[ boki tv @ 31.01.2014. 16:51 ] @
da li je neko imao ovaj kvar na tv samsungu,tv radi neko vreme i sam se ugasi i tada mu ne svetli crvena lampica za st-by.zamenjeni su elektroliti u primaru mreznog stepena 4,7mf i 10mf. da napomenem tv prilikom starta pali igasi nekoliko puta crvenu lampicu i cuje se neki udar u zvucniku.
[ reed @ 01.02.2014. 08:17 ] @
U vecini slucajeva problem pravi STRX6750.
[ smaj @ 01.02.2014. 12:46 ] @
Nisi nam rekao kada se ugasi tv da li mreza daje neke napone,da li ima napona na mreznom elektrolitu da li imas +5v za stb.Moras detaljnije da nam kazes mere koje si preduzeo ,da bi smo ti pomogli :)
[ boki tv @ 02.02.2014. 09:29 ] @
tv se ugasi,ne svetli mu st-by lampica,na strx 6750 dolazi 300v i ima neki napon od 14v i to je sve.kad se iskljuci na prekidac i ponovo ukljuci tv startuje.
[ alexa_pg @ 02.02.2014. 10:15 ] @
Zamijeni STRX... i uzivaj.
[ andrejp86 @ 03.08.2014. 20:30 ] @
Pozdrav,
da ne otvaram novu temu, a vidim da je ovdje maher Alexa, postavio bih sljedeće pitanje za isti tip TV-a
Kad ga upalim, čujem onaj njegov zvuk kod paljenja, ali nema slike, ekran je skroz crn. Vadio sam ploču i prelemio, nakon toga digao napon na G2 i na ekranu dobio sivkastu sliku sa bijelim horizontalnim linijama. Izgleda točno kao na ovoj slici https://encrypted-tbn3.gstatic...Puw39MwPJJR6EUVywj0zrUmIoGH_eA
Bilo što da stisnem na daljinskom na ekranu se ništa ne događa, jedino kad mijenjam omjer slike, onda dolazi do vidljivih promjena (te horizontalne linije se malo mjenjaju) i kada pritisnem tipku Mute, nestaje šum sa zvučnika, ali nema nikakvog prikaza pritisnute tipke na daljinskom (kao kad recimo pritisneš 1, na ekranu se pojavi zeleni 1, e to se ne vidi)
Gledao sam katodnu cijev i RGB modul, na katodnoj cjevi uopće ne vidim ni tračak užarenosti (svjetla) a na RGB modulu svi kondenzatori izgledaju dobro.

Imate li možda preporuku što bih sljedeće mogao pregledati.

Hvala
[ saleasale @ 07.08.2014. 23:09 ] @
Jos jedan gals za promenu strx-a. A sto se tice pitanja u vezi slike. Proveri jel imas na plocici katodne cevi da dolazi 180v napon. Ako je za rgb postavljeno integralno kolo (kod vecine samsunga) Moguce da ti je problem do njega. (imao sam par slucaja)