[ miLOSm @ 20.03.2004. 21:02 ] @
Na Koj Nacin mogu Da Povratim podatke sa cdrw diska nakon sto sam primenio Quick format?
[ kUdtiHaEX @ 20.03.2004. 21:19 ] @
Jedino sto ti moze pomoci je ISOBUSTER.
[ miLOSm @ 20.03.2004. 22:20 ] @
Jedino obavestenje koje mi doticni program nudi je "exit Program" naime on uopste ne detektuje fajlove na disku mada je na samom disku vidljiv zapis tih fajlova
[ Simke @ 20.03.2004. 23:14 ] @
Roxio Drag-to-disc (ili Adaptec DirectCD kako se pre zvao) ima opciju scandisk, koja pokusa da povrati fajlove sa cd-a. Neznam sad da li radi posle quick format-a (a mislim da bi trebalo), ali recimo par puta sam ovo uspesno koristio kad je CD bio necitljiv.
[ miLOSm @ 23.03.2004. 22:34 ] @
Ne Pomaze ni to
[ kUdtiHaEX @ 24.03.2004. 20:18 ] @
Po logici 'ako meni radi sto ne bi tebi' bih te pitao da li si siguran da si ga dobro podesio?
[ miLOSm @ 24.03.2004. 23:26 ] @
pokrenuo sam ga po njegovim "fabrickim" podesavanjima i on samo prijavljuje "Disk Empty" bez ijedne druge mogucnosti.
Napomena: da ne bi bilo nesporazuma disk nije bio formatiran (kao npr disketa) vec je bio klasicno narezan i zatvoren. ja sam zatim greskom upotrebio quick erase i podaci su ,naravno, nestali (bar ne fizicki posto se njihov zapis vidi na samom disku). mene zanima da li postoji software koji je u mogucnosti da te fajlove na disku opet ucini vidljivim? ako je "iso buster" u mogucnosti na koja podesavanja treba da obratim paznju?
[ Goran Mijailovic @ 25.03.2004. 01:15 ] @
BadCopy Pro v3.63
[ Marenović Slaviša @ 17.12.2004. 17:27 ] @
Pretragom sam dosao dovde, pa da ne otvaram drugu temu, kakva su vasa iskustva sa CD-ima ciji sadrzaj ne mozete da kopirate?
Naime, imam jedan (ma ima i vise, ali jedan vazan) cd koji nikako da se kopira na hard, da se kopira na cd......
Ne funkcionise. Dodje do 100% i onda T.Comander izmaci Could not read !!!!!!
Kako da je dodjem do sadrzine diska , da ga kopiram na hard?
Ima li neki program za recovery sa cd-a? Vasa iskustva, koji je najbolji program za pomenute stvari?
Pozdrav.
[ Bojanc @ 17.12.2004. 19:12 ] @
Pokusaj sa CloneCD da kopiras diskove koji "ne mogu da se kopiraju'",meni je uspevalo vise puta da uspesno kopiram podatke u image fal pa ga posle raspakujem sa,recimo UltraIso.
[ Cybernoid II @ 17.12.2004. 19:28 ] @
Najbolja varijanta je da se napravi image file pa onda da se manipulise tom "slikom"
sadrzaja. Najgori slucaj koji sam imao je sa nekim plavim TDK CD-om koji je imao
unisten TOC. Na disku obicno postoji jos jedan TOC sa 8.3 formatom imena koji je na srecu ostao delom citljiv. Sa Alcoholom 120% sam napravio image, jeste da je trajalo ceo dan i da sam povremeno stavljao racunar u hibernaciju da se drajv ohladi ali je izvukao 95% diska bez nepopravljivih gresaka. CDmage i ISO buster mogu da u vecini slucajeva poprave sadrzaj i izvade fajlove. U najgorem slucaju
na osnovu poznatog sadrzaja moze se rucno sklopiti fajl, sektor po sektor.
[ Marenović Slaviša @ 17.12.2004. 20:23 ] @
CloneCD je vec oproban-neuspesno...
To je zapravo prvo sto sam pokusao.
Sada skidam par pomenutih programa, pa cemo da vidimo.
[ X.X.X.X @ 18.12.2004. 22:18 ] @
Probaj sa >>cd data rescue<< ili >>cd-r diagnostic<<
[ Corey @ 19.12.2004. 09:04 ] @
Da li vi uopste znate kako funkcionise CD-/+ RW?Onda ne biste ovakve odgovore postavljali.Jednom recju posle prisanja CD nema sanse da povratis podatke.
[ Cybernoid II @ 19.12.2004. 09:48 ] @
Citat:
zatim greskom upotrebio quick erase

Citat:
Q. I accidentally “quick-erased” my CD-RW - help!
A. Unfortunately, quick-erase is more of a hardware thing than a software one. Unlike a hard disk all of which can always be read, a CD-RW can only be read where the drive believes there is data. The firmware of the drive prevents any read beyond that point. Quick-erase resets this point to the beginning of the disc, which prevents any of the data from being read. Special or modified hardware is required to read these discs.

Neki HP rezaci imaju firmware koji moze da procita ceo disk iako je izbrisan.