[ davor_pz @ 27.02.2014. 18:45 ] @
Pozdrav VB-ovci, svi znamo da je velika muka napraviti jednu aplikaciju koja bi bila dobro prikazana na različitim rezolucijama ekrana... ili barem ja mislim da je to velika muka jer uz mnogo googlanja i sličnog nisam pronašao rješenje. Radim jednu aplikaciju u VB6 u kojoj želim osigurati barem dvije različite rezolucije ekrana, mislim da bi mi to trebalo biti dovoljno. Većina aplikacije (RS232 komunikacija s nekim regulatorima temperature) je već napisana, ali tako da korisnik na početku, u nekoj početnoj formi, odabare rezoluciju, a zatim pozivam dvije različite forme svaka sa svojim kodom. U obje te forme, izgled je potpuno jednak samo različitih dimenzija, čak su i sva dugmad, textbox-ovi, labeli i sve ostalo jednakih naziva. Zapravo samo se razlikuju nazivi formi.
Što želim promijeniti je to da se u nekakvoj glavnoj ili onoj prvoj početnoj formi "vrti" glavni kod, a ispisujem ga u jednoj od ove dvije forme za veliku i malu rezoluciju. Isto tako, te dvije forme moraju svoje podatke slati glavnoj formi. Znam napraviti kontrolu recimo labela u nekoj drugoj formi npr. Form1.label1.caption="Ovo je tekst", ali to isto ne funkcionira s prijenosom vrijednosti varijabli, tj. ne mogu napisati Form1.(neka varijabla)=4 kao niti recimo Text1.text=Form1.(neka varijabla). Ima li ovo što ja tražim veze s public karakteristikama potprograma, varijabli i ostalog? U odnosu na vas profesionalce, još sam prilično svjež u VB-u, ali dosta sam toga već i napravio. Što se tiče te moje aplikacije, zapravo je prilično složena.

Hvala unaprijed!!
[ steve585 @ 23.03.2014. 06:52 ] @
Zasto ne prebacis kod u modul preradis ga da ti radi sa public varijablama gdje je to potrebno i pozivas procedure iz modula koje ti odradjuju djelove programa.
[ rgdrajko @ 03.10.2014. 14:29 ] @
Pocni sa ovim:
Code:

Private Sub Command1_Click()
    lblScreenWidth.Caption = Screen.Width
    lblScreenHeight.Caption = Screen.Height
End Sub


Detaljnije na:

http://www.dreamincode.net/for...-controls-for-screen-size-vb6/
[ dava @ 13.10.2014. 10:09 ] @
Dobar savjet od rdrajka. Tako programski ispitaš na kojoj je rezoluciji monitor bez interakcije korisnika.
Recimo da praviš formu koja će se prilagoditi rezolucijama 1024x768 i 1280x720. Prvo napraviš formu koja odgovara rezoluciji od recimo 1024x768. Zatim podesiš rezoluciju na onu veću pa pri dogadjaju Form_Load ispitaš koliki je Screen.Width i ako je veći od 1024 tada svakom objekatu, koji bi se trebao proširiti ili malo pomjeriti dole/gore/lijevo/desno, mijenjaš property top/left i Height/Width.

[ davor_pz @ 15.10.2014. 17:26 ] @
E tako sam i mislio napraviti tj. tako ću i napraviti. Aplikacija je već duže vremena gotova u obliku kakav trenutno zadovoljava potrebe (stvar s rezolucijom). Prvo prilikom se bacam na posao rješavanja problema rezolucije. Hvala na pomoći svakako. A ovo s jednim kodom a dvije forme sam isto donekle shvatio tako mislim da neće biti problema. Ako gdje zapnem javim vam se. Pozdrav!!
[ Gjoreski 001 @ 12.11.2014. 22:09 ] @
Mozes da napravis i INI file vo koj ke gi zakapisis site podatoci na kontrolite kako dimenzija font mestopolozba i drugo za 3 ili 4 razliciti rezulucii i na on load naformata samo proveris koja rezulucija imas i gi zemis setirajnata za taa rezolucija.
Malku e kako sto vikam jas Peski ama nikogas ke nemas problem so vakov nacin na resavajne na problemot a plus i ako ne ti se sviga nekoja polozba ke mozis da ja promenis bez da go prepravas exe to.

Jas vaka gi resavam malite programi