[ casperns2 @ 12.02.2014. 07:56 ] @
Iz tutorijala po kom ucim na red je dosla grafika i tu se preporucuje JavaFX . E ja sam sinoc pokusao da podesim Eclipsu za rad sa JavaFX projektima i fxml fajlovima ali nesto nece. Prelistao sam sve domace i strane forume ali taj deo koji mene muci se nigde ne spominje pa ako ima neko neku ideju bicu zahvalan, poceo sam sa citanjem i kod i sve razumem ali kada hocu da vezbam ne mogu da prilagodim Eclipse pa me to izludjuje, umesto da vezbam celo vece se mucim oko podesavanja.

Konkretno, na samom pocetku kaze se da se otvori novi JavaFX projekat , new->JavaFX project ... ali meni uopste ne daje mogucnost za JavaFX projekat. Instalirao sam najnoviju Java SDK , instalirao sam i JavaFX SDK i JavaFX Runtime i sve podesio kako je napisano ali ocigledno da nesto hvali. Isto tako fxml fajlove ne prepoznaje. Pokusao sam sa instalacijom novog softvera u Eclipse i sve varijante koje sam nasao ali nesto nije OK.

Da li je neko imao slicna iskustva zasto se ne pojavljuje mogucnost izbora JavaFX projecta i ne prepoznavanja fxml fajlova ???
[ Rapaic Rajko @ 13.02.2014. 15:18 ] @
Sad uvidjam zasto dosta java programera ne voli eclipse

Pogledaj sledeci link http://www.eclipse.org/efxclipse/install.html , pa kad/ako uspes javi. I mene interesuje, ali trenutno nemam vremena da se bakcem ()...

Pozz
[ casperns2 @ 14.02.2014. 07:35 ] @
Probao sam i to ali ni posle toga nije htelo, ali probacu danas opet. Javim ako uspem na ovaj ili neki drugi nacin , ja sam se cimao pola dana i posle toga vezbao nesto drugo dok mi se ne oladi glava od svih tih neuspelih podesavanja za JavaFX ... Ko sto kaze Riblja Corba - Bice bolje.... , veceras krecem u novi pohod i osvajanje :)
[ casperns2 @ 14.02.2014. 21:30 ] @
Posle par sati cimanja uspeo sam da podesim sve za rad sa JavaFX u Eclipse. Sva upustva koja imaju na efxclipse sajtu ili na JavaFX sajtu za podesavanja ne rade, cak i na najposecenim forumima daju http:// sajtova koja kada se ubace u Eclipse kazu da imaju gresku i ne rade.

I sajt koji je Rapajic dao koji bi trebao da je najvalidni ne pomaze.

Ko zeli , za instalaciju JaveFX u Eclipse potrebno je da ubacite ovaj link http://download.eclipse.org/efxclipse/updates-nightly/site

Help -> Install New Software -> Add -> Ubacite ovaj link i sacekajte da se ocita novi softver, posle samo pratite upustva za instalaciju softvera i na kraju restartujte.

Sve ovo sam radio desetinu puta sa linkovima koji su bili na raznim forumima dok nisam nasao ovaj koji zaista i radi...bar kod mene ovaj jedino radi....