[ Nemanja a @ 18.02.2014. 08:46 ] @
Jel zna neko sta znaci error kao na slici ?

Zasto nemogu da pokrenem launch ?


Hvala .
[ enigma78 @ 18.02.2014. 17:12 ] @
Moraš kreirati Start Up folder na određenoj lokaciji i u toku instalacije dati putanju do tog foldera.

Ako ti treba više informacija javi se na PP.

Lijep pozdrav!

P.S. Zašto ProE, imaš Creo Parametric, naslednik je Pro/ENGINEER-a i dosta bolji...
[ Team player @ 18.02.2014. 17:30 ] @
Deluje kao da nisi zavrsio instalaciju do kraja, ili bar ne kako treba. Takodje ne znam ni tacno o kojoj verziji se radi, ali stvari stoje otprilike ovako...

PSF se nalazi obicno u bin folderu instalacije, i trebao bi da se pojavi nakon instalacije.

...da bi resio stvar idi u Bin folder i pokreni PTCSETUP. Kada budes naisao na opciju "Additional License Configurations" stikliraj je i na sledecem ekranu konfigurisi licencu (u principu stavke sa leve strane ekrana prebaci na desnu stranu).

Dalje klikni next ili sta sve vec ima dok ne dodjes do Finish. Kada to kliknes konfiguracija treba da je zavrsena i treba da postoji shortcut kojim startujes upravo podesenu instalaciju.

Ako desnim dugmetom kliknes na shortcut pa properties trebao bi da vidis da START IN parametar pokazuje na lokaciju gde si smestio config.pro tokom instalacije (proe startup folder - odabir ove lokacije je na jednom od prvih ekrana kada se pokrene ptc setup) . Target treba da pokazuje na proe.exe

ako je ovo sve ispostovano pro/e bi trebao da se pokrene i da proradi, a psf sa nazivom konfiguracije koju si podesio ce se nalaziti u bin folderu...
[ Nemanja a @ 18.02.2014. 21:09 ] @
Citat:
Takodje ne znam ni tacno o kojoj verziji se radi, ...


proeWildfire 4.0
[ Team player @ 19.02.2014. 08:07 ] @
...postupak koji sam opisao je za WF4.

evo sada i sa slikama

1. Potrebno je otici u BIN folder i startovati PTCSETUP (Run as Administrator)


2. Setup se otvori... kliknuti NEXT


3. Ekran na kome se vrsi izbor servera/licence. Sa leve strane mora postojati neka stavka. Ako nema ici na Add pa dodati potrebno u zavisnosti od tipa instalacije, nakon toga NEXT


4.Na ovom ekranu je bitna stavka STARTUP Directory. U ovom direktorijumu ce se Pro/E startovati i u tom direktorijumu ce biti smesten config.pro koji bude inicijalno napravljen uz konfiguraciju. Na primeru sa slike startup folder je c:\!wf4. Na kraju opet NEXT.


5.Kliknuti na Additional Licence Configurations pa NEXT


6.Obeleziti konfiguraciju (ili jednu od konfiguracija - moze ih biti i vise za razlicite licence) i kliknuti EDIT


7.Odabrati licencne opcije sa leve strane i prebaciti na desnu. Stavke sa leve strane ce izgledati razlicito na razlicitim racunarima u zavisnosti od toga koje su licence dostupne. Nakon toga OK pa CONFIGURE.... i to je to.
Ako nisi siguran sta treba prebaci sve sa leve na desnu stranu, pa prilikom startovanja ako vidis da ima odredjenih gresaka, mozes naknadno prekonfigurisati/ulkoniti elementne koji prave problem.Nakon ovoga klik na precicu koja nastane nakon instalacije ce startovati pro/e
[ Nemanja a @ 19.02.2014. 19:36 ] @
Evo kako je kod mene, gde sam stao:nema ničega s leve strane da obeležim, pa sam pritisnuo AddKako ovo da popunim ?

[Ovu poruku je menjao Nemanja a dana 19.02.2014. u 20:47 GMT+1]
[ Team player @ 19.02.2014. 21:26 ] @
ukratko... ProE da bi radio treba da ima licencu, i to je deo gde si zapeo.

Ako postoji aktivan server na kome su licence bilo na racunaru ili u mrezi gde instaliras Pro/E, onda ide prva opcija + tacan hostname i port u donjem delu. Ako postoji firewall na racunaru mora dozvoliti saobracaj ka serveru.

U slucaju da imas licencni fajl za tvoj racunar, tada izaberes locked licence file i odaberes licencni fajl. Licencni fajl mora da odgovara MAC adresi tvog racunara.

Pretrazi malo tu instalaciju koju imas... obicno ima korak po korak uputstvo kako da se namesti licenca, a ja u tu problematiku necu da ulazim na forumu.
[ NePitajteMene @ 20.02.2014. 14:50 ] @
Nemanja, resenje za tvoj problem je svega 68 kilobajta fajla zapakovanih u rar-arhivi, sve zajedno sa uputstvom sta i kako.

Pretpostavljam da ti treba Pro/E "u slavu znanja" i ucenja programa, a ne zarad komercijalizacije i zarade od istog.

Ako je ovo drugo u pitanju, kupis licencu i naplacujes rad uz postenu naknadu PTC-u za intelektualno vlasnistvo i trud programera i masinaca/struke/savetnika/ PhD-ova koji su ulozili hiljade programerskih sati i godine rada u stvaranje softvera ;)

Ako je u pitanju samo ucenje i savladavanje softvera u cilju licnog usavrsavanja, dajde mejl na privatne poruke, pa cu ti poslati sta ti treba i kako da podesis program da radi.

Ovo sto ti je u ranijim postovima savetovao Team Player je sasvim OK i slikovito pokazano.

Naravno da onaj ko zaradjuje od Pro/E-a nece promovisati pirateriju na forumu, a nije ni dozvoljeno to raditi.

Kljucno je prilagoditi licencu Pro/E-a tvojoj masini, tj. unikatnoj MAC adresi tvoje mrezne karte na ploci...jednoj jedinoj na celom svetu;).