[ Jing Jang @ 11.02.2014. 09:42 ] @
Windows Paramount Zaštita je skitnica anti-spyware programa iz obitelji Rogue.FakeVimes računarskih infekcija. Ovaj program se smatra scareware jer prikazuje lažne rezultate skeniranja, lažna sigurnosna upozorenja, i ne dopuštaju vam pokretanje programa na računaru. Windows Paramount zaštita se distribuira putem web stranica na kojima se prikazuju lažni online virus skener koji navodi na to da je vaš računar zaražen, a zatim traži da skinete instalacijsku datoteku. Ova infekcija se također promovise sjeckanjem web stranice i koja iskorištavati kod koji pokušava uvesti infekciju na vaš računar bez vašeg dopuštenja ili znanja.
Kad je instaliran Windows Paramount zaštita će biti konfigurisana za automatsko pokretanje kada se prijavite na sistem Windows. Nakon što je započeo, ona će se pretvarati da skenira vaš računar, a zatim navodi nato da postoje brojne infekcije (prisutne). Da bi obrisali bilo koji od tih navodnih infekcija, program će vas navesti da trebate kupite licencu prije nego što pristupite brisanju. Rezultati skeniranja su lažni, ignoriište bilo kakve upite za kupovinu programa.
Detaljnije mozete naci na:
http://www.bleepingcomputer.co...e-windows-paramount-protection
[ valjan @ 11.02.2014. 11:15 ] @
Joj, molim te da ručno ispraviš ove brljotine koje napravi Google Translate, ili da objaviš originalni tekst na engleskom, ovako prilično "para uši", barem meni...
[ Jing Jang @ 11.02.2014. 15:18 ] @
Pogledaj ovde sa zvanicne stranice http://www.bleepingcomputer.co...e-windows-paramount-protection
[ knez06 @ 05.03.2014. 13:52 ] @
Hehehe znači nisam se samo ja zbunio čitajući
Original je original!