kada prebacima na D3 uredjaj (SBB kablovska (skart)) tj. YUV. Isto se desava i kada povezem PC, slika je jasna ali LJUBICASTA. Jedan majstor kaze da je do uredjaja koji salje signal ( vise uredjaja a isti problem ), drugi da mora to detaljno da istrazi (vise dana ispitivanja u servisu), treci da je to samo do podesavanja u service meni-ju.
Ako neko pouzdano zna sta mi je ciniti bio bih mu VEOMA zahvalan :). Ako nista drugo a ono bar koju opciju u SM-u da cacnem i da bar probam, a da ne ostanem bez TV-a.
Unapred zahvalan! |
[ Jordan Čebron @ 27.01.2014. 08:16 ] @
U skart kablu odseči žicu na 16 (šestnajstom) pinu-gledaj sliku ili upotrebi skart adapter i poveži skartove međusobno sa činč kablovima -gledaj sliku
A ima i treča varianta-ta kutija za prijem kablovskih programa ima u klasičnom meniju opciji (TV-IZLAZ) a u toj opciji ima podešavanje YUV ili RGB-pa se tu podesi na RGB izlaz i gotova maša
[ doca.100 @ 27.01.2014. 22:07 ] @
Hvala za predloge. ALI, u kalsicnom meniju nema opcije TV-output ili bilo sta slicno tako da ta opcija otpada. Bilo koju opciju koja je vezana za boju sam vec isprobao i nista. Uklonio sam i 16.pin na skartu ali nije ni to dalo zeljeni rezultat. Na digitalnom resiveru postoji izlaz za chincheve pa sam probao direktno, ali na taj nacin nisam uopste dobio sliku.
[ doca.100 @ 28.01.2014. 17:29 ] @
Iskreno se nadam da postoji jos neka ideja koja bi mogla da mi pomogne :)
[ doca.100 @ 07.02.2014. 13:08 ] @
Niste valjda ljuti na mene? Ili samo nema ideja?
[ Jordan Čebron @ 07.02.2014. 17:14 ] @
Ljutnje nema- ali ideja dovoljno-kad bi aparat bio u mojim rukama več je od davno radio.Do sada je sve što neko može samostalno da uradi (i da nije u struci) več bilo zapisano i to i ona varianta sa činč kablovima.Tako ako ne ide onda nemam drugog saveta -nego se obratit na stručnjaka.
[ zarko.nikolic @ 13.03.2014. 19:50 ] @
doca.100, nadam se da si do sada resio problem sa TV-om ali ako nisi mislim da imam rešenje.
Udji u servisni meni M1.
Nadji AVCFG i podesi ga na 8.
Eventualno PIN5 podesi na RGB (ako je trenutno podeseno NTSC).
Na ovaj nacin ces na TV-u omoguciti da Scart radi u RGB rezimu (Vivax to zove Euro).
Javi ako je ovo uspelo.
[Ovu poruku je menjao zarko.nikolic dana 13.03.2014. u 21:36 GMT+1]
[ doca.100 @ 27.03.2014. 13:44 ] @
Pozdrav Zarko, izvini sto ranije nisam odgovorio.
Uradio sam kako si rekao ali u podesavanjima za PIN5 nemam opciju RGB pa sam probao sve ostale :) ALI ......
U medjuvremenu sam zvao SBB da mi promene paket pa je sa paketom za net stigao i novi uredjaj za digitalnu televiziju.
Sada je jos gore, ranije sam imao cistu ljubicastu sliku a sada je sve crno kao da uopste nema siglala.
Mislim da je krajnje vreme da ga odnesem kod majstora (kao da planinu premestam).Preporuke su dobrodosle (BGD)
Hvala jos jednom :)
[ zarko.nikolic @ 27.03.2014. 14:32 ] @
@doca.100
A dali si AVCFG podesio na 8?
Kada se AVCFG podesi na 8 (i izadje iz servisnog menija) u osnovnom meniju bi trebalo da moze AV ulaz da se prebaci i u RGB rezim.
U kojem rezimu trenutno radi AV (SCART) ulaz na tom televizoru (AV1, AV2, YUV, EURO,...)?
Koji je SBB-ov digitalni prijemnik (Set Top Box) u pitanju, u kojem rezimu radi njegov SCART izlaz (composite, S-video, RGB)?
Ne verujem da tu ima posla za TV servisera, samo treba uskladiti ulaze i izlaze TV-a i Set Top Box-a.
[ doca.100 @ 31.03.2014. 22:03 ] @
@zarko.nikolic
SBB-ov uredjaj je CISKO 4682DVB i sada je povezan sa AV kablom (3 činča). Ispod izlaza na uredjaju pise A/V.
AVCFG sam prebacio sa 3 na 8 i tada mi obicni meni da opciju EURO koju sa NTFS prebacim na RGD (a moze jos i VIDEO ili Y/C ) ali i dalje nema slike.
Inace kada prebacim TV na AV1, AV2 ili DVD vidi se kako postoji neki signal i obris slike dok se na YUV ne vidi taj signal.
Sto se ti ce podesavanja za PIN5 u service meni , probao sam da namestim na RGD ali tu imam neke druge opcije
(woofer, vol1, vol2, band3 ,ntsc, scart, dvd, mute, led, 5060, mute1, mute2, sv-dt)
i naravno sve sam isprobao ali... verovatno nisam ni morao :)
[ Bak Ivan @ 02.04.2014. 20:31 ] @
Naravno, nisi ni morao  .... ajd' prvo pisi da li si resio pbm da ne pisem bez veze....
Ako nisi, samo kratko , ne mozes da resis to u SM!
Da li je jos neki uredjaj ,DVD, PC, istovremeno prikljucen na TV sa SBB risiverom, odnosno, na skart pozadi i cinceve napred ili sa strane??? to je jako bitan podatak za resavanje tvog pbm-a
Ako nesto , pisi na privatne poruke , da ne zauzimamo mesta ovde pa cemo resenje podeliti sa svim dragim kolegama
[ doca.100 @ 06.04.2014. 15:58 ] @
@ Bak Ivan
Nisam resio preoblem. Nekako se namestilo da vise nisma nego jesam kod kuce .
Inace u TV nije ukljucen nijedan drugi uredjaj sem gore spomenutog SSB-ovog digitalnog prijemnika.
Probao sam da prikacim DVD player da vidim ima li neke razlike , ali nema.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|