[ ksrele @ 04.02.2014. 23:14 ] @
Posedujem AKG C5900M mikrofon(e).

I, kao sto vidite na slici, mrezica mu je crna a samim tim i jako osetljiva. Pozajmio sam jedan jednoj drugarici i ona je nekako uspela zubima da ga izgrebe :) Ne pitajte me sta je radila i kako je to uspela. :)
Sve u svemu, kako ofarbati crnu glavu na mirkofonu a da ona ne postane pre svega cudna (cudne boje, drugacije od originalne) a posle niti otrovna, nedaj Boze, za nekog ko voli da usne skroz prisloni uz mrezicu, ili zube kao ova moja lujka od drugarice. ;)
Ja sam probao sa crnim markerom i boja nije bas crna vec bude nekako crvenkasta a i jako se brzo skine...
[ Kovacevic Vladimir @ 05.02.2014. 03:30 ] @
Imaš najmanje dve mogućnosti:
- da pažljivo odvrneš mrežastu kapicu, skineš sa nje unutrašnji tanak sunđer (da se ne bi na njega nalepila boja), očistiš je alkoholom od (eventualne) masnoće i odeš do nekog auto-lakirera. Zamoliš ga da špricne malo crne mat boje, da ne bi morao da kupuješ celu spray bocu.
- kupiš crni, žuti ili crveni zaštitni sunđer, kao dodatnu kapicu.
Ima ih svaka bolje opremljena prodavnica muzičkih instrumenata (u Szegedinu sigurno!), ne utiče na zvuk mikrofona, a služi i kao zaštita od kondenzacije vlage, koja se stvara od toplog daha pevača.

Što se tiče otrovnosti, mislim da ne postoji takva sintetička boja, koja nije, u izvesnoj meri, otrovna...pa ako se toliko bojiš, skini nitro-razređivačem svu boju sa mrežaste kapice.

Pozdrav[Ovu poruku je menjao Kovacevic Vladimir dana 05.02.2014. u 15:03 GMT+1]